03 Ağustos 2018, Cuma 12:21:17

Jandarmaya 6 yeni SİHA!

Baykar, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere 6 "Silahlı Bayraktar TB2" insansız hava aracı ve 3 yer kontrol istasyonu daha teslim etti.
  • Doğu Anadolu'da bir meydanda çok yoğun bir şekilde IHA ve SIHA'lara hizmet verirken 21 gün askere gitmemin vatana yararı mı var zararı mı ey airporthaber?
  • ABD bunlardan korktuğu için bizim üzerimize geliyor
  • Dağı traşlayıp dünyanın en büyük heykelini yapmak varken,nelerle uğraşiyor bu yobazlar!!!

Jandarma Genel Komutanlığının envanterine 6 yeni Silahlı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (SİHA) katıldı.

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, güvenlik güçlerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak ve aldığı siparişleri kısa sürede teslim etmek için yoğun çalışma yürütüyor.

Bu çalışmalar sonucu sözleşme sürelerinden çok önce teslimatlara imza atan Baykar, son olarak jandarma personeli tarafından kullanılmak üzere 6 SİHA ve 3 yer kontrol istasyonu teslimatı daha gerçekleştirdi.

SİHA'ların performans ve fonksiyonel test ve kabul uçuş kriterlerini başarıyla tamamlamasıyla kabul işlemleri yapıldı.

Bu yıl teslimat sayısı 20'ye ulaştı

Jandarmaya yapılan son teslimatla bu yıl silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 teslimatı sayısı 20'yi buldu.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58'e yükseldi. Araçların 34'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 6'sı Emniyet Genel Müdürlüğü, 18'i de Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor.

İHA ve SİHA'lar iç güvenlik operasyonlarının yanı sıra son dönemde gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarda önemli görevler üstleniyor.

Aynı anda 4 akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA'lar üreten Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C'yi Bayraktar TB2'ye entegre etti. Bayraktar TB2, son olarak TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli İHA mühimmatı Bozok ile atışlar gerçekleştirdi. Yakın zamanda Bozok'un da Bayraktar TB2'ye entegrasyonunun tamamlanması hedefleniyor.

Jandarmaya 6 yeni SİHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Bedelli ATC ~ 6 yıl önce
Doğu Anadolu'da bir meydanda çok yoğun bir şekilde IHA ve SIHA'lara hizmet verirken 21 gün askere gitmemin vatana yararı mı var zararı mı ey airporthaber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yararlı olur ~ 6 yıl önce
Altı üstü 21 gün askerlik yapmanın vatanada, sanada bir zararı olmaz. Yaşadığımız zor coğrafyada, olağanüstü bir durumda her vatandaşın en azından temel askerlik eğitiminin olması dahi bize büyük avantaj sağlar. Güney korede eğitimli eğitimsiz herkes 20 yaşına geldiğine üniversitesini işini bırakır, iki yıl askerlik yapar. Sonra kaldığı yerden devam eder. İsrailde kadınlar bile zorunlu askerliğe tabidir. Örnekler çoğaltılabilir. Bizim şartlarımız ve seçeneklerimiz çok daha uygun. Artık buna bile şikayet etmeyin bence.
Bedelli atc'ye ~ 6 yıl önce
12 ay askerlik yapanların, şehit, gazi olanların vatana yararları mı yoksa zararları mı var peki ?
ATC ~ 6 yıl önce
Vatana hizmet etmenin yegane yolu şehit ve ya gazi olmak mıdıŕ?
ABD ~ 6 yıl önce
ABD bunlardan korktuğu için bizim üzerimize geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş işler ~ 6 yıl önce
Dağı traşlayıp dünyanın en büyük heykelini yapmak varken,nelerle uğraşiyor bu yobazlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yobaz'a ~ 6 yıl önce
Birazda ekonomiden , öğretimden, yangın yerine dönen pazardan bahsetsene.Oyle "Aa cambaza bak "demekle bu işler artık yürümüyor .
aynen ~ 6 yıl önce
Her il ve ilçeye heykel dikip, kanun zoruyla şapka giyerek muasır medeniyetler seviyesine çıkmak varken uğraştıkları şeye bak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000