12 Haziran 2010, Cumartesi 08:48:01

KARS HAVAALANI YENİLENİYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Havaalanı yeni iç ve dış hatlar terminalinin temel atma törenine katıldı.
  • Artvin zaten Batum'u kullaniyor. Kars'da iyi bir havaalani bence o bolgeye iyi hizmet verebilir. Bence asil soru, Kars'a yeni terminali yaptiklarinda, alandan Kafkaslara bolgesel ucuslarin yapilip yapilmayacagidir. ne zamanki Kars'dan Kuzey kafkasya'ya, Gurcustan, Ermenistan ve Azerbaycan'a bolgesel ucuslar baslar, o zaman o kentin ve bolgenin de onu acilmis olur. AKP ekonomide yaptiklarini bir de politik alanda yapabilse, ben bile oy verebilirim ama ynie bir genel mudur ABye sunumunda cocuk olumlerini anlatirken Kurana referans vermis. O AKP mi, bu AKP mi?... :(
  • artvin havaalanı 2011 de yapılacak ya kardeş o dediğine sen inandınmı allah aşkına
  • neden kimse artvine havaalanı yapmaktan söz etmiyor?
  • TAV Türkiye'nin Havalimanı ve havaalanları yenileyerek onları vizyonu ve liderlik yapısıyla işleterek (başta Sani bey olmak üzere) çehresini değiştirmektedir. ALLAH RAZI OLSUN
  • Bilmeden, görmeden yorum yazmak çok kolay. Nerde görülmüş şehrin içinde havaalanı? Diyarbakır havaalanı şehirin tam ortasında, şehir havalimanından yaklaşık 10 km ötesine bile genişledi. Ayrıca Diyarbakır havaalanı genişletmeye müsait değil. Askeri bir havaalanı burası, savaş uçakları aprondan bile gözüküyor, nereye genişleteceksiniz havaalanını? Zonguldak, Tokat'la karşılaştırsanız yanılırsınız, bu şehirlerin nufusları, konumları Diyarbakırdan çok farklı. Bence bu şehirlere havaalanına yapılacağına Diyarbakır gibi şehirlere yapılsın, o zaman paralarımızı boşuna akıtmış olmayız. Biraz siyasi kimliğimizden kurtulup öyle yorum yazmak gerekiyor sanırım.
  • ne geregi var diyarbakira yeni havalimani yapmanin ? terminali yenilersiniz.. apronu buyutursunuz olur. aksi taktirde havaalni yapmak çok ucuz bir iş dğeil. havaalani yapmaklada iş bitmez onun alt yapisi yollar vs. bunlarin hepsini çok kolay mi saniyorsunuz ?diyarbakirda zaten bir meydan var ve hem askeri hem sivil trafiği rahatlikla kaldirbilecek kapasitedeyken ne gereği bir dunya baska masraf yapmanin anlamak mumkun değil.hep istiyor insanlarimiz onu arkasi nedir kimse dusunmuyor.tokatlilarda havaalni istiyorlardi al 15 kişi ucuyor gunde. zonguldak desen oyle. diyarbakir mesafe uzak oldugu için yolcu çok ama yeni bir meydan yapmayi gerektirecek kadar da değil.o kadar zengin değiliz.yeter diyarbakira bir tane meydan
  • DHMİ sitesindeki istatistiklere baktım, Kars Havaalanın 2009 yıllındaki toplam yolcu sayısı 288 bin. Aynı yılda Diyarbakır Havaalanındaki yolcu sayısı ise 1 milyonu geçiyor. Yanlış anlaşılmak istemem, Kars'a ve Türkiye'nin dört bir yanına modern havalimanları yapılsın ama şehir içinde kalan ve askeri havalimanı olan Diyarbakır Havaalanı artık bu şehre hizmet vermekte yetersiz kalıyor. Gidin bir bakın, sanki 3.dünya ülkerinden birinin havaalanı gibi, acilen Diyarabakır'da uluslarararası standartlara uygun bir havalimanı yapılması gerekiyor. Not: Yolcu sayısı bakımında Diyarbakır Havaalanı Türkiye’nin en yoğun 10. Havaalanıdır.
  • karsa yeni havalimanı yapılması harika birşey. çok sevindim.
  • Ulaştırma denince ilk akla gelen ve Ulaştırma alanında MARKA olan , Sayın Bakanımız BİNALİ YILDIRIM Beyefendiye , Göreve geldiği günden beri DHMİ'nin çıtasını hergeçen gün biraz daha yukarıya taşıyan ve durup dinlenmek bilmeden Çalışma Aşkı ile dolu , Çok Değerli Genel Müdürümüz Sayın ORHAN BİRDAL'a ve bu projede emeği geçen herkese teşeşkür etmeyi, bir Türk Vatandaşı olarak takdir etmeyi kendimde bir borç biliyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.
  • Dogunun en güzel şehrinin havalimanının yapılması cok önemli bir yatırım hem daha cok turist cekecek hemde kalite artacak..

Yıldırım, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kars Havaalanı'nın 1988 yılında yapılmış bir havaalanı olduğunu belirterek, göreve geldiklerinde yıllık yolcu sayısının 54 bin olduğunu, şimdi ise yolcu sayısının 300 bine yaklaştığını söyledi. Göreve geldiklerinde Kars Havaalanı'na inip-kalkıp yıllık uçak sayısının da 900 olduğunu belirten Yıldırım, bu rakamın şu anda 2 bin 250'yi geçtiğini kaydetti.

Kars'ın Ankara'dan ve İstanbul'dan geri kalmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, Kars Havaalanı'nın Avrupa'nın modern havaalanları gibi bir havaalanı olması gerektiğini söyledi.

Kafkaslar bölgesinde en modern terminal binalarından birinin temelini attıklarını ifade eden Yıldırım, "Kars, bunu hak ediyor. Karslılar bunu hak ediyor" dedi.

KARS HAVAALANI YENİLENİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Artvin zaten Batum'u kullaniyor. Kars'da iyi bir havaalani bence o bolgeye iyi hizmet verebilir. Bence asil soru, Kars'a yeni terminali yaptiklarinda, alandan Kafkaslara bolgesel ucuslarin yapilip yapilmayacagidir. ne zamanki Kars'dan Kuzey kafkasya'ya, Gurcustan, Ermenistan ve Azerbaycan'a bolgesel ucuslar baslar, o zaman o kentin ve bolgenin de onu acilmis olur. AKP ekonomide yaptiklarini bir de politik alanda yapabilse, ben bile oy verebilirim ama ynie bir genel mudur ABye sunumunda cocuk olumlerini anlatirken Kurana referans vermis. O AKP mi, bu AKP mi?... :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
artvin havaalanı 2011 de yapılacak ya kardeş o dediğine sen inandınmı allah aşkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden kimse artvine havaalanı yapmaktan söz etmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV Türkiye'nin Havalimanı ve havaalanları yenileyerek onları vizyonu ve liderlik yapısıyla işleterek (başta Sani bey olmak üzere) çehresini değiştirmektedir. ALLAH RAZI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilmeden, görmeden yorum yazmak çok kolay. Nerde görülmüş şehrin içinde havaalanı? Diyarbakır havaalanı şehirin tam ortasında, şehir havalimanından yaklaşık 10 km ötesine bile genişledi. Ayrıca Diyarbakır havaalanı genişletmeye müsait değil. Askeri bir havaalanı burası, savaş uçakları aprondan bile gözüküyor, nereye genişleteceksiniz havaalanını? Zonguldak, Tokat'la karşılaştırsanız yanılırsınız, bu şehirlerin nufusları, konumları Diyarbakırdan çok farklı. Bence bu şehirlere havaalanına yapılacağına Diyarbakır gibi şehirlere yapılsın, o zaman paralarımızı boşuna akıtmış olmayız. Biraz siyasi kimliğimizden kurtulup öyle yorum yazmak gerekiyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne geregi var diyarbakira yeni havalimani yapmanin ? terminali yenilersiniz.. apronu buyutursunuz olur. aksi taktirde havaalni yapmak çok ucuz bir iş dğeil. havaalani yapmaklada iş bitmez onun alt yapisi yollar vs. bunlarin hepsini çok kolay mi saniyorsunuz ?diyarbakirda zaten bir meydan var ve hem askeri hem sivil trafiği rahatlikla kaldirbilecek kapasitedeyken ne gereği bir dunya baska masraf yapmanin anlamak mumkun değil.hep istiyor insanlarimiz onu arkasi nedir kimse dusunmuyor.tokatlilarda havaalni istiyorlardi al 15 kişi ucuyor gunde. zonguldak desen oyle. diyarbakir mesafe uzak oldugu için yolcu çok ama yeni bir meydan yapmayi gerektirecek kadar da değil.o kadar zengin değiliz.yeter diyarbakira bir tane meydan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ sitesindeki istatistiklere baktım, Kars Havaalanın 2009 yıllındaki toplam yolcu sayısı 288 bin. Aynı yılda Diyarbakır Havaalanındaki yolcu sayısı ise 1 milyonu geçiyor. Yanlış anlaşılmak istemem, Kars'a ve Türkiye'nin dört bir yanına modern havalimanları yapılsın ama şehir içinde kalan ve askeri havalimanı olan Diyarbakır Havaalanı artık bu şehre hizmet vermekte yetersiz kalıyor. Gidin bir bakın, sanki 3.dünya ülkerinden birinin havaalanı gibi, acilen Diyarabakır'da uluslarararası standartlara uygun bir havalimanı yapılması gerekiyor. Not: Yolcu sayısı bakımında Diyarbakır Havaalanı Türkiye’nin en yoğun 10. Havaalanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
karsa yeni havalimanı yapılması harika birşey. çok sevindim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulaştırma denince ilk akla gelen ve Ulaştırma alanında MARKA olan , Sayın Bakanımız BİNALİ YILDIRIM Beyefendiye , Göreve geldiği günden beri DHMİ'nin çıtasını hergeçen gün biraz daha yukarıya taşıyan ve durup dinlenmek bilmeden Çalışma Aşkı ile dolu , Çok Değerli Genel Müdürümüz Sayın ORHAN BİRDAL'a ve bu projede emeği geçen herkese teşeşkür etmeyi, bir Türk Vatandaşı olarak takdir etmeyi kendimde bir borç biliyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dogunun en güzel şehrinin havalimanının yapılması cok önemli bir yatırım hem daha cok turist cekecek hemde kalite artacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000