25 Nisan 2010, Pazar 11:05:00

Kazada ölenlerin tamamının kimlikleri belirlendi

Moskova'da kimlikleri belirlenen son 21 yolcunun cesedi de Polonya'ya gönderildi. Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 kişinin hayatını kaybettiği kazada, uçağın düşüş nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.
Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov, son iki hafta içinde yoğun bir çalışma ortaya konduğunu ve uçak kazası kurbanlarının kimliklerinin tespit edildiğini söyledi. Polonya Savunma Bakanı Bogdan Kliç'le birlikte Moskova'da incelemelerde bulunan İvanov, uçak kazasının nedenlerinin belirlenmesi için gereken her şeyin yapıldığını ifade etti.

Uzmanlar uçağın düşüş nedeni ile ilgili teknik arıza olmadığını açıklarken, gözler pilotaj hatası üzerine yoğunlaşıyor. Yoğun sis nedeni ile kulenin başka bir hava limanına yönlendirmesini dikkate almayan pilotun, inmek için ısrarcı olması kazanın gerekçesi olarak açıklanıyor. Kaza sonrası bulunan kara kutularla ilgili çalışmalar ise henüz tamamlanmadı. İvanov açıklamasında kara kutunun deşifresinin bir kısım spekülasyonları da ortadan kaldıracağını söyledi.

Kliç de uzmanlardan bir an önce kaza nedeninin açıklanması için çalışmalarını hızlandırmalarını isteyerek, "Rusya ve Polonya hükümetlerinin en önemli görevi bu trajedinin sebeplerini ortaya çıkarmak. Bu ortak sorumluluğumuz. Çalışmalarımızı hızlandırmalıyız." Dedi.

Polonya Başsavcısı Andrzej Seremet Rusya'dan diğer gerekli bilgiler de alınıncaya kadar kara kutunun açıklanmasının erteleneceğini belirtmişti. Kara kutu ile ilgili bilgilerin iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Son günlerde internet ortamında yer alan bir kısım görüntülerin ise spekülasyon amaçlı üretildiği kaydediliyor. Sadece silah patlamaları ve küfürlerin yer aldığı olay sonrası görüntülerde, bir kısım siyah elbiseler içindeki insanların uçak kazasından yaralı kurtulanları öldürdükleri iddia ediliyordu.
Kazada ölenlerin tamamının kimlikleri belirlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000