18 Ağustos 2022, Perşembe 19:27:24

Kadaifçiler'den THY personeline mesaj

THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kadaifçiler personele yönelik bir mesaj yayınladı. Mesajda kabin memuru alımı için de gerekli adımların atılacağı belirtildi.
  • Madem çok değer veriyordunda ne diye yaş alımında aşşaya çektiniz. Anca laf dolması başka bir şey değil. Haksız yere işten atılanları saymıyorum bile.
  • kadayıfcı sonun çok pis olacak olm milletin hakkını gasp edersen, kul hakkı yrsen, kafana göre milleti iştenatarsan hem bu dünyada hem öbür dünyada yedi ceddinin iki yakası bir araya gelmez ve gelmeyecek…
  • Meslektaşlarımdan aldığım bu kadar olumsuz yorumdan sonra ben olsam o koltukta asla oturamazdım.
  • ÖZGÜR değilsen, AHLAKlı da değilsin
  • Ne koltuk sevdasıymış arkadaş ya. Onurlu biri kabül etmeyince son dakika yapıştı koltuğa
  • Ya bu adamlar çözümün, saatleri düşürmek ve maaşları arttırmak olduğunu göremiyorlar mı gerçekten? Bu nasıl bir risk alma cesaretidir? Bir kazada herşey biter farkında değiller mi? Maaşlara görülmemiş zamlar yap, topla kaymak tabakayı, sonra diğer şirketler düşünsün, sen bak işine. Ama bunların yaptığına bak, uğraştıklarına bak. Şaka gibi.
  • Sendika diye birşey vardı nerede ?
  • Değerli 37 filosu mensupları, hayallerini kurduğunuz geniş gövde uçaklarda da bunlar oluyor. İllaki 37'den iyidir ama, ölüm-sıtma durumu. Eğer sizi motive eden şey geniş gövdeye gitmek ise, motivasyonlarınızı yeniden düşünün bence.
  • Kaç yıldır aynı terane. Para dışarıda daha iyi, koşullar çoğunlukla karşılaştırılacak gibi değil. Yapın araştırmanızı, kurtarın kendinizi. Ne yazık ki oradan bir şey olacağı yok.
  • Alibey Avrupa'da yaş kisitlamasi uygulaması kaldırılması ,söz konusu iken ülkemizde ise, ülkemizde part A ya konulan yaş kisitlamasi​ kaptanlarda ve fo larda uygulanmasi tecrübeli pilotların 65 yaşına kadar uçması gerekirken bu uygulama emekliye sevk edilmektedir.Adamcilikla pilotlarin​ alinmasi sonuçları daha faza eğitimin gereksinimi getirmekte,kazaların kaçınılmaz bir sonucu getirmesi dikkate alınmıyor.ulkemizde​ Atlas ve onurairden dolayı onca tecrübeli pilot ve kabin memuru işsiz durumdadir.Avrupada her sektörde iş alimlarinda insan haklari beyannamesi gereği olarak yaş cinsiyet​ ırk ayrımı yapılmayacağından ,sadece mesleki kıstasların aranması kuralı var .şirketlerimiz yurt dışı ilanlarinda yaş kıstası koymamaktadır.bizim şirketlerimiz bizleri insan yerine koymayıp vasifsizlastirip kenara atmaktadır.yabancilarin daha üstün tutulması kendi pilotuna 2 ncı sınıf muamelesi yapan başka ülke yoktur.onca pilot tüm bunları bildiği halde sessiz kalmaktadır.karni tok olan açın halinden anlamaz.yasli bastonlu kaptan diye yazanlar olduktan sonra saygıyı unutan makamı çıkarı düşünen oldukca bir şey duzelmiyecek bu ulkede

THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kadaifçiler personele yönelik bir mesaj yayınladı.

Kadaifçiler yayınladığı mesajda pilot istihdamın konusuna değinirken kabin memuru alımı için de gerekli adımların atılacağı belirtildi. 

İŞTE KADAİFÇİLERİN MESAJI

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Sizlerin de takip ettiği üzere; 10 Ağustos 2022 tarihinde, 2022 yılı ilk altı ayına ilişkin mali tablolarımızı paylaştık. Bu tablolar içinde yer alan veriler, Türk Hava Yolları tarihinde müstesna yerini aldı. Gurur verici bu rakamlara ulaşmada, Ortaklığımızın tüm çalışanları ile birlikte kokpit ve kabin ekiplerimizin görev bilinci, fedakarlıkları ve disiplinli çalışmaları etkin rol oynadı. Bu nedenle hepinize kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Türk Hava Yolları, “Sivil Havacılık Taşımacılığı sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliğiyle; uçuş emniyeti güvenilirliği, ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile tercih edilen, Avrupa’nın önde gelen ve küresel ölçekte faal bir hava yolu olmak” vizyonu doğrultusunda, uçuş emniyetinden taviz vermeden, sizlerle birlikte, yeni rekorları hedefleyerek operasyonlarını icra etmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gururu olmaya devam edecektir.

Ortaklığımız, “ulusal ve uluslararası tüm sivil havacılık kuralları doğrultusunda hiçbir limit ihlali yapmadan uçuş operasyonlarını icra etmek” azim ve kararlılığını sürdürmektedir. İcra edilen uçuş operasyonuna ait limitlere uyum konusu, Ortaklığımız bünyesinde görev yapan Kalite Güvence Başkanlığı ve Kurumsal Emniyet Başkanlığı birimlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Sivil hava yolu şirketleri için bir emniyet göstergesi olarak kabul edilen SAFA denetimleri sonucunda ulaştığımız 0.118 SAFA oranı, her türlü takdirin üzerindedir. Böylesine başarılı bir değere ulaşmak, hep birlikte sarf edilen çaba ve hassasiyetin bir sonucudur.

Ortaklığımızın böylesine ticari rekorlara imza attığı ve yeni rekorları hedeflediği bir dönemde, 2017 yılı Kasım ayında münferiden yaşanmış, 2018 yılı Nisan ayına kadar ilgili Havacılık Tıp Merkezi tarafından incelenmiş ve “uçuşa elverişlidir” kararı ile sonuçlanmış bir olayın, sanki bugün yorgunluk nedeniyle yaşanmış gibi gösterilmesi düşündürücüdür. Aynı şekilde, 2022 yılı Temmuz ayı başlarında kokpit ekibi tarafından icra edilmemiş bir görevlendirmenin, sanki kurallara aykırı olarak yapılmış gibi gösterilerek farklı platformlara taşınması art niyetli bir yaklaşımdır.

Özellikle ifade etmek isterim ki, geçmişe yönelik gerçekleşen uçuş saati istatistikleri incelendiğinde; pandemi öncesi 2019 yılı ilk 7 ayına ait uçuş ortalamaları ile 2022 yılı ilk 7 ayına ait  uçuş ortalamaları arasında önemli bir fark bulunmamaktadır.

Kokpit ve kabin ekiplerimizin her türlü faaliyetlerinden sorumlu Uçuş İşletme Başkanlığı ve Kabin Hizmetleri Başkanlığı, günlük operasyonun her anını yöneten Entegre Operasyon Kontrol Başkanlığı, adil ve limitlere uygun uçuş programları hazırlamak için çaba harcayan Ekip Planlama Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarımızın en öncelikli görevleri uçuş emniyetinden taviz vermeden operasyonun yürütülmesidir. Bu Ortaklığımızın daimi ve öncelikli politikasıdır.

Kıymetli Arkadaşlarım,

Ortaklığımızın ve sivil havacılık sektörümüzün genelinin artan talebe karşın gösterdiği başarılı performans, daha önce de ifade ettiğim gibi, öncelikle siz değerli uçucu ekiplerimizin özverileri ve fedakârlıkları sonucunda ortaya çıktı. Ortaklığımız bu anlamda çabalarınızın farkında olup, koşulların daha da iyileştirilmesi yönünde gereken tüm adımları kararlılıkla atmaktadır ve bundan sonra da atacaktır. Sizlerden istirhamım ülkemiz ve Ortaklığımız için ortaya koyduğumuz değerin farkında olarak çalışmaya devam ederken, yüksek motivasyonunuzu korumanız ve pandemi sonrasının en hızlı yükseleni olan markamızın parlak geleceğine inanmanızdır.

Gelecekte siz uçuş ekibimize daha konforlu bir uçuş programını sunabilmek ve emniyetli operasyonları devam ettirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TAFA’dan mezuniyetlerini başarı ile tamamlayan 437 pilot meslektaşımız ile 2023 yılında mezun olacak 269 pilot adayı arkadaşımız için, mezuniyet tarihlerine göre eğitim takvimini belirledik. 2023-2028 yılları arasında filomuza girecek uçak miktarları doğrultusunda kokpit ve kabinde görev yapacak insan kaynağı ihtiyacı analizini tamamladık ve üst yönetimimizin onayına sunduk. Bu kapsamda, İcra Komitemizin Haziran ayında aldığı karar doğrultusunda 17.08.2022 tarihinde tecrübeli/tecrübesiz pilot ilanlarını yeniden açtık. Bu ilanlar sonucunda 700 pilot meslektaşımızı, 2023 yılı ortalarına kadar sistemimize dahil etmeyi planladık. Belirlenen ihtiyaç doğrultusunda, önümüzdeki aylarda kabin memuru alımı konusunda da gerekli adımları atacağız.

Uçuş emniyetinden taviz vermeden, limitlere riayet ederek uçuş operasyonu icra etmek adına, ilgili tüm Başkanlıklarımız nezdinde iletişim kanallarımız açık olmaya devam edecektir. Sizlerden gelecek her türlü görüşü, eleştiri ve öneriyi önemsediğimizi ve geribildirimlerinizin bizim için son derece değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Unutulmamalıdır ki, 90 yıla varan tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliği ile Türk Hava Yolları, mutlak surette korunması ve kollanması gereken millî bir değerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar gösterdiğiniz gayret ve sarf ettiğiniz çaba için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yeni hedeflerimize ulaşmak için aynı gayret içinde olacağınıza inanıyor, hepinize emniyetli uçuşlar diliyorum.
Saygılarımla,

Kpt. Mehmet KADAİFÇİLER

Kadaifçiler'den THY personeline mesaj

Yorumlar Tüm Yorumlar (148)

Ya he hee ~ 1 yıl önce
Madem çok değer veriyordunda ne diye yaş alımında aşşaya çektiniz. Anca laf dolması başka bir şey değil. Haksız yere işten atılanları saymıyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kul hakkı yiyen adama ~ 2 yıl önce
kadayıfcı sonun çok pis olacak olm milletin hakkını gasp edersen, kul hakkı yrsen, kafana göre milleti iştenatarsan hem bu dünyada hem öbür dünyada yedi ceddinin iki yakası bir araya gelmez ve gelmeyecek…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa ~ 2 yıl önce
Meslektaşlarımdan aldığım bu kadar olumsuz yorumdan sonra ben olsam o koltukta asla oturamazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Net ~ 2 yıl önce
ÖZGÜR değilsen, AHLAKlı da değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 2 yıl önce
Ne koltuk sevdasıymış arkadaş ya. Onurlu biri kabül etmeyince son dakika yapıştı koltuğa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka mı ~ 2 yıl önce
Ya bu adamlar çözümün, saatleri düşürmek ve maaşları arttırmak olduğunu göremiyorlar mı gerçekten? Bu nasıl bir risk alma cesaretidir? Bir kazada herşey biter farkında değiller mi? Maaşlara görülmemiş zamlar yap, topla kaymak tabakayı, sonra diğer şirketler düşünsün, sen bak işine. Ama bunların yaptığına bak, uğraştıklarına bak. Şaka gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunlu ka ~ 2 yıl önce
Sendika diye birşey vardı nerede ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37'ci ~ 2 yıl önce
Değerli 37 filosu mensupları, hayallerini kurduğunuz geniş gövde uçaklarda da bunlar oluyor. İllaki 37'den iyidir ama, ölüm-sıtma durumu. Eğer sizi motive eden şey geniş gövdeye gitmek ise, motivasyonlarınızı yeniden düşünün bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç Kaç Kaç Kaç ~ 2 yıl önce
Kaç yıldır aynı terane. Para dışarıda daha iyi, koşullar çoğunlukla karşılaştırılacak gibi değil. Yapın araştırmanızı, kurtarın kendinizi. Ne yazık ki oradan bir şey olacağı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt.sirin ~ 2 yıl önce
Alibey Avrupa'da yaş kisitlamasi uygulaması kaldırılması ,söz konusu iken ülkemizde ise, ülkemizde part A ya konulan yaş kisitlamasi​ kaptanlarda ve fo larda uygulanmasi tecrübeli pilotların 65 yaşına kadar uçması gerekirken bu uygulama emekliye sevk edilmektedir.Adamcilikla pilotlarin​ alinmasi sonuçları daha faza eğitimin gereksinimi getirmekte,kazaların kaçınılmaz bir sonucu getirmesi dikkate alınmıyor.ulkemizde​ Atlas ve onurairden dolayı onca tecrübeli pilot ve kabin memuru işsiz durumdadir.Avrupada her sektörde iş alimlarinda insan haklari beyannamesi gereği olarak yaş cinsiyet​ ırk ayrımı yapılmayacağından ,sadece mesleki kıstasların aranması kuralı var .şirketlerimiz yurt dışı ilanlarinda yaş kıstası koymamaktadır.bizim şirketlerimiz bizleri insan yerine koymayıp vasifsizlastirip kenara atmaktadır.yabancilarin daha üstün tutulması kendi pilotuna 2 ncı sınıf muamelesi yapan başka ülke yoktur.onca pilot tüm bunları bildiği halde sessiz kalmaktadır.karni tok olan açın halinden anlamaz.yasli bastonlu kaptan diye yazanlar olduktan sonra saygıyı unutan makamı çıkarı düşünen oldukca bir şey duzelmiyecek bu ulkede

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000