11 Nisan 2022, Pazartesi 09:06:59

Kısıtlamalar kalktı... Rusların yurt dışı uçuşlarına talebi arttı

Rusların dış hat uçuşlarına yönelik ilgisinde büyük artış yaşanıyor.

Rusların dış hat uçuşlarına yönelik ilgisinde büyük artış yaşanıyor.

Rusya’nın en büyük çevrimiçi seyahat acentelerinden olan OneTwoTrip Basın Servisi Başkanı Elena Shelekhova, bazı ülkelere yönelik uçuşlarda Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması ile Rusların yurtdışı seyahat taleplerinde keskin artış meydana geldiğini söyledi.

Talep patlaması yaşanıyor

Gazetemru'da yer alan habere göre; Dış hatlarda çeşitli yönlerde bilet taleplerinde yüzde 5 ile yüzde 350 arasında değişen talep artışı gözlemlendiğini belirten Shelekhova; “4 Nisan’da yapılan arama sorgularına göre, bir hafta önceki verilere kıyasla dış hat uçuşlarda neredeyse her yöne ilgi en az yüzde 5 ila yüzde 350’ye kadar yükseldi” diye konuştu.

Dış hat uçak biletleri aramalarında en büyük artışın popüler olmayan destinasyonlarda meydana geldiğine işaret eden uzman, turistlerin genellikle uçak biletlerinin ne kadar pahalı olduğunu ve en çok talep görmeyen ülkelere uçuş seçeneklerini incelediğini söyledi.

Bosna-Hersek ilk sırada

OneTwoTrip verilerine göre 4 Nisan’da Bosna-Hersek’e uçak bileti talepleri bir hafta öncesine kıyasla 4.5 kat artış gösterirken, Fiji’ye bilet talepleri 3.9 kat, Zimbabwe’ye 3.6 kat, Jamaika ve Madagaskar’a ise 3.2 kat arttı.

Son bir haftada İsrail’e uçuşlara ilgi yüzde 56 artarken, Sırbistan’a yüzde 49, Mısır’a yüzde 35, Tayland’a yüzde 20 ve Türkiye’ye yüzde 18 bilet talep artışı kaydedildi.

Rus vatandaşlarının son bir haftada dış hat uçak bileti aramalarında ayrıca Arjantin’e olan talepler 2.9 kat artarken, Kosta Rika 2.5 kat, Ürdün yüzde 81, Tanzanya talebi ise yüzde 73 yükseldi.

Kısıtlamalar kalktı... Rusların yurt dışı uçuşlarına talebi arttı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000