07 Nisan 2009, Salı 08:34:05

Kara Kutu'daki kayıp ifadeler hakimin elinde

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yayın yasağı koyarak avukatlara dağıttığı MİT CD'sinden Tuncay Güney'in polise verdiği ifadelerin kayıp bölümü çıktı. Belgelerde Eşref Bitlis'in hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili önemli bilgiler de olduğu belirtiliyor.

Güney'in sorgu kaydında, Veli Küçük'ün ilişkide olduğu işadamları, gazeteciler ve siyasetçileri açıkladığı ileri sürüldü.

Ergenekon'u 2001'de ilk kez deşifre eden Tuncay Güney'in polise verdiği ifadelerin kayıp bölümleri davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde... Mahkemenin yayın yasağı koyarak dünkü duruşmada avukatlara dağıttığı ifadelerde, Tuncay Güney'in iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından önemli isimlerin emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le ilişkilerini anlattığı ileri sürüldü. Mahkeme önceki duruşmada işkence ile sorgu yaptığı kayıtlardan anlaşılan polisler hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.

SANSÜRSÜZ KAYITTA İŞKENCE

Ergenekon soruşturmasına yön veren davanın kilit isimlerinden gazeteci Tuncay Güney'in sansürsüz sorgu kaydında politikacılardan iş adamlarına, bakanlardan mafya liderlerine kadar çok sayıda kişinin örgütle ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le ilişkisini anlatttığı ileri sürüldü. Güney'in kayıtta bir Ergenekon sanığının MİT'le yakın ilişkisini de anlattığı iddia edildi. Sorguyu yapan polislerin Güney'e işkence yaptığının da sansürsüz kayıtta açıkça görüldüğü belirtildi. Güney daha önceki açıklamalarında ifadelerin işkenceyle alındığını öne sürmüştü.

ERGENEKON'UN GAZETECİLERİ

Güney'in kayıtta Ergenekon'un talimatlarına harfiyen uyan 'ajan gazeteciler'in isimlerini açıkladığı, ünlü bir medya patronunun gazetesinin yayın yönetmeninin ve köşe yazarlarının Veli Küçük'ün talimatları doğrultusunda haber yaptıkları ve yazı yazdıklarını öne sürdüğü öğrenildi. Kayıtta Veli Küçük'ün medya operasyonu kapsamında ulusal bir gazeteyi almayı planladığı, Ergenekon'un bu kapsamdaki faaliyetlerinin de yeraldığı belirtildi.

ÖRGÜTÜN KARIŞTIĞI SUİKASTLAR

Kaçak mazot ve uyuşturucu sevkiyatının güzergahını detaylarıyla anlatan Güney'in kayıtta çok sayıda suikast, cinayet ve örgüt eylemlerinden bahsettiği öğrenildi. Güney'in, Eşref Bitlis'in öldüğü uçak kazasında parmağı bulunan bir subayın Veli Küçük'le bağlantısını, Sabancı ve Gaffar Okkan cinayetlerinde Ergenekon ve Hizbullah'ın rolü ve uyuşturucu sevkiyatında örgütün kimlerle temasa geçtiğini anlattığı, kaçakçılık yapan bazı subayların isimlerini tet tek verdiği belirtildi.

(Yeni Şafak)

Kara Kutu'daki kayıp ifadeler hakimin elinde

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000