25 Mayıs 2019, Cumartesi 14:40:31

İYİ Partili Örs'ten uçak biletleri için soru önergesi

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon hattı uçak biletleri fiyatlarının yüksek olması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.
  • Prim kokan hareketler bunlar...
  • Akp sağolsn Arap şehrine çevirdi burasını mesela yazları yabancı ülkedeyz hissi alıyorum.Satılan gayrimenkuln haddi hesabı yok.Biletler biz fakirler için ucuz olmayacak herhlde
  • Otobüs biletleri bile 120 130 tl olmuşken hala uçak biletleri niye pahallı derdine mı düştünüz.
  • Eğer ülkende asgari ücreti 2020₺ olarak veriyorsan adamın kirasını suyunu barınmasını o 50₺ elektrik faturası kullanıp elektik dağıtım bedeli yok vergi yok trt payı diye 100₺ olarak geliyorsa uçaklarında tavan ve taban fiyatı buna göre olmalı yani bilet fiyatlarına Her insanın hakkıdır havayolu ulaşımı deyip ona göre ucuz biletin önünü açın.. Yol medeniyettir deyip insanları karayollarına duble duble yollarına mahkum edemezsin..
  • düzen değişir de, düzülen hep aynı kalır demiş rahmetli.....
  • Devletten para almayı biliyorsunuz
  • biletler 600 tl olunca görücez. git gel 1200 tl sizi sildiklerinde akıllanırsınız.
  • Bütün firmalar devlet kontrolünde başında ulaştırma bakanlığı ve SHGM var kabul ederlerse DHMİ var etmezlerse follow me kadir var bu uçuş şirketleri yakıtı ucuza aliyor apronda parasız yatıya kalacak hani DHMİ elinden geleni fazlasıyla yaptı halkın uçağa bineceği fiyatı neden ayarlamasin anlamadım işinize geldi mi uc işinize gelmedi mi gelme zaten her tarafı bu özel sektör yönetiyor sonra bangir bangır bağır devlet bize bakmıyor diye bence devlet tamamen fiyatı belirlenmeli ayrıca havacılık bakanlığı kurulmalı bunuda para göz adamlara değil halkı düşünen havacılık bilgisi olan profösor bir insana vermeli özel sektör bitirilmeli tamamen hersey devletin olmali calismayan personele de aha kapı aha sapi demeli
  • Sadece Trabzon değil Gaziantep de aynı durumda
  • Bütün maliyetler neredeyse dolar bazında doğal olarak el yakar !

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon hattı uçak biletleri fiyatlarının yüksek olması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs: “Son zamanlarda turizmde bölgenin parlayan yıldızı konumunda olan Trabzon hattında uçak biletlerinin pahalılığı hususunu her defasında dile getirdik. Bir çözüm bulunmasını ve Trabzon’un bu mağduriyetinin giderilmesini istedik. Ne yazık ki halen bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu durum şehrin insanını, yerli ve yabancı turistleri; haliyle şehrin ekonomisi ve turizmini olumsuz yönde etkilemektedir. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlardan satılması vatandaşlarımızın cebini yakmakta, özellikle Ramazan Bayramı ve yaz tatili öncesi zor durumda bırakmaktadır. İsteğimiz ve beklentimiz; hemşehrimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın bu duruma el atması ve Trabzon'un mağduriyetinin giderilmesidir. Özellikle devlete ait hava yolu şirketlerinin sefer sayılarının arttırılması sorunun çözümüne katkısı olur düşüncesindeyim.” dedi.

Hüseyin Örs, konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Dr. Hüseyin Örs önergesinde "Dünya genelinde turist sayısının yükselmesinin en önemli faktörlerden biri de havayolu ile ulaşım imkânlarının artmasıdır. Son zamanlarda özellikle Trabzon’a yapılan uçak seferlerinde pahalılık sektör adına yaşanılan en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu durum Trabzon şehrinin ekonomisini ve turizmini olumsuz yönde etkilemektedir.’’ diyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması için 3 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şunlardır:

1-Trabzon ile yaklaşık aynı mesafedeki diğer şehirlere kıyasla daha yüksek olan Trabzon’a uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi için Bakanlığınıza yapılan bir çalışma var mıdır?

2-Uçak bileti fiyatları ile ilgili Trabzon ile aynı sorunları yaşayan başka şehirleri de kapsayacak şekilde fiyat artışlarının belli bir usul ve esasa dayandırılmasını öngören kapsamlı bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Özellikle yaz mevsimiyle birlikte turistik seyahatlerin daha da artacağı düşünülürse; piyasanın insafına terk edilen uçak bileti fiyatlarının Trabzon ve diğer şehirlere yapılan uçak seferi sayısı ile de ilişkili olduğu dikkate alınarak; devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarının artırılmasına yönelik bir çalışmanız ve talimatınız olacak mıdır?

İYİ Partili Örs'ten uçak biletleri için soru önergesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Reklam ~ 5 yıl önce
Prim kokan hareketler bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Akp sağolsn Arap şehrine çevirdi burasını mesela yazları yabancı ülkedeyz hissi alıyorum.Satılan gayrimenkuln haddi hesabı yok.Biletler biz fakirler için ucuz olmayacak herhlde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 5 yıl önce
Otobüs biletleri bile 120 130 tl olmuşken hala uçak biletleri niye pahallı derdine mı düştünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAVAN VE TABAN FİYAT ~ 5 yıl önce
Eğer ülkende asgari ücreti 2020₺ olarak veriyorsan adamın kirasını suyunu barınmasını o 50₺ elektrik faturası kullanıp elektik dağıtım bedeli yok vergi yok trt payı diye 100₺ olarak geliyorsa uçaklarında tavan ve taban fiyatı buna göre olmalı yani bilet fiyatlarına Her insanın hakkıdır havayolu ulaşımı deyip ona göre ucuz biletin önünü açın.. Yol medeniyettir deyip insanları karayollarına duble duble yollarına mahkum edemezsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirel e sormuşlar ~ 5 yıl önce
düzen değişir de, düzülen hep aynı kalır demiş rahmetli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Devletten para almayı biliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
600tl ~ 5 yıl önce
biletler 600 tl olunca görücez. git gel 1200 tl sizi sildiklerinde akıllanırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile ~ 5 yıl önce
1200 tl tek yön olsun. Adama tapan bir %50 Var hâlâ.
Yeni mi geldi akliniza ~ 5 yıl önce
Bütün firmalar devlet kontrolünde başında ulaştırma bakanlığı ve SHGM var kabul ederlerse DHMİ var etmezlerse follow me kadir var bu uçuş şirketleri yakıtı ucuza aliyor apronda parasız yatıya kalacak hani DHMİ elinden geleni fazlasıyla yaptı halkın uçağa bineceği fiyatı neden ayarlamasin anlamadım işinize geldi mi uc işinize gelmedi mi gelme zaten her tarafı bu özel sektör yönetiyor sonra bangir bangır bağır devlet bize bakmıyor diye bence devlet tamamen fiyatı belirlenmeli ayrıca havacılık bakanlığı kurulmalı bunuda para göz adamlara değil halkı düşünen havacılık bilgisi olan profösor bir insana vermeli özel sektör bitirilmeli tamamen hersey devletin olmali calismayan personele de aha kapı aha sapi demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 5 yıl önce
Sadece Trabzon değil Gaziantep de aynı durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Size ne! ~ 5 yıl önce
Bütün maliyetler neredeyse dolar bazında doğal olarak el yakar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000