14 Temmuz 2011, Perşembe 12:20:24

İYİ Mİ OLUR TUHAF MI?

AirportHaber yazarlarından Oya Torum, uçaklarda da barkod uygulamasına geçilmesini sorgulamış...
  • bilmedigi konu hakkinda yorum yazarsa insana gulerler,ikikere ucaga binmekle millet havacilik hakkinda yazilar yazmaya basliyor yakinda pilotlar sole yapsin bole yapsin diye akilda vermeye baslar bu abimiz...
  • Her ucagin bir kodu var zaten. Bu kodu ha rakam ve harf kombinasyonu ile ifade etmissin, ya da barkodla ne fark eder. Alan gorevlilerinin ve kuledekilerun eline barkod okuma cihazi yerlestirmek ne kadar pratik sizce? Ayrica barkod uygulamasi artik eski teknoloji, artik daha cok bilgi tasiyabilen ve daha cok aletle ve hatta cep telefonlari ile bile okunabilen kare kod uygulamasi var. Yazida eksik olan tek sey bu bilgileri kimlerin kullanacagi. hemen ilave edeyim. Cok su icen yolcular icin tuvalet sayisi onemli bir bilgi bence.
  • uçaklarda bulununan tek vida bile envantere kayıtlıdır. Her parçanın bir seri numarası vardır. Barkod uygulaması olmaz çünkü bir uçak tek bir eşya gibi tek bir parça düşünülemez. Binlerce parçası var, ve o binlerce parça zaten kayıtlı. Uçakların aslında zaten barkodu var demek istiyorum.
AirportHaber yazarlarından Oya Torum, hayatı belirli oranda kolaylaştıran barkod uygulamasının uçaklarda kullanılmasının havacılık sektörünü rahatlatacağına inanıyor.

Barkodun hayatın birçok alanında kullanıldığını belirten Torum, bu uygulamanın uçaklarda kullanılmasıyla uçak hakkında bilgilere ulaşılarak birimlerin işlerini daha rahat yapacağını ifade etmiş.

Oya Torum'un yazısı için TIKLAYINIZ...
İYİ Mİ OLUR TUHAF MI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bilmedigi konu hakkinda yorum yazarsa insana gulerler,ikikere ucaga binmekle millet havacilik hakkinda yazilar yazmaya basliyor yakinda pilotlar sole yapsin bole yapsin diye akilda vermeye baslar bu abimiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her ucagin bir kodu var zaten. Bu kodu ha rakam ve harf kombinasyonu ile ifade etmissin, ya da barkodla ne fark eder. Alan gorevlilerinin ve kuledekilerun eline barkod okuma cihazi yerlestirmek ne kadar pratik sizce? Ayrica barkod uygulamasi artik eski teknoloji, artik daha cok bilgi tasiyabilen ve daha cok aletle ve hatta cep telefonlari ile bile okunabilen kare kod uygulamasi var. Yazida eksik olan tek sey bu bilgileri kimlerin kullanacagi. hemen ilave edeyim. Cok su icen yolcular icin tuvalet sayisi onemli bir bilgi bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçaklarda bulununan tek vida bile envantere kayıtlıdır. Her parçanın bir seri numarası vardır. Barkod uygulaması olmaz çünkü bir uçak tek bir eşya gibi tek bir parça düşünülemez. Binlerce parçası var, ve o binlerce parça zaten kayıtlı. Uçakların aslında zaten barkodu var demek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000