28 Eylül 2022, Çarşamba 09:03:47

Japonya vizeleri kaldırıyor... Peki, Türkiye için ne anlam taşıyor?

Pandemi nedeniyle iki yılı aşkın bir süredir sınırları yabancı turistlere kapalı olan Japonya kapılarını tekrar açmaya hazırlanıyor. Peki, bu durum Türkiye için ne anlama geliyor?
  • Japonya covidi bahane ederek TC vatandaslarina vize uygulamaya basladi . Gidin gorun gumruk kapida 4 dilde iltica yazar . Tagalog , ingilizce , arapca , Turkce. Yazik

Pandemi nedeniyle iki yılı aşkın bir süredir sınırları yabancı turistlere kapalı olan Japonya kapılarını tekrar açmaya hazırlanıyor. Peki, bu durum Türkiye için ne anlama geliyor?

11 Ekim’den itibaren turistler ülkeyi pandemiye özel bir vize olmadan ziyaret edebilecek. Ayrıca, günlük geçişlerde üst sınır da kaldırılacak.

Hazirandan bu yana turların bir parçası olmaları kaydıyla ülkeye girebilen ziyaretçiler artık üç doz aşı olduklarını kanıtlamaları ve negatif bir Covid-19 testi sonucu sunmaları halinde bir seyahat acentesine ihtiyaç duymadan Japonya’yı ziyaret edebilecek.

Seyahat için teşvik

“Japonya, ABD ile eşit olmak için sınır kontrol önlemlerini gevşetecek” diyen Japonya Başbakan Fumio Kishida, seyahat, tema parkı fiyatları, spor etkinlikleri ve konserlerde indirim sağlayacak bir yurt içi seyahat teşvik planını duyurdu. Japon vatandaşları 11 bin yen (77 dolar) almaya hak kazanacak.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya, pandemiden kaynaklı sağlık endişeleri nedeniyle sınırlarını kapalı tutan Asya’daki son ülkelerden biriydi.

TÜRKİYE İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Ancak bu değişiklikler hala riskli ülke grubunda yer alan ve vizeye de tabi olan Türkiye vatandaşları için seyahat serbestisi doğacağı anlamına gelmiyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kaan Yılmaz, şu an Türkiye’nin de dahil olduğu “sarı” kodlu ülkeler grubundan Japonya’ya turizm amaçlı girişlerin kabul edilmediğini hatırlatıyor.

Yılmaz, “Japonya’nın kısıtlamaları kaldırması şu an Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmiyor, ancak Türkiye’nin sarı gruptan mavi gruba alınması halinde Türk turistler için önemli bir değişiklik olur” diyor.

Büyükelçiliğin rakamlarına göre Japonya’ya giren Türk vatandaşlarının sayısı 2019’da 22.724 kişi iken, 2021 yılında 1.161 kişiye düştü. Bu yılın Mayıs ayına dek olan beş aylık sürede ise sadece 377 Türk turist giriş yaptı.

Bu kişilere şu an sadece aile ve iş ziyareti için izin veriliyor ve ancak vize alarak gelebiliyorlar.

Yılmaz, “Türkiye mavi gruba alınsa bile tek taraflı uygulanan vize devam ettikçe rakamlarda yine önemli bir artış olmaz” diye uyarıyor.

Öte yandan Ağustos sonunda Japonya ile karşılıklı olarak seyahat kısıtlamalarını kaldıran Güney Kore’den Japonya’ya gitmek isteyenlerin sayısında dört katı bir artış olduğu gözleniyor.

Japonya vizeleri kaldırıyor... Peki, Türkiye için ne anlam taşıyor?

Yorumlar

Vize ~ 2 yıl önce
Japonya covidi bahane ederek TC vatandaslarina vize uygulamaya basladi . Gidin gorun gumruk kapida 4 dilde iltica yazar . Tagalog , ingilizce , arapca , Turkce. Yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000