20 Ocak 2011, Perşembe 08:33:10

KAZANIN SES KAYITLARI PİLOT HATALI DEDİ

Rusya, geçen yıl Polonya Devlet Başkanı Leh Kaçinsk ve diğer üst düzey devlet yetkililerinin öldüğü kazayla ilgili ses kayıtlarını yayınladı.
  • Yani bu koltuğa oturan kişi,sizin söylediklerinizi bilmeyen,o kadar pilot arasından devlet uçağını kullanması için tercih edilmesine rağmen bu bilince sahip olmayan bir basit şahıs mıydı?Size tavsiyem sadece olay üzerinde konuşmanız;bu kazadan yaralı olarak kurtulanların bazı kişiler tarafından öldürülmeleri bile görüntüleri ile yayınlanmışken olayı pilota vakfetmek pek mantıklı değil..
  • uçağı malesef pilot düşürür genelde.yani %85 oranında.bu mesleğin kaderi onun için talimatlara ve limitlere her zaman uymak gerekir.bir defa uymazsanız bu son şansınız olur havacılıkta.bizde ben inerim yaparım yok.ekip performansı uçak performansı meydan kolaylıkları yeterli olacak, onaylı ve tam yetkili olacak.uçak kazaları talimatlara ve limitlere uyulduğu sürece kader olamaz, kötü alışkanlıklar, sıralı hatalar zinciri....kaza doğurur.hayırlı emniyet içinde uçuş bu üçlü performansla sağlanır.cpt s keskin
Polonya uçağının pilotuyla Rus trafik kontrol kulesi arasındaki konuşmalarda, kulenin pilottan inişten vazgeçmesini istediği duyuluyor.

Trafik kontrol kulesi, havanın sisli ve görüş mesafesinin 400 metreyle sınırlı olduğunu bildiriyor ve ısrarla pilottan geri dönmesini istiyor.

Varşova hükümeti, kazayla ilgili olarak Rus tarafını suçlamış, kazaya Rus kule görevlilerinin hatalarının sebep olduğunu öne sürmüştü. Polonyalı yetkililere göre, jet yolcu uçağı iniş rotasının 80 metre dışına çıkmış olmasına ve yanlış irtifada bulunmasına rağmen pilota her şeyin normal olduğu söylendi.

Moskova hükümeti, kule görevlilerinin uluslararası sefer yapan yabancı bir uçağı alana indirmeme yetkisi olmadığına dikkati çekiyor ve Polonya uçağındaki üst düzey yetkililerin alana inmesi için pilota baskı yaptığını savunuyor.

Kazada Devlet Başkanı Lech Kaçinski ile birlikte eşi ve aralarında üst düzey yetkililer ve komutanların da bulunduğu 95 kişi ölmüştü.

Heyet, 1940 yılında Katin ormanında Sovyet diktatörü Josef Stalin’in emriyle öldürülen 20 bin Polonya askeri için yapılacak anma törenine gidiyordu.


KAZANIN SES KAYITLARI PİLOT HATALI DEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yani bu koltuğa oturan kişi,sizin söylediklerinizi bilmeyen,o kadar pilot arasından devlet uçağını kullanması için tercih edilmesine rağmen bu bilince sahip olmayan bir basit şahıs mıydı?Size tavsiyem sadece olay üzerinde konuşmanız;bu kazadan yaralı olarak kurtulanların bazı kişiler tarafından öldürülmeleri bile görüntüleri ile yayınlanmışken olayı pilota vakfetmek pek mantıklı değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağı malesef pilot düşürür genelde.yani %85 oranında.bu mesleğin kaderi onun için talimatlara ve limitlere her zaman uymak gerekir.bir defa uymazsanız bu son şansınız olur havacılıkta.bizde ben inerim yaparım yok.ekip performansı uçak performansı meydan kolaylıkları yeterli olacak, onaylı ve tam yetkili olacak.uçak kazaları talimatlara ve limitlere uyulduğu sürece kader olamaz, kötü alışkanlıklar, sıralı hatalar zinciri....kaza doğurur.hayırlı emniyet içinde uçuş bu üçlü performansla sağlanır.cpt s keskin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000