17 Mart 2024, Pazar 13:36:59

KAAN boyandı, yeni hali ortaya çıktı!

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, geçen ay ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirmişti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın boyandığını duyurdu, işte son hali...
  • Kaan boyandı tabii bazılarının gözleri de. Kağıttan tut telefona kullandığımız ne varsa hepsi ithal, mercimek,pirinç,nohut,et de,devlet kurumlarında kullanılan programlar bile yabancı menşeli,dünyada ilk 400'e giren üniversitemiz yok ama jet,uçak,gemi,helikopter,motor,uçak gemisi,araba yapıyoruz hem de yerli ve milli???
  • Fransa gibi teknoloji ve sanayide dünyada belli bir yerde olan,patenti kendine ait uçak,araba vs yapan ülke bile Rafael için Abd'den parça vs alıyor ama biz motor hariç herşeyi kendimiz yapıyoruz öyle mi ey ahmak ey gafil! Borcu ödeyemediğimiz için ilaç bile ithal edemiyoruz ama avionik,ekran bilmem ne yapıyoruz hem de yerli ve milli,yersen...
  • Burayı bile trol tayfası basmış
  • Milli duygularla bizim gençlerimizin ellerinde yapılıyor. Ögrencilerimize cocuklarimiza basarabilecegimizi aşıliyor inşallah daha ötesi de olacak.
  • heryer trol,adam anlasada anlamasada yazıyor
  • Bir vatandaş olarak gurur verici. Togg içinde ne olumsuz haber dolaşımı yapıldı ama oldu bitti!!!
  • Sadeedece motor ve fırlatma koltuğu yerli değil tüm avyonikler yerli
  • Türkiye, son 20 yılda Erdoğan sayesinde rüyamızda bile göremeyeceğimiz atılımlar yaptı. Şimdi o bizi bırakırsa televizyonda bir sürü yalanlar söyleyip pişkin pişkin sırıtarak ne kadarda başarılıyız diyen sahtekaroğulları tekrar Türkiyenin başına çöreklenebilir. O yüzden bizi bu çakal çukal tayfasına bırakma Reis diyoruz. Ülkenin sana ihtiyacı var.
  • Boyamiz bile yerli, hepsi Reyiz sayesinde. Yalniz motorlarin ve avioniklerin haa bir de govde kompozit materyalinin hangi ulke yapimi oldugunu merak ediyorum. Yalniz anlamadigim bir de sey var; acaba gerekli oldugu durum da one dogru acilan kokpit kanopisi olan ucaktan pilot nasil kendini firlatacak. ???
  • Kaç Kez Daha Boyanacak

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi. Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde ve TUSAŞ ana yükleniciliğinde geliştirilen KAAN savaş uçağında, birçok Türk şirketi görev aldı. 5’inci nesil çok rollü savaş uçağı olan KAAN, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlayacak. KAAN'ın saymakla bitmeyen özelliklerinin yanı sıra dış görünüşü de dikkat çekti.

YERLİ BOYALAR KULLANILDI
KAAN prototipinde, Türk ARGE ve kimya şirketi BOTEK tarafından geliştirilen askeri statüdeki boyalar kullanıldı. Gri renklerin hâkim olduğu KAAN savaş uçağında, BOTEK üretimi ALPAR MIL-PRF-23377 Astar Boya ve MIL-PRF-85285 Poliüretan Son kat Uçak Boyaları tercih edildi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın yeniden boyandığını duyurdu.

"VAKİT OLMADIĞINDAN BOYASIZ UÇURMUŞTUK"
Sosyal medyada yer alan paylaşımda "Şu anda KAAN'ı boyadık. Vakit olmadığından boyasız uçurmuştuk. Çok da güzel oldu." ifadeleri yer aldı.



MİLLİ MUHARİP UÇAK 'KAAN'IN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Milli Muharip Uçak'ın (MMU) özellikleri nelerdir? MMU projesinde yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi önemli teknolojik unsurlar bulunuyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen beşinci nesil çok rollü savaş uçağı MMU, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz ve güçlü ve atik bir platform. Bununla birlikte, Milli Muharip Uçak’ın kokpit tasarımı beşinci nesil savaş uçaklarında bulunması gereken kabiliyet ve donanımlara sahip ve bu yönüyle pilotun iş yükünü minimum seviyeye düşürmekte.

Milli Muharip Uçak, hava hakimiyetindeki üstünlüğünü ise; Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili, Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş ve Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlayacak.

'KAAN' İNSANSIZ MI?
Milli Muharip Uçak'ın MUM-T (Manned Unmanned Teaming / İnsanlı İnsansız Ekip) yeteneğini en yüksek verimlilikle kullanması planlanıyor. Bu nedenle, muharip uçağa eklenecek koltukla birlikte arka koltuktaki pilot, Bayraktar Kızılelma’da olduğu gibi insansız hava araçlarını yönetebilecek.

KAAN boyandı, yeni hali ortaya çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Yersen ~ 1 ay önce
Kaan boyandı tabii bazılarının gözleri de. Kağıttan tut telefona kullandığımız ne varsa hepsi ithal, mercimek,pirinç,nohut,et de,devlet kurumlarında kullanılan programlar bile yabancı menşeli,dünyada ilk 400'e giren üniversitemiz yok ama jet,uçak,gemi,helikopter,motor,uçak gemisi,araba yapıyoruz hem de yerli ve milli???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet'e ~ 1 ay önce
Fransa gibi teknoloji ve sanayide dünyada belli bir yerde olan,patenti kendine ait uçak,araba vs yapan ülke bile Rafael için Abd'den parça vs alıyor ama biz motor hariç herşeyi kendimiz yapıyoruz öyle mi ey ahmak ey gafil! Borcu ödeyemediğimiz için ilaç bile ithal edemiyoruz ama avionik,ekran bilmem ne yapıyoruz hem de yerli ve milli,yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayda ~ 1 ay önce
Burayı bile trol tayfası basmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 1 ay önce
Milli duygularla bizim gençlerimizin ellerinde yapılıyor. Ögrencilerimize cocuklarimiza basarabilecegimizi aşıliyor inşallah daha ötesi de olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köprülü ~ 1 ay önce
insan anladığım kadarıyla TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN yaptığı hiç bir şeyi kabul etmek istemiyor neden?Biz bu teknolojiyi 100 yıl önce kullandık eğer içimizdeki yabancı seviciler,hainler olmamış olsaydı bugün Dünyanın bir(1)numaralı ülkesi olacaktık ama şu uyuyor düşman hiç uyumuyor ha bire çukur kazıyor dilerim o çukurda ülkesini sevmeyen ,ülkesine hainlik edenler o çukurlara telef olup yok olacaklardır.ATATÜRK'Ü ÇOK SEVİYORUZ,VATANIMIZI VE ÜLKEMİZİ ÇOK SEVİYORUZ.BİZİM BAŞKA ÜLKEMİZ YOK.TOGG DA BİZİM KAAN DA BİZİM HÜRJET TE BİZİM HÜRKUŞ DA.ÜLKEMİN ZEKİ CALIŞKAN MÜHENDİSLERİ HERŞEYİN EN GÜZELİNİ YAPACAĞINDAN EMİNİM YAPANLARDAN SEBEP OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN...
vaybe ~ 1 ay önce
heryer trol,adam anlasada anlamasada yazıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alperen ~ 1 ay önce
Ne yazık ki yazmışsın.Engelleyemiyoruz iste.
Gurur verici ~ 1 ay önce
Bir vatandaş olarak gurur verici. Togg içinde ne olumsuz haber dolaşımı yapıldı ama oldu bitti!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur verici'ye ~ 1 ay önce
Togg denilen arabanın ekranları Kore malı,batarya,motor,elektronik aksamlar,arabayı yapan robotlar, makineler bizi kıskanan Almanya'dan, Allahsız dedikleri Çin'den de birçok malzeme ithal,çizimi de İtalyan al sana yerli ve milli ! Togg ama bizim bu yalanlara karnımız Togg!
Misafir ~ 1 ay önce
Sadeedece motor ve fırlatma koltuğu yerli değil tüm avyonikler yerli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bükücü ~ 1 ay önce
Kaporta işçiliği diyorsun
Reis bizi bırakma ~ 1 ay önce
Türkiye, son 20 yılda Erdoğan sayesinde rüyamızda bile göremeyeceğimiz atılımlar yaptı. Şimdi o bizi bırakırsa televizyonda bir sürü yalanlar söyleyip pişkin pişkin sırıtarak ne kadarda başarılıyız diyen sahtekaroğulları tekrar Türkiyenin başına çöreklenebilir. O yüzden bizi bu çakal çukal tayfasına bırakma Reis diyoruz. Ülkenin sana ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reis bizi bırakma yazana ~ 1 ay önce
Bırakmasın ki daha çok yolsuzluk, rüşvet,yalan,talan olsun,ülke ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki,ticari her bakımdan iyice kötüye gitsin, daha çok yabancı ülkeye dolsun bu millete de bu müstahak zati...
Kafamda deli sorular ~ 1 ay önce
Boyamiz bile yerli, hepsi Reyiz sayesinde. Yalniz motorlarin ve avioniklerin haa bir de govde kompozit materyalinin hangi ulke yapimi oldugunu merak ediyorum. Yalniz anlamadigim bir de sey var; acaba gerekli oldugu durum da one dogru acilan kokpit kanopisi olan ucaktan pilot nasil kendini firlatacak. ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 1 ay önce
F35 e 700 parça üreten , kendi F16 üreten yada üretmek için izin almaya çalışan ülke şuan Türkiye , bence çok dert etme avionikleri illaki tüm soruların önceden mühendislerin aklına gelmiştir
Deli Sorulara Yanıtlar ~ 1 ay önce
Zeka küpü, 1000 mühendis akıl edemez bizim ki şakkadam bulur açığı, yurdum insanı zekana rağmen seviliyorsun
Kanopi ~ 1 ay önce
Kanopi açılmaz acil durumlarda uçaktan ayrılır
Deli dumrul ~ 1 ay önce
F 35 teki gibi fırlatacak!
Volkan ~ 1 ay önce
Tebrik edeceğine kotuluyorsun sizin 2 yılda yaptığınız heykele benzemez önce adam olmalısın vatanı seven her insangirur duyar sadece düşmanlar sevinmez senin gibi
Boran ~ 1 ay önce
Çok merak etme başına iş açarsın her şey ince ayrintisina göre yapilmis veya yapılıyor yav birazda gurur duyun bı yerlerden bı kılıf cikariyorsunuz
Şaşkın ~ 1 ay önce
Hacı zehir gibi kafan var yaw. Bunu senden başka kimse fark edememiş herhalde.
Anakonda ~ 1 ay önce
1500 uçak mühendisi senin kadar bilgi sahibi değildir kesin, evinde elektrik prizi için usta çağıran insanlar işi bilene akıl vermesin
F35 ~ 1 ay önce
F35’te nasıl fırlatılıyorsa öyle.
Burak ~ 1 ay önce
Merak etmeyin, kullanılan diğer malzemelerin alternatifleri mevcut, zamanla yerlileşir de zaten. Fırlatma mekanizması normal açılıştan farklıdır, önce ön taraftaki kanopi patlayıcıları patlayarak kanopiyi atar, ardından pilot fırlatılır.
ab ~ 1 ay önce
Poliüretan astar ve son kat boyalarnın komponent ham maddeleri malesef çin ve almanya BASF üretimi. ayrıca radar görünürlüğünü düşüren bir boya kaplaması yok, bildiğin standart yolcu uçağı boyası, motoru GE amerikan, radarı Locheed Martin amerikan, şu haliyle tam bir 4. nesil uçak, AESA radarı ile 4,5 nesil, jet motoru çıkış termal yönetimli yeni 5. nesil motor ve vektör yönlendşrneli after burner çıkışı ile tam bir 5.nesil olabilir.ama şu anda 4. nesil , neden hep hayali manşetlerde 5. nesil yazdırılıyor nedenini bilen var mı? yapalımda 4. nesil olsun. 10-15 yıla 5. nesil de yapabiliriz, o vakit 6. nesil mi yazacaklar? ne gerek var, yalanlara. dürüst olun halk güvensin size.
Mutluluk ~ 1 ay önce
Bıralım insanlar mutlu olsunlar, bakınız 48 kişi yorumunuzu beğenmemiş. İnsanlar her yönüyle çöken bir ülke'de güzel birşeylere inanmak istiyorlar. Ben inanıyorum ki Kaan çok başarılı bir 5.nesil uçak olacak, F35'i yapan dış güçler büyük bir şok yaşayacak. Kaan biter bitmez Türkiye (tabii ki sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve gücüyle) 6.nesil uçağı atlayıp, direk 7. nesil uçağı üretme çalışmalarına başlayacak.
Ercan ~ 1 ay önce
Sen anlama ne yapacan gövde Yi motoru seni aşar bunlar
Beğensen şaşardım ~ 1 ay önce
Kendi ülkesine düşman PKK ile işnirliği yapan Yerli gevur beyni yıkanmış asimile olmuş embesil vatan hainleri beğensin diye yapılmadı zaten ülkedeki bütün güzel şeyler size rağmen yapıldı yapılacak bu ülkenin hayrına olan hiç bir şeyi beğenmeyeceğiniz açık o öne doğru açılan kanopinin vleda sapı da size girsin kaan ın atacağı bombalar yoldaşlarınızı kül edecek daha şimdiden o günlerin geldiğini bir an önce görmek dileğiyle
Fsm ~ 1 ay önce
sorduğun bütün soruları yetkililer defalarca açıkladı medya defalarca yayınladı.. anlamayınca anlamıyor insan.. uçakta sorun yok dünya kabul etti hatta satın almak isteyen ülkeler bayağı artmaya başladı.. binlerce mühendisimiz çocuklarını aylarca göremeden başardı bu mucizeyi ki teknik ve analiz açısından değerlendirince devletimiz milletimiz mühendis kardeşlerimiz neredeyse imkansızı başardılar..ALLAH ın Türkiye ye bir hediyesidir diyorum.. çünkü 5 nesil uçaklar ya dev ekonomi süper güç ister ya da ölümüne inanmış bir millet.. inşallah bir zaman gelip de birileri bu uçakları yağlı urganlara sarıp toprağın altına gömüp f35 dilenciligine çıkmaz..
Hamza28 ~ 1 ay önce
Adamlar 100 kere anlattı, istersen internette hepsini bulabilirsin. Hiiioç boşuna uğraşma karalayamazsın.
Guneyli ~ 1 ay önce
Kafamda deli sorular,senin kafanın ……anladın sen onu
Ismail ~ 1 ay önce
Arkadas Bu senin Heykele benzemez onun icin kafayi yorma.
Emre ~ 1 ay önce
Mancınıkla fırlatacak sen rahat ol keyfine bak düşünme bunları
Hepimiz ~ 1 ay önce
Uçağın detaylarıyla ilgili çok yorum yapılabilir ancak bu hazım sorununa bir ilaç bulamazsak önümüzdeki yıllar, önümüzdeki nesiller kayıp demektir. Bu daha önemli.
Mehmet ~ 1 ay önce
1 sende icimizdeki ingilizlerdensin anladik. 2. Ucaklarda koltuk arkasi uzun yapilirki once kanopiyi kirip pilota zarar vermesin. 3. Motor hariç avyonikler aselsan, görev bilgisayari yani ekrani haveksan. 3 dunyanin 3. Buyuk kompozit malzeme tesisini Taide kurduk. 5. İnis takimlari cok oneemlidir ucaklarda. Alp havacilik uretimidir. Motor haric yerlidir. Motorda tf10000 bin tei de 2026 da hazir hale gelecek ve tamami yerli ilacak bu ucağın. Ha fransiz rafalın ihracat patenti haklari abd de olan parcaları yüzünden 3. Ülkelere ihracatinda abd den isin almak zorunda. Avyoniklerinin ve kıritik parcalarının cogu abd yapimi. 6 saab gripen motorlari abd yapimi, baska merak ettigin seyler varmi. Aciklayalim. Sevinmeyi bilmeyen GÜRÜH.
beğensen şaşardım yazana ~ 1 ay önce
Feto ve pkkyı şımartan,siyasetteki fetocular araştırılsın diye verilen önergeleri red eden,aponun kardeşini devlet tvsine çıkaran,pkk kurucularından birinin adını havalimanına veren,askerliği parayla satan,devletin hakimini teröristin ayaklarına gönderen,meydanlarda terörist destekçileriyle elele megri megri diye şarkılar söyleyen,hüdapar ile birlikte seçime giren iktidara laf söyle sen sahibinin sesi cahil!
mehmet kardeş ~ 1 ay önce
Avyonikleri dünyada sınırlı ülkeler yapabiliyor eğer yapabiliyorsak niye başta ekonomi olmak üzere her konuda büyük sorunlar yaşıyoruz o zaman? Görev bilgisayarı yani ekranı yapabiliyorsak neden telefon veya tv ekranı bile yapamıyoruz? Togg'un ekranları da ithal. En basit şeyleri patentli yapamıyoruz ama görev bilgisayarı,avyonik yapıyoruz öyle mi?
Hacı ~ 1 ay önce
Kaç Kez Daha Boyanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhat ~ 1 ay önce
En mükemmele ulaşana dek.
Boran ~ 1 ay önce
Bı sen kaldın boyanmadik onuda halledecekler
Delinin biri ~ 1 ay önce
CHP inanana kadar...!!! Pek sanmıyorum ama
Tahir ~ 1 ay önce
Kaç seçim varsa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000