30 Nisan 2015, Perşembe 13:17:23

KATAR, FRANSA'DAN 24 ADET JET ALACAK

Doha, Fransa’dan 24 Rafale savaş uçağı almaya hazırlanıyor. Anlaşma Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin 4 Mayıs’taki Doha ziyaretinde imzalanacak.
  • Bu sınıfta Eurofighter'dan daha iyi bir uçak yoktur. Ne Amerikan,ne Rus. Misal arkasından gelen uçağı ne oluyor demeden geri dönen füzeleri ile vurup yere yapıştırır.
  • Hareket kabiliyeti yüksek, yüksek teknolojiye sahip bir uçak. Pahalı diye tercih edilmiyordu. Keşke benzerinden yapabilsek.
  • Parası bol aklı kıt Arap aklı işte. Savaş uçağı dedin mi ya Rus'tur ya da Amerikan'dır. Geri kalanı lüzumsuz heyecandır.
  • Bu sene baya bir satis haberi geldi.F-35 yerine Rafelle tercih ediliyor galiba ....
  • ÇOK MATAH BİR UÇAK DEĞİL. EN PAHLI OLABİLİR AMA, EN GELİŞMİŞ FALAN DEĞİL. BİLGİNİZE.
  • bu rafale iyi bir çıoçuktur dornierin kardeşi galiba biz bunuda alacaz:) mısır a satmışlar ayıptır!!! bu satışı savcı uygulamaz:)

Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Katar yönetimi 24 adet Rafle tipi savaş uçağı alma talebini Paris’e iletti.

Uçak satışı için anlaşma, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin, 4 Mayıs’ta Katar’a düzenleyeceği resmi ziyaret sırasında imzalanacak.

Dassault Rafale, Fransa’nın Afganistan, Libya, Mali ve Irak’ta kullanmış olduğu savaş uçağı, dünyanın en gelişmiş teknolojiye sahip olan savaş uçaklarından biri.

Rafale en pahalı savaş uçaklarından biri olarak nitelendiriliyor.

Fransa Şubat ayında da Mısır’a 24 adet Rafale savaş uçağı satmıştı.

KATAR, FRANSA'DAN 24 ADET JET ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Eurofighter ~ 9 yıl önce
Bu sınıfta Eurofighter'dan daha iyi bir uçak yoktur. Ne Amerikan,ne Rus. Misal arkasından gelen uçağı ne oluyor demeden geri dönen füzeleri ile vurup yere yapıştırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fanatik olmayalım ~ 9 yıl önce
O füzeleri ilk defa Ruslar yapmıştı ve Mig-29'da kullanılıyordu. Füzenin güdüm başlığı pilotun baktığı yere bakıyordu. Eurofighter manevra ve performans olarak çok iyi, ama menzil,havada kalış, taşıdığı faydalı yük yönüyle geride kaldı.
MEA ~ 9 yıl önce
Hareket kabiliyeti yüksek, yüksek teknolojiye sahip bir uçak. Pahalı diye tercih edilmiyordu. Keşke benzerinden yapabilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Parası bol aklı kıt Arap aklı işte. Savaş uçağı dedin mi ya Rus'tur ya da Amerikan'dır. Geri kalanı lüzumsuz heyecandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu sene baya bir satis haberi geldi.F-35 yerine Rafelle tercih ediliyor galiba ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRUSU ~ 9 yıl önce
ÇOK MATAH BİR UÇAK DEĞİL. EN PAHLI OLABİLİR AMA, EN GELİŞMİŞ FALAN DEĞİL. BİLGİNİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
haklıısn bizim f4 ler gibi değil:) sallayın durun!!
rafale ~ 9 yıl önce
bu rafale iyi bir çıoçuktur dornierin kardeşi galiba biz bunuda alacaz:) mısır a satmışlar ayıptır!!! bu satışı savcı uygulamaz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000