23 Şubat 2022, Çarşamba 08:25:55

Leonardo insansız sistemlerini UMEX'te sergiliyor

Leonardo, 21-23 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen UMEX 2022 (İnsansız Sistemler Fuarı ve Konferansı)’de yerini bir kez daha alıyor.

Leonardo, 21-23 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen UMEX 2022 (İnsansız Sistemler Fuarı ve Konferansı)’de yerini bir kez daha alıyor. İtalya merkezli küresel savunma ve güvenlik şirketi Leonardo, sivil ve askeri müşteriler için insansız çözümler sunabilen ve aynı zamanda hava sahasının güvenliğini de sağlayan bir Avrupa firmasıdır. Eurodrone gibi önde gelen insansız programların bir üyesi olan Leonardo, sabit kanatlı ve döner kanatlı platformlar, sensörler, görev ve yer kontrol sistemleri, İHA navigasyon ve trafik yönetimi, eğitim hizmetleri ve İHA önleyici sistemler dahil olmak üzere geniş bir teknolojik çözüm portföyüne sahiptir.

Katılımının bu yılında Leonardo, karada ve denizde sivil ve askeri görevleri gerçekleştirebilen çift kullanımlı bir platform olan Döner İnsansız Hava Sistemi (RUAS) AWHERO’yu tanıtıyor. 2021 yılı Ekim ayında bu platform, İtalya’nın DAAA (Hava Silahlanma ve Uçuşa Elverişlilik Müdürlüğü)’sından temel askeri sertifika alarak 200 kg sınıfında bir RUAS için dünyanın ilk askeri sertifikasını aldı. AWHERO için Leonardo, görev ekipmanı ve sensörlerin entegrasyonu ve test edilmesinde ilerliyor.

AWHERO, yine Leonardo’nun standında sergilenen Gabbiano Ultra-Light (UL) radarı gibi gelişmiş sensörleri ve süitleri entegre edebilir. Gabbiano UL, uygun fiyatlı, kompakt ve hafiftir, bu da onu küçük insansız ve insanlı sabit ve döner kanatlı uçaklar için ideal hale getirir. Gabbiano Ultra-Light TS-20 ve Gabbiano Ultra-Light TS-80, 10 yılı aşkın bir süredir sürekli olarak genişletilen eksiksiz Gabbiano ailesi mod paketi ile donatılmıştır.

UMEX’te Leonardo, silahlı kuvvetler eğitimini destekleyen, çeşitli uçak ve füzeleri ikna edici bir şekilde taklit edebilen ve ayrıca radar, kızılötesi (IR) ve görsel tehditleri simüle eden Mirach 40’ını (M-40) da sergileyecek. Bu, Silahlı Kuvvetlerin yeniden kullanılabilir M-40’ı gerçekçi senaryolarda “vurmasına” olanak tanır. Leonardo tarafından şirket içinde ticari bileşenler kullanılarak geliştirilen M-40, kolayca ihraç edilebilir. M-40, yakın zamanda uluslararası bir yarışmada seçilen M-100/5 V2 de dahil olmak üzere, şirketin başarılı Mirach hedef drone ailesinin bir parçasıdır ve İngiltere zaten M-100/5 ile eğitim aldı.

Gelişmiş hava sistemleri tekliflerinin bir parçası olarak Leonardo, aynı zamanda ilk kez çok alanlı AESA gözetleme radarı olan Osprey’i de tanıtıyor. Şu anda 12 uluslararası operatör tarafından savunma, güvenlik ve sivil korumadan çevresel izleme ve arama kurtarmaya kadar uzanan bir dizi görev için kullanılıyor. Radarın şu anda iki çeşidi mevcuttur: kompakt Osprey 30 ve daha büyük, daha güçlü olan Osprey 50.

BAE’deki Leonardo Genel Müdürü Vincenzo Romano;

“BAE, yaptığı her şeyde yenilik yapmak isteyen bir ulus ve bu nedenle Leonardo, en son teknolojik çözümleri, güvenlik yönetimi, hava taşımacılığı ve deniz platformları dahil günlük saha operasyonlarını desteklemeye devam ediyor. Leonardo’nun platformlarının operasyonel olarak kanıtlanmış olduğu insansız sektör, yeni karşılıklı işbirliği fırsatlarının da önünü açabilir. Leonardo’nun Abu Dabi’de bir şubesi var ve 70’lerden BAE silahlı kuvvetlerine, kurumlarına, yerel ortaklara ve Aermacchi MB-339’un Birleşik Arap Emirlikleri milli akrobasi takımı Al Fursan birlikteliği dahil olmak üzere 100’den fazla helikopter, deniz sistemleri, güvenli iletişim uygulamaları, uzay teknolojileri ve eğitim uçakları dahil olmak üzere yüksek teknoloji platformları sağladı.” açıklamalarına yer verdi. (defenceTürk)

Leonardo insansız sistemlerini UMEX'te sergiliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000