15 Mart 2024, Cuma 12:30:28

Kooperatif Patladı! Üyelere şok mesaj

İyi niyetlerle kurulan ve fakat beceriksiz yönetimlerin çöreklendiği Hava İş yapı Kooperatifi tam bir açmaza girdi
  • Burada en büyük suçlu; tepki göstermeyen, ölüm sessizliğine bürünen, sorgulamayan, ilgilenmeyen, umursamayan üyelerindir. Evet ne yazık ki üyeler suçlu.
  • ellerinde broşürler, fellik fellik, masa masa dolaşıp yeni havalimanı inşaası daha devam ederken kandırmaya çalıştılar. o zamandan katılanlara üzüldüm. iyi ki katılmamışım. ne de olsa şükrü baba var başta. katılır mıyım ben ya ahah
  • Feysbuk gurubunda her sorana yazdım sakın bulaşmayın madara olursunuz koop. larda hırsız çok olur kontrol edemezsiniz dedim . Sakalımız yok diye dinlemediler . Kendi düşen ağlamaz
  • Herkes ayni yiyeyiye doymuyorlar cok yazik
  • Koooooooperatif bu ülkede hep hayal kırıklığı yaşatmıştır...yatırım yapanlar adına üzüldüm...
  • sukru nenem nasil bir insan ki, hem pazarlamadan hem muhasebeden hem insaattan hem yalitimdan hem sendikadan... herseyden anliyor. kafasi calismakla herseyi ben bilirim sonucuna ulasmis olmasi cok uzucu.. icine etmisler projenin.
  • 2.5 yıldır kooperatifi sömürüyorlar milyonlar harcadılar kasadan. İnşaata bir çivi çakmadan hayalet icraatlerle üyeleri kandırmayın artık. Birde pişkin pişkin ruhsatı alamadık diyorlar. Haram zıkkım olsun harcadığınız her kuruş.
  • Günün dolar kuruyla ödesinle aldıkları paraları
  • Eee ne umuyordunuz ki,Aynı TİS gibi.yine yapamıyorlar…..
  • Çıraklık dönemim bitti şimdi ustalık dönemim diyor..! Anlayana..!!

İyi niyetlerle kurulan ve fakat beceriksiz yönetimlerin çöreklendiği Hava İş yapı Kooperatifi tam bir açmaza girdi. Şükrü Nenem ve Yusuf Öztürk gibi baskın karakterlerin ağırlıkla yönetime yön verdiği Hava İş Yapı Kooperatifi resmen patladı. Dün kooperatif üyelerine “patladık” anlamı taşıyan bilgilendirme amaçlı bir açıklama gönderildi.

İstanbul Arnavutköy’de yapımı arapsaçına dönen Hava İş Yapı Kooperatifi’ne 2022 yılında seçilen yönetim bir çivi dahi çakamadı. Eski yönetimleri suçlayarak yönetime gelenler suçlamaların ötesinde inşaata yönelik karınca boyu yol alamadılar.

Yönetime geldikleri günden itibaren sadece suçlama yönüne giden yönetim ekibi; “İBB’den ruhsatı çözdük, İmar müdürü ile şöyle konuştuk, böyle söz aldık. Ekrem başkan bize söz verdi” gibi yalanlarla üyeyi oyalayan yönetim anlayışı öte yandan da bir önceki yönetim ve müteahhit ile uğraşarak inşaatın sürdürülmesine yönelik adımlar atmadı.

Üyelerden her ay “aidat” adı altında 5 bin TL para toplayan yönetim, genel giderler adı altında paraları harcarken, inşaatta şok gelişme yaşandı.
Bu kez suçlu olarak Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı gösterildi. Üyelere gönderilen uzunca açıklamanın arasında “inşaatı yapamıyoruz”, “devam edemiyoruz” demenin yolunu belediyenin ruhsat vermemesi olarak buldular.

Böylelikle yeni yönetim iki yıldır söz verdiği hiçbir şeyi yapamamış oldu.

Bundan sonra üyelerin nasıl bir tavır alacağı merak edilirken, bazı üyelerin yüksek sesle “eski müteahhit ile anlaşalım” şeklinde serzenişte bulunarak tepki gösterdikleri ifade edildi.

BİNALARDA ÇÜRÜME OLUŞTU

AirportHaber'in edindiği bir diğer bilgi ise binaların çürüme noktasına gelmesi oldu. Edilen bilgiye göre; binalarda pencere ve çeşitli yalıtım malzemelerinin olmaması nedeniyle yağan yağmur başta olmak üzere birçok etken binalarda çürümeye neden oldu.

Öte yandan Şükrü Nenem’in istifa noktasına geldiği ifade edildi. Nenem’in, yapılan binaya fiber karbon güçlendirme yapılması için baskı kurduğu, ancak maliyetin yüksek olması nedeniyle diğer yöneticilerin karşı çıktığı belirtiliyor. Fiber karbon güçlendirmenin 180-200 milyon arası bir maliyet tuttuğu, fiber karbonların Almanya’dan ithal edilmesi gerektiği öğrenilirken, her geçen gün artan maliyetlerin de üst üste binerek katlandığı da kaydediliyor.

Fiber karbon güçlendirmede bugüne kadar yapılan bine içi fayans, elektrik döşemelerin tamamına yakınının sökülmeden yapılamayacağı da belirtilirken, bundan dolayı da ek maliyet geleceği; bu işlemlerin yapılması halinde bir binanın 2 milyar liraya yakın yeni maliyet çıkacağı söyleniyor.

Kooperatif Patladı! Üyelere şok mesaj

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Ruz-i Mahşerde ~ 1 ay önce
Burada en büyük suçlu; tepki göstermeyen, ölüm sessizliğine bürünen, sorgulamayan, ilgilenmeyen, umursamayan üyelerindir. Evet ne yazık ki üyeler suçlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bize de gelmişlerdi ~ 1 ay önce
ellerinde broşürler, fellik fellik, masa masa dolaşıp yeni havalimanı inşaası daha devam ederken kandırmaya çalıştılar. o zamandan katılanlara üzüldüm. iyi ki katılmamışım. ne de olsa şükrü baba var başta. katılır mıyım ben ya ahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Feysbuk ~ 1 ay önce
Feysbuk gurubunda her sorana yazdım sakın bulaşmayın madara olursunuz koop. larda hırsız çok olur kontrol edemezsiniz dedim . Sakalımız yok diye dinlemediler . Kendi düşen ağlamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boyle filmi cok izle ~ 1 ay önce
Herkes ayni yiyeyiye doymuyorlar cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmadım ~ 1 ay önce
Koooooooperatif bu ülkede hep hayal kırıklığı yaşatmıştır...yatırım yapanlar adına üzüldüm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 1 ay önce
sukru nenem nasil bir insan ki, hem pazarlamadan hem muhasebeden hem insaattan hem yalitimdan hem sendikadan... herseyden anliyor. kafasi calismakla herseyi ben bilirim sonucuna ulasmis olmasi cok uzucu.. icine etmisler projenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eko ~ 1 ay önce
Abi aynı zamanda ekonomist tir kendisi atlamışsın
Üyenin sesi ~ 1 ay önce
2.5 yıldır kooperatifi sömürüyorlar milyonlar harcadılar kasadan. İnşaata bir çivi çakmadan hayalet icraatlerle üyeleri kandırmayın artık. Birde pişkin pişkin ruhsatı alamadık diyorlar. Haram zıkkım olsun harcadığınız her kuruş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 1 ay önce
Günün dolar kuruyla ödesinle aldıkları paraları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikasız ~ 1 ay önce
Eee ne umuyordunuz ki,Aynı TİS gibi.yine yapamıyorlar…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 1 ay önce
Çıraklık dönemim bitti şimdi ustalık dönemim diyor..! Anlayana..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000