03 Eylül 2018, Pazartesi 09:50:29

İstanbul Yeni Havalimanı için yarın ihale yapılacak

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü,İstanbul genelinde Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında, "Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının" oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla yarın ihale düzenleyecek.
  • Yeni meydanda yeni üniformaya geçilecek deniyor. 14000 kabin+kokpit üyesine bugün itibariyle üniforma dağıtılsa günde kaç kişiye dağıtım yapılmalı bir hesap edin. Ondan sonra otobüs,metro vs. planlarını düşünün. Bizim sistemde planlama demek şu tarihte olacak şeklinde hesapsız kitapsız maceraya atılmak,üstün başarı ise yarım yamalak açılışlar yapmak . Herkes yalakalık peşinde...
  • Otobüsle havaalanı taşımacılığı garabeti bir yana 500 km istanbul ankara 75 tl, 90 km pendik 30 tl. Çok büyük para var, metro gelene kadar zaten köşe olacaklar.
  • Beylikdüzü ile mesafe 52Km. Araç sayısı 15. Seferler 15 dakiakada bir. 15 araçla nasıl 15 dakikada bir sefer yapılacak anlamadım. Kaba hesapla mümkün görünüyor ama trafik ve benzeri sıkıntılar devreye girince zorr!!
  • İett neden kendi bunyesinden arac koymuyor 18 lira 21 lira nedir ? Duzceye otobusler 20 liraya goturuyor. Hani ulasim sorunu olmayacaktı madem metro yok belediye otobusu gitsin sirf rant ugruna ihaleyle farkli firmaya vermek sadece bizim ulkede olur herhalde. Bu kadar astronomik rakamlar ise gercekten komik
  • Ne kardeşim 45 dk da bir servis mi olur!
  • Çok pahalı bana kalırsa. Beylikdüzünden taksi 150TL ye yakın tutuyor. Kendi arabamla gitsem 36km yolu ort 7 litre yakan benzinli bir arabayla gitsem benzin 6.26 dan toplam tutar 15tl. 4-5 kişi gidebiliyoruz. Otobüse 4 kişilik bir aile binse 84 tl verecek. Dönüşüde cabası.
  • Yolcu garantisi verildi mi bahsedilmiyor basın bülteninde. Bilet işlemlerini hızlandıracak şehir kartları ve kredi kartları ile temassız ödeme olmalı. Havaş Havataş Havabüste tarifeli olduğu halde nedense dolmadan kalkmayan ve bilet kesimi için de kalkış sonrası 3–5 dk. oyalanan seferler olmaz ümidi ile.
  • Bir hizmet veriyorsunuz.Para toplayanları,şöförleri,muavinleri kahvehaneden toplamayın allah aşkına.Kaliteli gözüksün birazcık bu sefer.Adamların yaka bir tarafta,bağır diğer tarafta utanmasalar atlet ile hizmet verecekler...
  • Kesin buna da yolcu garantisi verilir binen olmaz üstü dolara endeksli tamamlanır.
  • Kabin memuru maaslari 2900 tl yapilmalidir beyler bu boyle gitmez

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul genelinde Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında, "Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının" oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla 18 hat üzerinde 150 otobüs ile 10 yıl süreli toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama ihalesi yapacak. 4 Eylül Salı (yarın) günü yapılacak ihaleye ortak girişim ve yabancı firmalar katılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, 18 hatta kullanılacak otobüsler, mevcut iki havalimanının toplu ulaşımını sağlayan havabüs otobüsleriyle aynı nitelikteki 0-3 yaş arasındaki araçlar olacak.

AirportHaber geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeni Havalimanı için planlanan sefer hatlarını sizlerle paylaşmıştı. 18 hat üzerinde çalışacak 150 adet otobüs lüks olacak. Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan otobüslerin 100 adetinin solo tip ve en az 46 koltuklu, 50 adetinin de en az 35 koltuk kapasiteli olma şartı isteniyor. 

Bir otobüs için aylık muhammen bedel 10 bin tam elektronik bilet, toplam muhammen bedel 180 milyon tam bilete karşılık gelen 468 milyon lira olacak. İhale kapalı teklif usulü ve birim fiyat geçerli olmak üzere tahmini bedelden arttırma yapılacak şekilde gerçekleştirilecek.

18 hat ve belirlenen ücretleri

İhale şartnamesi gereğince bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan ve günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ücret alamayacak.

En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.

07 Ağustos 20018 tarih ve 2018/5-1 sayılı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına göre, otobüs hatlarının detayları ve fiyatları ise şöyle:

Hat adı           Mesafe (tek yön)     Sefer sıklığı     Yolculuk ücreti    Araç sayı

Beylikdüzü-Tüyap       52 km         15 dakika           21 TL                   15 araç

Otogar                        38 km          15 dakika          16 TL                    12 araç

Bakırköy                     44 km          10 dakika           18 TL                   19 araç

Yenikapı-Sirkeci          50 km          11 dakika           18 TL                   23 araç

Beşiktaş                      43 km           20 dakika          18 TL                   13 araç

Alibeyköy-Otogarı       31 km           30 dakika          16 TL                     5 araç

Kadıköy                       64 km           20 dakika          25 TL                    11 araç

Pendik                         93 km           45 dakika          30 TL                      5 araç

Hacıosman                 40 km            30 dakika          16 TL                      4 araç

Tepeüstü                     91 km            30 dakika           25 TL                     7 araç

Arnavutköy                  22 km            40 dakika          12 TL                      3 araç

Kemerburgaz              21 km             40 dakika          12 TL                      3 araç

Sarıyer                        40 km             30 dakika          16 TL                      5 araç

Başakşehir                  27 km              30 dakika         14 TL                      4 araç

Bahçeşehir                  40 km              40 dakika          16 TL                      4 araç

Mahmutbey Metro       36 km              45 dakika          15 TL                      3 araç

Halkalı                         40 km              50 dakika           16 TL                     4 araç

Mecidiyeköy                37 km              15 dakika            16 TL                     10 araç

İhaleyi kazanan 29 Ekim'de hizmet verecek

İhaleyi kazanacak olan işletme araçları 25 Ekim'de hazır hale getirecek ve havalimanının açılışının yapılacağı 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak. Araçlar, İstanbul çalışma şartlarında hizmet verecek. Sözleşme süresince 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak.

Araçlarda kameralar da yer alacak. Şoförün rahatça ulaşabileceği bir yerde çek-bas özellikli acil durum butonu bulunacak ve bu butona basıldığında alarm ve anlık kamera görüntüsü Kontrol Merkezi'ne gönderilecek. Şoför üstü kameralarda ses kayıt özelliği olacak. Araçlara bütün kameraların görüntülerinin kaydedilmesi için kamera kayıt cihazı da konulacak. En az 30 gün kayıt yapabilecek. Araçlarda ücret toplama sistemi olacak. Her yolcu koltuğunda multimedia(MP3-Tv-Video) özelliklerine sahip dokunmatik özellikli LCD ekran olacak.

Yüzde 80'i 120 ayda ödenecek

Toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işi, 468 milyon liralık muhammen bedel ile artırım yapılarak gerçekleştirilecek ihaleyi alacak firmanın nasıl ödeme yapacağı da ihale sözleşmesinde detaylı bir şekilde yer alıyor. Buna göre, sözleşme bedelinin tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20'lik kısmının parasal tutarı sözleşme imzalandığı tarihi takip eden aydan başlamak üzere 5 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek. Yüzde 80'lik kısmı da 120 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek.

Kuralları ihlal edenlere yatırımlar uygulanacak

İşletmenin kurallara uymaması halinde yaptırımlar uygulanacak. Yolcular tarafından unutulan veya kendisine teslim edilen her türlü eşyanın idareye teslim edilmemesi durumunda taşıyıcıya 200 tam İstanbul kart bedeli (520 TL), şoföre 10 hizmet kalite puanı cezası verilecek. Şoförün toplu taşıma aracı kullanım belgesi 30 gün askıya alınacak. Kamu güvenliği, insan sağlığı ve genel ahlaka aykırı davranışlarda bulunulması durumlarda bin tam İstanbul kart bedeli ceza uygulanacak. Şoföre ise 50 hizmet kalite puanı kesintisi yapılacak.

Doktor, polis, belediye zabıtası veya denetim görevlisi raporuyla ya da kamera kaydıyla belgelemek şartıyla, idare personeline, denetim görevlilerine, yolcuya, diğer taşımacılara veya 3.şahıslara fiili saldırıda bulunması, kavgaya karışılması, kişilerin darp edilmesi veya görev yapılmasının engellenmesi durumunda işleticiye 2 bin tam İstanbul kart bedeli (5 bin 200 TL) ceza uygulanacak. Tekrarı durumunda ise 3 bin tam İstanbul kart bedeli (7 bin 800 TL) uygulanacak. Şoförün ise toplu taşıma aracı kullanım belgesi iptal süresiz iptal edilecek.

29 Ekim'de faaliyete girecek olan yeni havalimanında bagajlı lüks otobüslerin yanı sıra ilk etapta 660 ticari taksi ve 38 İETT otobüsü de yolcu taşıyacak. Ayrıca ileriki zaman dilimlerinde Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hatları da toplu ulaşım hizmeti verecek.

İstanbul Yeni Havalimanı için yarın ihale yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Herşey plansız ~ 6 yıl önce
Yeni meydanda yeni üniformaya geçilecek deniyor. 14000 kabin+kokpit üyesine bugün itibariyle üniforma dağıtılsa günde kaç kişiye dağıtım yapılmalı bir hesap edin. Ondan sonra otobüs,metro vs. planlarını düşünün. Bizim sistemde planlama demek şu tarihte olacak şeklinde hesapsız kitapsız maceraya atılmak,üstün başarı ise yarım yamalak açılışlar yapmak . Herkes yalakalık peşinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 6 yıl önce
Otobüsle havaalanı taşımacılığı garabeti bir yana 500 km istanbul ankara 75 tl, 90 km pendik 30 tl. Çok büyük para var, metro gelene kadar zaten köşe olacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadım? ~ 6 yıl önce
Beylikdüzü ile mesafe 52Km. Araç sayısı 15. Seferler 15 dakiakada bir. 15 araçla nasıl 15 dakikada bir sefer yapılacak anlamadım. Kaba hesapla mümkün görünüyor ama trafik ve benzeri sıkıntılar devreye girince zorr!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
İett neden kendi bunyesinden arac koymuyor 18 lira 21 lira nedir ? Duzceye otobusler 20 liraya goturuyor. Hani ulasim sorunu olmayacaktı madem metro yok belediye otobusu gitsin sirf rant ugruna ihaleyle farkli firmaya vermek sadece bizim ulkede olur herhalde. Bu kadar astronomik rakamlar ise gercekten komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
61 ~ 6 yıl önce
İett’de sefer düzenleyecek. Aynı şekilde bende çok kızdım bu duruma biraz araştırınca iett’ninde sefer düzenleyeceğini öğrendim.
Pendik isyanda ~ 6 yıl önce
Ne kardeşim 45 dk da bir servis mi olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kan ~ 6 yıl önce
Çok pahalı bana kalırsa. Beylikdüzünden taksi 150TL ye yakın tutuyor. Kendi arabamla gitsem 36km yolu ort 7 litre yakan benzinli bir arabayla gitsem benzin 6.26 dan toplam tutar 15tl. 4-5 kişi gidebiliyoruz. Otobüse 4 kişilik bir aile binse 84 tl verecek. Dönüşüde cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kan ~ 6 yıl önce
Bu rota gibi 52 km gidersek 23 tl araba ile tutuyor.
Can ~ 6 yıl önce
O zaman sen de araban ile git.
Kan ~ 6 yıl önce
Kendim için bir tavsiye istemedim bu yazdıklarımdan bu sonucu mu çıkardınız? Ya arabası olmayan aileler? Yolcu karşılamaya gitmek isteyenler? İşe gidenler? Metro açılana kadar bu kadar masraf yapmaya mecbur mu?
UçanKaçan ~ 6 yıl önce
Yolcu garantisi verildi mi bahsedilmiyor basın bülteninde. Bilet işlemlerini hızlandıracak şehir kartları ve kredi kartları ile temassız ödeme olmalı. Havaş Havataş Havabüste tarifeli olduğu halde nedense dolmadan kalkmayan ve bilet kesimi için de kalkış sonrası 3–5 dk. oyalanan seferler olmaz ümidi ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 6 yıl önce
Bir hizmet veriyorsunuz.Para toplayanları,şöförleri,muavinleri kahvehaneden toplamayın allah aşkına.Kaliteli gözüksün birazcık bu sefer.Adamların yaka bir tarafta,bağır diğer tarafta utanmasalar atlet ile hizmet verecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ~ 6 yıl önce
Aynı şeyi düşünüyodum. Kesinlikle çalışanlar kendinr çeki düzen vermeli. Bir de uluslararası havalimanı olduğundan kesinlikle yeterli seviyede İngilizce bilmeliler
Hizmetci ~ 6 yıl önce
Kendilerine ceki düzen vermeleri konusunda haklisiniz da... Bu Ingilizce konusunda beklentiniz cok fazla gibi.. Siz TC disisleri bakaninin ingilizcesini dinleyin. Sonra bu isteginizi tekrar gözden gecirin.
Garanti ~ 6 yıl önce
Kesin buna da yolcu garantisi verilir binen olmaz üstü dolara endeksli tamamlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobus ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2900 tl yapilmalidir beyler bu boyle gitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SusuzHotcup ~ 6 yıl önce
"Haset, tekebbüre sebep olur. Başkasında bulunan nimetlerin ondan ayrılarak kendisine gelmesini ister. Onun haklı olan sözlerini ve nasihatlerini reddeder. Ondan bir şey sorup öğrenmek istemez. Kendinden yüksek olduğunu bildiği halde, ona tekebbür eder. İmam-ı Gazali hazretleri, (Bütün kötülüklerin başı, kaynağı üçtür: Haset, riya, ucub) buyurdu. Haset eden, çekemediği kimseyi gıybet eder, çekiştirir. Onun malına, canına saldırır. Kıyamette, bu zulümlerinin karşılığı olarak, hasenatı alınarak ona verilir. Haset edilendeki nimetleri görünce, dünyası azap içinde geçer. Uykuları kaçar. Hayır hasenat işleyenlere on kat sevap verilir. Haset bunların dokuzunu yok eder, biri kalır. Haset edenin duası kabul olmaz."
Rümeysa ~ 6 yıl önce
Allah seni kahretsin inşallah. Üstüne bela üstüne bela yağsın inşallah.
Anadolu ~ 6 yıl önce
Anadolu yakasında ikamet eden uçucu ekipler içinde geçerli mi bu araçlar?
Ulaşım ~ 6 yıl önce
Ulaşım nerde kardeşim ulaşım. Belli noktalardan ulaşım şart. Özellikle karşıdan gelenler için.
Hotcup’a ~ 6 yıl önce
Inancsiz ucan garsonlar inanca gelmis

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000