12 Şubat 2019, Salı 12:45:41

Kokpitte fotoğraf işinden etti!

Singapur Airlines'ın bir uçuşunda kokpitte kaptan pilotun koltuğunda fotoğraf çektiren bir kabin memuru kaptan pilotla birlikte işten çıkarıldı.
  • o değil de bundan 5~10 yıl önce ALT CRZ'da sol tarafta kısa kollu t-shirt'i ile resim çektiren eleman (dællæmæ) sağ tarafa gelmiş oturmuş ya la... YAZIK !!! ps: sol tarafta resim çektireni patron kovduydu, adamın ekmeğiyle çocuk yaşta oynadıydı cahil dællæmæ... YAZIK !!!
  • Herkesin bir görev yeri ve tanımı var çizgileri aşmamak lazım. Kaptan koltuğuna kimse oturamaz. Kaptan otutturursa hesabını verir. Kimse FO ya terbiyesizlik yapamaz, ne kadar kıdemli olursa olsum. Hiç kimse kabine hizmetçi gibi davranamaz. Herkes, adına tanımlı işi yapıyor ve birbirimize karşı saygılı olmamız lazım. Uçuş emniyetine gelince, kokpitte iş bölümü zaten yapılıyor. Görevlerin tamamı bir süreliğine devredilebilir. Örneğin kaptan yarım saat kokpitte uyuyabilir.Tuvaletini yapmmaya gidebilir veya gördüğü bir manzaranın fotoğrafını çekebilir, bu onun özgürlük alanıdır. Saygı duymak lazım. Gazete veya uçuş kitaplarını okuyabilir, uçuş emniyetsizliği olmaz bu işler yapılırken onu değerlendiriyor. iş yoğunluğuna göre kararlar alıyor bir şey olduğunda da hesabını kendi verir. Abartmaya gerek yok.
  • Biraz beyni olan böyle birşey yapmaz yada uçağı bir beyinsiz uçuruyormuş demek ki
  • Kesin bizimkiler şikayet etmiştir. Su gibi kız, kıskandılar tabi :)
  • Kesin bizimkiler şikayet etmiştir. Su gibi kız, kıskandılar tabi :)
  • Kimsenin isten atilmadigini, ucuslarinin durdurulup sorusturmaya tabii tutuldugunu, guvenlik acigi olmadigi icin ucuslarina devam ettigini okuyabilirdiniz! Tabiii isiniz gucunuz kabin kokpit ekiplerine ulasamadiginiz icin mundar deyip nifak sokmak! Annanemin bir sözü var! “Anca oyle uzağa afkurursunuz”
  • Buda birşey mi biz Air Anatolia ve Fly havayolların da ucarken bi Kurtul kpt vardı kucagında yolcularla hep foto cektirirdi kadnlara kullandırırdı ucagı yıl 2000-2003 böyle
  • Ohooooooo siz birde bizim kokpite baksanız, Aaa piramitlere bak Aaaa bak Mont Blanc Aaaaa maldivler falan derken 300 foto ediyor. hostesler içeride full meyve party yeaaaah.
  • Ah şu instagram sen nelere kadirsin
  • Nasıl öğrendiniz bilmiyorum ama işten çıkarıldıkları haberi tamamen yanlıştır. Kaptan ve kabin görevlisinin uçuşları kesilmiştir ve soruşturma süreci başlamıştır. Her yeri Türkiye gibi düşünmeyin. İşten adam çıkartmak kolay değil, özellikle Singapur gibi bir ülkede, insanların arkasında kapı gibi sendikaları varken, işten adam çıkartmak aylar sürer. TK, kafasına göre istediğini çıkarttığı, sendika da atılanların yüzüne bakmadığı için, Türkiye'de çok basit artık sanırım.

Singapur Airlines'ın bir uçuşunda kokpitte kaptan pilotun koltuğunda fotoğraf çektiren bir kabin memuru kaptan pilotla birlikte işten çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz ay bir uçuşta yemek servisi nedeniyle kokpite giren kabin memuru, kaptan pilotla konuşarak kaptanın koltuğuna oturdu. Burad bir de fotoğraf çektiren kabin memuru, söz konusu fotoğrafı sosyal medyada yayınlayınca şirket içinde krize neden oldu.

Kaptan pilot ve kabin memuru hakkında soruşturma başlatan şirket yönetimi, hem kabin memurunu hem de pilotu işten çıkardı.

Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada; olayın uçuş güvenliğinde tehlikeye neden olabilecek bir durum oluşturmamasına rağmen şirket kurallarına aykırı olduğu vurgulandı.

Kokpitte fotoğraf işinden etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

O f/o ~ 5 yıl önce
o değil de bundan 5~10 yıl önce ALT CRZ'da sol tarafta kısa kollu t-shirt'i ile resim çektiren eleman (dællæmæ) sağ tarafa gelmiş oturmuş ya la... YAZIK !!! ps: sol tarafta resim çektireni patron kovduydu, adamın ekmeğiyle çocuk yaşta oynadıydı cahil dællæmæ... YAZIK !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 5 yıl önce
Herkesin bir görev yeri ve tanımı var çizgileri aşmamak lazım. Kaptan koltuğuna kimse oturamaz. Kaptan otutturursa hesabını verir. Kimse FO ya terbiyesizlik yapamaz, ne kadar kıdemli olursa olsum. Hiç kimse kabine hizmetçi gibi davranamaz. Herkes, adına tanımlı işi yapıyor ve birbirimize karşı saygılı olmamız lazım. Uçuş emniyetine gelince, kokpitte iş bölümü zaten yapılıyor. Görevlerin tamamı bir süreliğine devredilebilir. Örneğin kaptan yarım saat kokpitte uyuyabilir.Tuvaletini yapmmaya gidebilir veya gördüğü bir manzaranın fotoğrafını çekebilir, bu onun özgürlük alanıdır. Saygı duymak lazım. Gazete veya uçuş kitaplarını okuyabilir, uçuş emniyetsizliği olmaz bu işler yapılırken onu değerlendiriyor. iş yoğunluğuna göre kararlar alıyor bir şey olduğunda da hesabını kendi verir. Abartmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dur Faul var! ~ 5 yıl önce
Kokpitte uyumakda nedir? Hangi uluslararası kural buna izin verir.Kokpitte manzara çekmekte neyin özgürlugudur. Delimisiniz siz? Size canlarımız emanet ediliyor ve siz uyuyor yada resim çekiyorsunuz? Bunların hesabı sorulur.
Türk Pilotu ~ 5 yıl önce
Bu doktorların ameliyat anında müzik dinlemesi gibi birşey. Yasal olarak pilotlar kokpitte uyuyabilir. Yorum yapan arkadaş, seni düzgün konuşmaya davet ediyorum. Canını emanet ettiğin o pilotlar birazcık uyuduğu için seni emniyetle indiriyorlar.
Mümkün değil ~ 5 yıl önce
Biraz beyni olan böyle birşey yapmaz yada uçağı bir beyinsiz uçuruyormuş demek ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şikayet ~ 5 yıl önce
Kesin bizimkiler şikayet etmiştir. Su gibi kız, kıskandılar tabi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şikayet ~ 5 yıl önce
Kesin bizimkiler şikayet etmiştir. Su gibi kız, kıskandılar tabi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz ingilizceniz olsaydi ~ 5 yıl önce
Kimsenin isten atilmadigini, ucuslarinin durdurulup sorusturmaya tabii tutuldugunu, guvenlik acigi olmadigi icin ucuslarina devam ettigini okuyabilirdiniz! Tabiii isiniz gucunuz kabin kokpit ekiplerine ulasamadiginiz icin mundar deyip nifak sokmak! Annanemin bir sözü var! “Anca oyle uzağa afkurursunuz”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohoo ~ 5 yıl önce
Buda birşey mi biz Air Anatolia ve Fly havayolların da ucarken bi Kurtul kpt vardı kucagında yolcularla hep foto cektirirdi kadnlara kullandırırdı ucagı yıl 2000-2003 böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4.20Bmw F/O ~ 5 yıl önce
Ohooooooo siz birde bizim kokpite baksanız, Aaa piramitlere bak Aaaa bak Mont Blanc Aaaaa maldivler falan derken 300 foto ediyor. hostesler içeride full meyve party yeaaaah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/OE ~ 5 yıl önce
Sicco mu
.. ~ 5 yıl önce
Ah şu instagram sen nelere kadirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 5 yıl önce
Türkiye de o kadar uçucu personel var uçuş anında çekilen fotoları videoları paylaşan. İniş anını canlı yayın yapan. Hiç biri de işten cikarilmadi. Ufacik aklınızla sadece habere yorum yapın. Her fırsatta ülkemizi karalamaya çalışmayın...
Yorum ~ 5 yıl önce
Yorumumu klavyemden aldınız yemin ediyorum. Sırf şunu yazayım diye yorum kısmına girdim. Bi baktım ki çoktan ateşlemişsiniz :)
Yanlış ~ 5 yıl önce
Nasıl öğrendiniz bilmiyorum ama işten çıkarıldıkları haberi tamamen yanlıştır. Kaptan ve kabin görevlisinin uçuşları kesilmiştir ve soruşturma süreci başlamıştır. Her yeri Türkiye gibi düşünmeyin. İşten adam çıkartmak kolay değil, özellikle Singapur gibi bir ülkede, insanların arkasında kapı gibi sendikaları varken, işten adam çıkartmak aylar sürer. TK, kafasına göre istediğini çıkarttığı, sendika da atılanların yüzüne bakmadığı için, Türkiye'de çok basit artık sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000