01 Şubat 2018, Perşembe 19:32:25

Konya'da uçuş trafiğine sis engeli

Konya'da sis nedeniyle görüş mesafesi 10-15 metreye kadar düştü. Sabah uçuşlarını etkileyen sis, akşam uçuşlarına da yansıdı.
  • Hızlı treni tercih ediyorum.Risk yok kalkışlar zamanında.Yazları ne Cat, nede LIS derdi var o zaman uçağı tercih ediyorum.
  • Haberde ''görüş mesafesin 15-20 metreye düştü'' denilmektedir. Konya Havalimani CATII olsa dahi yine ucaklar inemez. CAT II ancak görüş mesafesi 300 metre kadar ucaklar inebilir. Bu siste ucagin inmesin icin CAT III C kategorisinde pist olmasi gerekir. Oyle bir pist zannedersem sadece kanada'da bir havalimaninda var. Dunyada tek havalimani kisaca CAT II en fazla 300 metre sevgili yorumcu arkadaslar bilginize
  • Konya havalimanına niye yatırım yapalım ki? Karşılığında ne gelecek?
  • Akp yi kale yapan Konya ya uçaklar inmek zorundadır.Chp li İzmire günde 25 sefer yapan thy uçakları inip kalkarken Akp kalesi konya ya 3 uçuş dahi yapamıyor thy.Reis duy sesimizi
  • Yillardir Konya’da 250 civarinda sefer karşılıklı sis nedeniyle iptal olur. Her yıl büyüklerimiz siyasileri devreye katmak ister. Konya çantada keklik görüldüğü için, verilen sözler hiçbir zaman tutulmaz. Ticaret odası biz para toplayıp, cihazı kendimiz taktıracağız der. Kimse elini cebine atmayınca bu defter bir sonraki yıla kadar kapanır.
  • AKP en çok milletvekilini Konya'dan çıkarıyor ama gelin görün ki Konya meydanında böyle sisli havalarda inmeyi mümkün kılan o sistem kurulamamış...
  • Pgs yapmistir ucusunu
Konya'da sis nedeniyle görüş mesafesi 10-15 metreye kadar düştü. Sabah uçuşlarını etkileyen sis, akşam uçuşlarına da yansıdı.
 
Planlanan 3 akşam uçuşu sis nedeniyle iptal edildi. İstanbul-Konya seferini yapan Türk Hava Yollarına ait bir uçak, sis nedeniyle kentin üzerinde 30 dakika boyunca tur attı. Uçak, dağılmayan sis nedeniyle Ankara'ya yöneldi.
 
DHMİ Konya Havaalanı Müdürülüğü yetkilileri, alanda görüş mesafesinin düştüğünü aktararak sisin devam etmesi durumunda uçuşların sabaha kadar yapılamayacağını da aktardı.

THY, Anadolujet buraya yapacakları uçuşları iptal etti.
Konya'da uçuş trafiğine sis engeli

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hzltrn ~ 6 yıl önce
Hızlı treni tercih ediyorum.Risk yok kalkışlar zamanında.Yazları ne Cat, nede LIS derdi var o zaman uçağı tercih ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAT II ~ 6 yıl önce
Haberde ''görüş mesafesin 15-20 metreye düştü'' denilmektedir. Konya Havalimani CATII olsa dahi yine ucaklar inemez. CAT II ancak görüş mesafesi 300 metre kadar ucaklar inebilir. Bu siste ucagin inmesin icin CAT III C kategorisinde pist olmasi gerekir. Oyle bir pist zannedersem sadece kanada'da bir havalimaninda var. Dunyada tek havalimani kisaca CAT II en fazla 300 metre sevgili yorumcu arkadaslar bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 6 yıl önce
Konya havalimanına niye yatırım yapalım ki? Karşılığında ne gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konya ve akp ~ 6 yıl önce
Akp yi kale yapan Konya ya uçaklar inmek zorundadır.Chp li İzmire günde 25 sefer yapan thy uçakları inip kalkarken Akp kalesi konya ya 3 uçuş dahi yapamıyor thy.Reis duy sesimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konya ~ 6 yıl önce
Urfa ve samsun da olduğu gibi iniş kolaylık sistemleri cat 2 ye çıkartılırsa, daha az sıkıntı yaşanacaktır. Yetkililere sesimiz ulaşır inşallah.
Konyali ~ 6 yıl önce
Yillardir Konya’da 250 civarinda sefer karşılıklı sis nedeniyle iptal olur. Her yıl büyüklerimiz siyasileri devreye katmak ister. Konya çantada keklik görüldüğü için, verilen sözler hiçbir zaman tutulmaz. Ticaret odası biz para toplayıp, cihazı kendimiz taktıracağız der. Kimse elini cebine atmayınca bu defter bir sonraki yıla kadar kapanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 6 yıl önce
AKP en çok milletvekilini Konya'dan çıkarıyor ama gelin görün ki Konya meydanında böyle sisli havalarda inmeyi mümkün kılan o sistem kurulamamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli ~ 6 yıl önce
Hangi cat o liman. Muhtemelen cat1 dir.
Kazım ~ 6 yıl önce
Hangi sistemmiş o sistem bi yaz da öğrenelim
Bir bilen ~ 6 yıl önce
Yaz kış Konya'da sis var, Konya havası düşünce hep 200 m. Oluyor. Dolayısıyla Konya gibi bir meydana meydana Cat III A şart. İlgililere ve Konyalı arkadaşlara duyurulur.
Qw ~ 6 yıl önce
Cat 1 var orada sadece. Bölgenin genel iklim koşulları ele alındığında, böyle büyük bir şehir için bu sistem yeterli değil. Cat 2 olsa bir nebze rahatlatır.
Kazim'a ~ 6 yıl önce
Google amcaya sor da ogren, burada akademik ders mi verecez, tembellik almis basini gitmis...
Aa ~ 6 yıl önce
Pgs yapmistir ucusunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000