16 Ocak 2021, Cumartesi 09:55:05

Kapadokya Havalimanı'ndaki kazayla ilgili rapor hazır

Vizyon Havacılık’a ait Cessna 172 model hava aracıyla Kapadokya Havalimanı’nda 13 Ağustos 2020’de yaşanan kazaya ilişkin rapor duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı.
  • Tee askeri yönetimler doneminden kalan bir töre bu. Aman diyeyim binbaşı köyünün üzerinde uçarken dağa toslamış, şehit olmuş demesinler bu raporlar ortaya çıkmasın diye oluşmuş bir gelenek. Haliyle sonraki yönetimlerin de işine geliyor. Rapor mapor yok hadi dağılın.
  • Raporlar bu tür olay/kazaların tekrarlanmaması adına alınabilecek önlemleri içermelidir.bizde durum çok farklı.her daim gizlilik var.kişi yada kurumları korumaya odaklı bir yaklaşımla rapor hazırlanmaz.zaten bu yaklaşımla yapılan şeyin adı rapor değildir.samimiyetle paylaşılmaz ve nedenler masaya yatırılmazsa aynı olay/kazalar tekrar eder.nitekim son yıllardaki çoğu olay/kazanın kök nedeninin hemen hemen aynı olduğu aşikardır.
  • Özel bir kurumun ne raporunu görme hakkı ben anlamadım bu haberi? Habere göre ortada ölümlü, yaralanmalı kaza da yok. Uçağın tamir raporu mu, neyi göreceğiz vallahi anlamadım. Hayır böyle bi şeyi halk görüp ne yapsın, ne alaka:))
  • Tamam raporların havacılık personeline diğer ülkelerde olduğu gibi ulaşması için bizim kanunumuzun değişmesi lazım ama bide emniyet için hani ''lessons learned'' varya işte onun için raporları okumak isterdim.Hani belki birileri ders alırda aynı hatayı yapmaz diye..Hani risk analiz tehlike belirleme filan için..
  • Kaza kırım raporları suçlu bulmak için değil, bir daha olmasına engel olacak dersler çıkarmak için yayınlanıyor ya, halka açık yapsalar da havacılık sektöründekiler öğrensek ve tekrarı olmaması için aklımızda olsa ya.
  • Yan rüzgar mı
  • "Konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumlar söz konusu nihai raporu incelemek için Bakanlığa başvurabilecek." Benim bu ülkede vergi veren bir vatandaş olarak, milli servet olan bir uçağın olay raporunu görme hakkım yok mu ? Vatandaş olmam, konuyla ilgili olduğumu kanıtlamaya yetmez mi ? Kulaktan dolma, ordan burdan duyduklarım yerine resmi raporu okumamın ne sakıncası olabilir ? Neden gerçekler şeffaf olmaz ?

Vizyon Havacılık’a ait Cessna 172 model hava aracıyla Kapadokya Havalimanı’nda 13 Ağustos 2020’de yaşanan kazaya ilişkin rapor duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 13 Ağustos 2020'de sahibi ve işletmecisi Vizyon Havacılık olan, TC-GDE tescil işaretli, Textron Aviation Inc. Cessna 172 S model, 172S11627 seri numaralı hava aracı, yalnız uçuş görevi bitimi Kapadokya Havalimanı 11 pistine inişi esnasında, kanat ucunu ve pervanesini yere vurması sonucu "hava aracı ciddi olayı" meydana geldi.

Ölen veya yaralananın olmadığı olaya ilişkin "Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu" ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandı. Konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumlar söz konusu nihai raporu incelemek için Bakanlığa başvurabilecek.

Kapadokya Havalimanı'ndaki kazayla ilgili rapor hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Taş Devri ~ 3 yıl önce
Tee askeri yönetimler doneminden kalan bir töre bu. Aman diyeyim binbaşı köyünün üzerinde uçarken dağa toslamış, şehit olmuş demesinler bu raporlar ortaya çıkmasın diye oluşmuş bir gelenek. Haliyle sonraki yönetimlerin de işine geliyor. Rapor mapor yok hadi dağılın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamsız ~ 3 yıl önce
Raporlar bu tür olay/kazaların tekrarlanmaması adına alınabilecek önlemleri içermelidir.bizde durum çok farklı.her daim gizlilik var.kişi yada kurumları korumaya odaklı bir yaklaşımla rapor hazırlanmaz.zaten bu yaklaşımla yapılan şeyin adı rapor değildir.samimiyetle paylaşılmaz ve nedenler masaya yatırılmazsa aynı olay/kazalar tekrar eder.nitekim son yıllardaki çoğu olay/kazanın kök nedeninin hemen hemen aynı olduğu aşikardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 3 yıl önce
Özel bir kurumun ne raporunu görme hakkı ben anlamadım bu haberi? Habere göre ortada ölümlü, yaralanmalı kaza da yok. Uçağın tamir raporu mu, neyi göreceğiz vallahi anlamadım. Hayır böyle bi şeyi halk görüp ne yapsın, ne alaka:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 3 yıl önce
Tamam raporların havacılık personeline diğer ülkelerde olduğu gibi ulaşması için bizim kanunumuzun değişmesi lazım ama bide emniyet için hani ''lessons learned'' varya işte onun için raporları okumak isterdim.Hani belki birileri ders alırda aynı hatayı yapmaz diye..Hani risk analiz tehlike belirleme filan için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen ~ 3 yıl önce
sen sadece kuran okuyabilirsin, rapor değil gazete, kitap bile yasak olması gerek. Dün gece zencilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan bir film izledim. The Help. Tavsiye ederim.
Ders çıkarma. ~ 3 yıl önce
Kaza kırım raporları suçlu bulmak için değil, bir daha olmasına engel olacak dersler çıkarmak için yayınlanıyor ya, halka açık yapsalar da havacılık sektöründekiler öğrensek ve tekrarı olmaması için aklımızda olsa ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 3 yıl önce
Yan rüzgar mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 3 yıl önce
"Konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumlar söz konusu nihai raporu incelemek için Bakanlığa başvurabilecek." Benim bu ülkede vergi veren bir vatandaş olarak, milli servet olan bir uçağın olay raporunu görme hakkım yok mu ? Vatandaş olmam, konuyla ilgili olduğumu kanıtlamaya yetmez mi ? Kulaktan dolma, ordan burdan duyduklarım yerine resmi raporu okumamın ne sakıncası olabilir ? Neden gerçekler şeffaf olmaz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli servet? ~ 3 yıl önce
Cahil misiniz? Ne mili serveti? Başbakanlık uçağından bahsetmiyoruz burada, özel uçuş okulu-özel uçağı.. ne millisi.. neyin raporunu görme hakkı? Şu cahiller bıraksın artık bilmeden yorum yapmayı bıktık :)
Uçakçı ~ 3 yıl önce
Hacı vallahi milli servet olsa keşke
Wow ~ 3 yıl önce
Kanka sen harbi fisseksin iyi ucuyorsun eheheheh
Aviation Safety ~ 3 yıl önce
1. Milli servet derken adam haklı özel ya da devlet malı farketmez memleketteki her değer milli servettir. 2. kaza raporları orta çağ zihniyetiyle bir tek TC de açıklanmıyor. Konuyla ilgilenenler ders alsınlar, tecrübe etsinler diye tüm dünyada yayınlanırlar. Sen millete cahil demişsin ama en tehlikeli canlı türüsün; çok bilmiş cahil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000