20 Ocak 2011, Perşembe 09:17:48

İŞTE CIA UÇUŞLARININ TAM LİSTESİ

Wikileaks, CIA’ya ait uçakların Türkiye’deki havaalanlarından terör zanlılarını taşıdığını açıkladı ve operasyonlardaki CİA uçakları da gün ışığına çıktı.
  • Şu chp liler ne kadar boş adamlar ve boş işlerle uğraşıyorlar halbuki doğu veya güneu doğu şehirlerine gitseler oralar da ne eksik ne fazla insanlar ne yapıyor acaba şehirde ilçede ne eksik bunları tespit edeyim de hükümete bildireyim yok halka hizmey yok.. neymiş cia kaç kez üuçuş yapmış sen olsan ne yapacaktın hayır uçammassın mı derdin..al sana doğan holding chp il başkanına kimi atadı ceos unu sen de emredersin abi dedin sonra bacanak ta dp parite göreve başladı al san ki hükümette sen olsan hayır mı diyeceksin gördük sizi sana işde..
  • Sabiha Gökçen Havalimanı'nın otoritesi HEAŞ'tı değil mi? Ve HEAŞ da askerlerden müteşekkil bir otoriteydi değil mi? Acaba bu nedenle mi Sabiha Gökçen kargo üssü olsun diye bazıları haykırıyordu. Demek ki neymiş: İSG Kargo üssü olsun ki, paravan şirketler rahat rahat uçak indirtip kaldırabilsin buradan. 2 yıl sonra değil başka ülkelerden adam kaldırmak, ülkenin tamamını kaldırıp götürürler.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 41 ayrı CIA uçağı belirledi. Eski bakan ve AKPM Siyasi Komite Başkanı Abdülkadir Ateş, CIA uçaklarının listesini açıkladı.

Wikileaks belgeleri ile, CIA’ya ait uçakların, Türkiye’deki havaalanlarından terör zanlılarını taşıdığının açıklanması sonrası, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin de (AKPM) bu operasyonlarda kullanılan CIA uçaklarını belirlediği öğrenildi. AKPM’nin, CIA’ya ait 41 ayrı uçağı, model, seri numarası ve kayıtlı olduğu şirket isimleri ile birlikte saptadığını bildiren eski bakan ve AKPM Siyasi Komite Başkanı Abdülkadir Ateş, bu listeyi açıkladı.

CIA uçakları Türkiye, Romanya, İspanya ve İtalya’daki havaalanlarını kullanarak terör zanlılarını, çeşitli ülkelere taşıdı. Bu kapsamda, Adana İncirlik üssü de kullanıldı. 2002-2006 yılları arasındaki bu gelişme sırasında ABD’nin bazı ülkelerde gizli gözaltı merkezleri oluşturduğu bilgisine de ulaştıklarını bildiren Abdülkadir Ateş şunları söyledi:

"Bu konuda AKPM siyasi komite başkanı olarak Hukuk Komisyonu Başkanı İsviçre’li parlamenter Dıck Marty ile birlikte inceleme yaptık. Operasyonda kullanılan 41 adet CIA uçağı saptandı. Uçakların kayıtlı oldukları şirketler, modelleri, yolcu kapasiteleri, seri numaraları ve uluslar arası sivil havacılıkta kimin üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Uçaklar, çeşitli firmalara ya da sahte bazı kişilerin üzerine kayıtlı gözüküyor. Kiralık uçaklar da var. Bu liste halen AKPM’de bulunmaktadır. Listeyi 25 Nisan 2005 günü Sayın Başbakana da ilettim. Ancak hükümet ilgisiz kaldı. 2006’da TBMM’ye araştırma önergesi de verdim ama gündeme alınmadı"

İŞTE UÇAKLAR

AKPM tarafından belirlenen ve bazıları Türkiye’deki havalimanlarını da kullanan CIA uçakları, Gulfstream’den Boeing 737’ye, Cessna’dan Casa’ya kadar, değişik tip ve modelde bulunuyor. Douglas D-3, Reytheon B-200, Beech B-350 gibi uçaklar da yer alıyor. Bazıları leasing firmaları, bazıları da taşımacılık şirketleri üzerine kayıtlı gözüküyor. Uçakların sahibi olarak da, bankalar ile marketing şirketleri ve holdinglerin isimleri yer alıyor.

SABİHA GÖKÇEN’DE 27 SAAT

Abdülkadir Ateş 32 CHP milletvekili ile birlikte Aralık 2005’de bu konuda bir Meclis Araştırma önergesi verdiğini de belirtti. Gündeme alınmayan önergede şöyle denilmişti:

"ABD haber alma örgütü CIA'nın terörist faaliyetleri önleme maskesi altında, başka devletlerin sınırları içinde, uluslararası anlaşmalara aykırı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları yansımış, ABD Dışişleri Bakanı Rice da ‘Terör eylemi düzenlenmeden önce önlem almak zorundayız’ diyerek, bunu dolaylı biçimde doğrulamıştır. Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak, başka ülkelerde insan kaçırma, transit geçiş, işkence merkezleri, sorgu ve tutuklama kampları kurulmasına kadar varan iddialar, başta Avrupa Konseyi olmak üzere, uluslararası kuruluşları harekete geçirmiş, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 46 üye ülkeden bu iddialar hakkında bilgi istemiştir.

CIA'nın Türkiye'de de hukukî olmayan faaliyetlerde bulunduğu bilgisi kamuoyuna yansımış, CIA'nın paravan nakliye şirketine ait bir uçağın Sabiha Gökçen Havaalanına indiği ve 27 saat kaldığı doğrulanmıştır. CIA görevlilerinin Türkiye'de üçüncü ülke vatandaşlarını sorguladıkları iddialar arasındadır. Terörist faaliyette bulunmaktan sanık bir kişinin avukatı, müvekkilinin Kandıra Cezaevinde yabancı görevlilerce sorgulandığını açıklamıştır. Türkiye'yi, uluslararası kuruluşlar nezdinde hak etmediği durumlara düşürebilecek bu iddiaların araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılmasını dileriz"

WIKILEAKS BELGELERİNDEN ÇIKTI

Wikileaks’in son açıkladığı belgelerde, "Türk hükümetinin 2002-2006 yılları arasında, CIA’nın terör zanlılarını taşıdığı uçaklara izin verdiği" belirtilmişti. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Wilson'un yazdığı raporda, Türk hükümetinin bu uçuşlara 2002’de izin verdiği, 2006 yılı Şubat ayında izni kaldırdığı ve bu dönemde İncirlik üssüne CIA'in 24 uçuş yaptığı öne sürülüyor.

Büyükelçi Wilson'un 8 Haziran 2006’da bugün ABD Hava Kuvvetleri Komutanı olan Norton A. Schwartz'a gönderdiği raporda, "Türkiye bize İncirlik'i, 2002 yılından itibaren 'Fundamental Justice' operasyonu çerçevesinde tutuklu nakillerinde yakıt ikmali için kullanmamıza izin veriyordu. Ancak bu izni 2006 yılının Şubat ayında kaldırdı" ifadesi de yer alıyor.



(GAZETEPORT)

İŞTE CIA UÇUŞLARININ TAM LİSTESİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Şu chp liler ne kadar boş adamlar ve boş işlerle uğraşıyorlar halbuki doğu veya güneu doğu şehirlerine gitseler oralar da ne eksik ne fazla insanlar ne yapıyor acaba şehirde ilçede ne eksik bunları tespit edeyim de hükümete bildireyim yok halka hizmey yok.. neymiş cia kaç kez üuçuş yapmış sen olsan ne yapacaktın hayır uçammassın mı derdin..al sana doğan holding chp il başkanına kimi atadı ceos unu sen de emredersin abi dedin sonra bacanak ta dp parite göreve başladı al san ki hükümette sen olsan hayır mı diyeceksin gördük sizi sana işde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın otoritesi HEAŞ'tı değil mi? Ve HEAŞ da askerlerden müteşekkil bir otoriteydi değil mi? Acaba bu nedenle mi Sabiha Gökçen kargo üssü olsun diye bazıları haykırıyordu. Demek ki neymiş: İSG Kargo üssü olsun ki, paravan şirketler rahat rahat uçak indirtip kaldırabilsin buradan. 2 yıl sonra değil başka ülkelerden adam kaldırmak, ülkenin tamamını kaldırıp götürürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000