15 Mayıs 2017, Pazartesi 10:16:33

"KTHY'nin neden batırıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz"

KKTC'ye yapılan seyahatlerde Türkiye'deki acentelere farklı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki acentelere farklı fiyatlar verildiği iddia edildi. Uygulanan fiyat politikalarıyla KKTC'de yalnızca 'Kumar Turizmi'nin hareketlenebileceği belirtiliyor.
  • Tek suçlu HAVASEN isimli Türk ve Türkiye düşmanı sendikadır. Başkanı bunu her yerde de utanmadan söyler ama Türkiyeden gelen paralarla maaş alır.
  • .. kthy ' yi batıran ; kthy bilet satış operasyonundakilerin , 200 stg.lik london - ercan biletlerini , 2 - 3 ay öncesinden londra'daki bir kaç acenteye ( o acentelerin kendileriyle de bağı var ) 30 - 40 stg'e satılmasıdır .. ucuz satılan biletlerle , her bacakta zarar vardır .. kapanış öncesi kthy bilet satış sorumluları şu an nerede ve iş yapar , bi araştırın bakalım .. sakın acenteleri olmasın ?
  • bunlar sadece bahane. isi yurutebilmek icin is bilmek lazim. ha turkiye edilen zararlari kapatmak icin para vermemisse o kisimda suclu olabilir.
  • KTHY nın tek bir batış nedeni vardır. Havasen isimli sendikadır. Verilen astronomik zamlara doymayıp daha fazla istemesi, sürekli grev grev diye çığırtkanlık yapması ve zerre kadar yapıcı olmamasından kaynaklanan süreç şirketin kapanması ile bitmiştir. Bu sendika daha sonra Havaş KTHY ortaklı CAS handling şirketine el atmış ve havayollarının grev yaparlar endişesini arttırmış ve bu da Havaşın ortaklıktan ayrılması ile son bulmuştur. İşte KKTC nin en tehlikeli kuruluşu Havasen...
  • kibris da asgari ucret turkiyenin 2 katidir bilginize.. katiliyorum aşiri derecede şişirilmiş personel ile havayolu nasil batirilir görduk..nereye kadar para pomapalarsin..kuzey kibrisin devletin bir geliri yok malesef..dunyada taniyan başka ulke olmadiği için..ticaret yok gerçek anlamda..ayrica benzein ve mazot turkiyeye göre ucuz..araçlarda ötv ve mtv çok çok azdir....taksilerin tamami mercedesdir mesela..varliklo kibrislilar ingilterede yaşiyorlar..
  • KTHY'yi siz üzerinize aldınız, siz çalıştırdınız (!), siz arpalık haline getirdiniz, yine siz batırdınız; derdine Türkiye düştü. Bir özel hava yolu şirketi, turizm çarkı durmasın diye tüm personeli ile birlikte görevi üzerine aldı, maddi, manevi, iş gücü vb. her türlü fedakarlığı yaptı; adama İndra Gandi'ci yaftasını yapıştırmaya kalktınız. Umarım alacaklarını tahsil edebilmiştir. Hala sizler sütten çıkan ak kaşık, Türkiye Turizm Acentaları ve Hava Yolu Şirketleri üç kağıtçı. Bazı vatandaşları tenzi ederim ama, çoğunluğun 3 kimliği var, üç memeden de süt emiyor KKTC'de. Dedikodu üreteceğinize iş üretin, hibe alacağınıza para kazanmak için çalışın.
  • KTHY yi sendika ve sondan bir önceki Genel Müdür Batırmıştır 26 pounda acentelere bilet satip acentelerde 200 pounda satmistir birileri para yemistir batmaya yakin sıfır ucak alinmistir genel müdür bir dünya komisyon almistir pastanelerde telefonla sirket yönetilmistir! Hala parasini alamamis insanlar var intihar edenlar var ! Hadi bakalim burasi dünya diger tarafida var bu işin !
  • Endüstri mühendisi, KTHY ile uçma fırsatı yakalamış biri olarak özel bir hava yoluyla uçtuğum zaman bir kişi check-in işlemlerimi yapıp valizimi tartıp uçağa binerken de aynı kişi bilet kontrolümü yapıyordu. KTHY ile uçtuğum da 3 kişi check-in bankosunda lak lak edip biri valizimi alırken diğeri biletimi kontrol ederken üçüncü şahıs biletimi uzatıyordu. Uçağa binerken de iki kişi bilet kontrolü yapıyordu. Muhtemelen özel hava yolu çalışanı 1 birim maaş alıyorken bu 5 kişiden her biri 2 birim maaş alıyordur. Sonra KTHY neden battı?
  • Haram islerle ugrasmayin ölüm var ölüm ey cemaat
  • Çok kısa yazıyorum kıbrıs hava yolu batırama AKP THY YOLUDUR bunu him cim yok bütün kıbrıslılar biliyor

KKTC Turizminin patlatılıp, çatlatılacağına yönelik, siyasiler tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı öne sürülüyor.

Birçok turizm acentesi uçak biletlerinin aşırı şekilde pahalı olduğunu belirtirken, bazı uçak firmalarının,  KKTC Seyahat acenteleri ile Türkiye Seyahat Acentelerine farklı fiyat tarifesi uyguladığını dile getiriyor.

Detay Kıbrıs'ta yer alan habere göre; KKTC seyahat acentesi çevrelerinden isminin açıklanmasını istemeyen güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, “yetkililerimiz her gittiği fuar sonrasında ülkeyi tanıttıklarını ve turizmin patlama noktasına geleceğini söylüyor. Bu patlamanın bu fiyatlar ile nasıl olacağını biz seyahat acenteleri olarak hala daha anlamış değiliz. Bu fiyatlar ile patlasa ve çatlasa ancak ülkeye hiçbir getirisi olmayan ‘Kumar Turizmi’ patlar” dedi.

400 TL’LİK FARK

Ayni kaynak açıklamasına devamla, “Kıbrıs Türk Hava Yolları batırıldıktan sonra, bazı uçak firmaları KKTC’ye yönelik uçuşlarda fiyatlarını ikiye hatta üçe katladı. Bir süredir de anlamadığımız bir nedenle bize verilen fiyatlar ile Türkiye Seyahat Acentelerine verilen fiyatlarda korkunç fiyat farkı olduğunu gördük. Düzenleyeceğimiz turlarda bize 400-600 arasında fiyat veren uçak şirketleri,  Türkiye’deki seyahat acentelerine 195 TL. gibi bilet fiyatı veriyor” ifadesinde bulundu.

"KTHY’NİN NEDEN BATIRILDIĞINI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”

“Verilen fiyatlar ile turizmi ileri götürmek ve Türkiye firmaları ile rekabet etmek imkansız hale geldi. Bu rekabet ortamını tamamıyla ortadan kaldıran fiyat ücretleri ile buraya turist akışını yeterli oranda artırmamız mümkün değil. Bu KKTC’deki acenteleri durağan hale getirirken rekabet ortamı kalktığı için Türkiye acentelerini bizden çok öne taşıdı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil ve yetkililerin bu konuda girişim yapması gerekir” diyen ayni kaynak, “Kıbrıs Türk Hava Yollarının neden batırıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Milli Hava Yolumuz olmayınca uçak firmaları biz seyahat acenteleri ile istediği gibi oynuyor. Bize farklı, Türkiye seyahat acentelerine farklı fiyat vererek bizim zorda kalmamıza neden oluyor” dedi.

"KTHY'nin neden batırıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Tek suçlu ~ 7 yıl önce
Tek suçlu HAVASEN isimli Türk ve Türkiye düşmanı sendikadır. Başkanı bunu her yerde de utanmadan söyler ama Türkiyeden gelen paralarla maaş alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
.. kthy ' yi batıran ; kthy bilet satış operasyonundakilerin , 200 stg.lik london - ercan biletlerini , 2 - 3 ay öncesinden londra'daki bir kaç acenteye ( o acentelerin kendileriyle de bağı var ) 30 - 40 stg'e satılmasıdır .. ucuz satılan biletlerle , her bacakta zarar vardır .. kapanış öncesi kthy bilet satış sorumluları şu an nerede ve iş yapar , bi araştırın bakalım .. sakın acenteleri olmasın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 7 yıl önce
bunlar sadece bahane. isi yurutebilmek icin is bilmek lazim. ha turkiye edilen zararlari kapatmak icin para vermemisse o kisimda suclu olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batış ~ 7 yıl önce
KTHY nın tek bir batış nedeni vardır. Havasen isimli sendikadır. Verilen astronomik zamlara doymayıp daha fazla istemesi, sürekli grev grev diye çığırtkanlık yapması ve zerre kadar yapıcı olmamasından kaynaklanan süreç şirketin kapanması ile bitmiştir. Bu sendika daha sonra Havaş KTHY ortaklı CAS handling şirketine el atmış ve havayollarının grev yaparlar endişesini arttırmış ve bu da Havaşın ortaklıktan ayrılması ile son bulmuştur. İşte KKTC nin en tehlikeli kuruluşu Havasen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
kibris da asgari ucret turkiyenin 2 katidir bilginize.. katiliyorum aşiri derecede şişirilmiş personel ile havayolu nasil batirilir görduk..nereye kadar para pomapalarsin..kuzey kibrisin devletin bir geliri yok malesef..dunyada taniyan başka ulke olmadiği için..ticaret yok gerçek anlamda..ayrica benzein ve mazot turkiyeye göre ucuz..araçlarda ötv ve mtv çok çok azdir....taksilerin tamami mercedesdir mesela..varliklo kibrislilar ingilterede yaşiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
KTHY'yi siz üzerinize aldınız, siz çalıştırdınız (!), siz arpalık haline getirdiniz, yine siz batırdınız; derdine Türkiye düştü. Bir özel hava yolu şirketi, turizm çarkı durmasın diye tüm personeli ile birlikte görevi üzerine aldı, maddi, manevi, iş gücü vb. her türlü fedakarlığı yaptı; adama İndra Gandi'ci yaftasını yapıştırmaya kalktınız. Umarım alacaklarını tahsil edebilmiştir. Hala sizler sütten çıkan ak kaşık, Türkiye Turizm Acentaları ve Hava Yolu Şirketleri üç kağıtçı. Bazı vatandaşları tenzi ederim ama, çoğunluğun 3 kimliği var, üç memeden de süt emiyor KKTC'de. Dedikodu üreteceğinize iş üretin, hibe alacağınıza para kazanmak için çalışın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikalilar! ~ 7 yıl önce
KTHY yi sendika ve sondan bir önceki Genel Müdür Batırmıştır 26 pounda acentelere bilet satip acentelerde 200 pounda satmistir birileri para yemistir batmaya yakin sıfır ucak alinmistir genel müdür bir dünya komisyon almistir pastanelerde telefonla sirket yönetilmistir! Hala parasini alamamis insanlar var intihar edenlar var ! Hadi bakalim burasi dünya diger tarafida var bu işin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Endüstri Müh. ~ 7 yıl önce
Endüstri mühendisi, KTHY ile uçma fırsatı yakalamış biri olarak özel bir hava yoluyla uçtuğum zaman bir kişi check-in işlemlerimi yapıp valizimi tartıp uçağa binerken de aynı kişi bilet kontrolümü yapıyordu. KTHY ile uçtuğum da 3 kişi check-in bankosunda lak lak edip biri valizimi alırken diğeri biletimi kontrol ederken üçüncü şahıs biletimi uzatıyordu. Uçağa binerken de iki kişi bilet kontrolü yapıyordu. Muhtemelen özel hava yolu çalışanı 1 birim maaş alıyorken bu 5 kişiden her biri 2 birim maaş alıyordur. Sonra KTHY neden battı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoca ~ 7 yıl önce
Haram islerle ugrasmayin ölüm var ölüm ey cemaat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cotton ~ 7 yıl önce
Pamuk olayını ima etmişsin sanırım. Öyle ya çekinmek korkmak lazım. Pamuk-tıkaç
Osman ~ 7 yıl önce
Çok kısa yazıyorum kıbrıs hava yolu batırama AKP THY YOLUDUR bunu him cim yok bütün kıbrıslılar biliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000