21 Şubat 2022, Pazartesi 08:54:29

Kanada C-17'si Ukrayna'da

Kanada Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kanada’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ölümcül silahlar ve çeşitli ekipmanlar hibe edeceği belirtilmişti.

Kanada Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kanada’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ölümcül silahlar ve çeşitli ekipmanlar hibe edeceği belirtilmişti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna ile istişarelerden sonra Ottawa’nın Ukrayna’ya 7.8 milyon Kanada doları değerinde silahlar sağlamaya karar verildiğini söylemişti.

19 Şubat 2022’de, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri bağlısı C-17 askeri nakliye uçağı Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine askeri yardım sağlamak üzere Lviv’deki Danylo Halytsky Uluslararası Havalimanı’na geldi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ilgili olarak, “Bugün keskin nişancı tüfekleri, otomatik tüfekler, optik nişan alma tertibatlı makineli tüfekler, tabancalar, gece görüş ve gözetleme cihazları ve diğer askeri teçhizatlar şeklinde askeri yardım aldık. Bu önemli ve zamanında karar için ortaklarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz! Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand’a Ukrayna’yı desteklemekteki kararlı duruşu için özel teşekkürler!” ifadelerinde bulundu.

Bahse konu askeri yardım kapsamında Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Ukrayna’ya gelen ikinci uçağıydı. Kanada’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine desteği burada bitmeyeceği açıklandı. İlki 4 Şubat’ta gelen nakliye uçaklarının devamı gelecek. Yakın gelecekte birkaç uçuşun daha yapılması bekleniyor.

Kanada C-17'si Ukrayna'da

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000