10 Mayıs 2022, Salı 15:42:58

İstanbul merkezli yeni bir hava yolu şirketi kuruldu

Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasından sonra sektöre yeni oyuncular dahil olmaya devam ediyor. İstanbul merkezli bir hava yolu şirketi kuruldu ve yönetim kurulu başkanlığına sektörün yakından tanıdığı bir isim getirildi.
  • İş Başvurum sonrasında 2 adet mail ve 3 sınav geldi. Bu kadar profesyonel çok az şirket gördüm Türkiye de. Mailler mülakatı yapan 2 farklı şirketten geliyor. ingilizce 3 adet sınavdan oluşuyor. Sadece ilk soru kolaydı. Ben THY Pegasus Mavi Gök Gulf air ve Emirates in mülakatlarına girmiş bir aday olarak en Zor mülakat sürecinin BBN Airlines in olduğunu düşünüyorum. Hatta sesli İngilizce sınavına İlk defa denk geldim. Sesli olan En kolay sınaviydi ama bu sefer de her soru için süre 3 sn 4 sn idi ve dinlediğim 2 kişi arasında telefon konuşmasi, olay zinciri gibi şeyler karışık olaylar oluyor fln uzun Zaten yetişmiyor kapanıyor saniyeler dolunca şıklarda zor ve şıkları kendi içinde anlamlandirmak gerekiyor bide. Ve aklınızda tutmanız gerekiyor dinlediğiniz bilgileri ve söylediği sayıları. THY sunexpres ve pegasus diğer şirketlerin Zaten mülakatları tırt. Hepsi how are you Today tell me about yourself. BBN çok çetin ceviz çıktı. Anadili İngilizce olmayan giremez
  • Arkadaslar kör müsünüz. 50bin TL yazip durmayin. 50.000€ yaziyor. Hemen saldirmak icin bahane üretmeyin
  • 50 bin tl mi?? Bu paraya Şahin bile alamıyorsun ??
  • BU ŞİRKETİN ORTAK MERKEZİ LİMASSOL KIBRIS RUM KIBRIS !! DIŞ POLİTİKALARA GÖRE İZİN VERİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM.
  • Sanki ölü doğmuş br havayolu gibi. Adres bile hukuk bürosu
  • Başvuru ilanı var mı? Dövizle maaş bile verıyor olsa başvurulur. Şartlar “profesyonel olma zamanı” diyor…
  • Bence şirketin arkasında mutlaka bir sermaye gücü olmalı yoksa yönetim kurulu başkanının havayolu kuracak sermayeye sahip olduğuna inanmıyorum.
  • Post sovyet ulkelerinde yasanan civisi çıkmış oligark düzenin guzel ulkemden uzak durmasi gerek. Litvanya sirketinin adinin nerelere karistiginin herkes farkinda ve daha once ortaklik yapan turk sirketleri gorunen o ki kalitesiz hizmet ve covid dolandiriciligini cabuk unutmuslar. Umarim bu is sadece kagitta kalir ve kisa zaman icinde giderler.
  • 50 bin TL değil 50 bin Euro
  • Adres bir hukuk bürosunun adresi. Aynı adreste belki elli firma kayıtlı.

Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasından sonra sektöre yeni oyuncular dahil olmaya devam ediyor. İstanbul  merkezli bir hava yolu şirketi kuruldu ve yönetim kurulu başkanlığına sektörün yakından tanıdığı bir isim getirildi.

İrlanda ve Litvanya merkezli iki firma tarafından Türkiye’de yeni bir hava yolu şirketi kuruldu. İstanbul’un Kağıthane ilçesinde kuruluşu tamamlanan BBN Hava Yolları ve Taşımacılık Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı makamına ise ACT Hava Yolları’nın eski Genel Müdürü Fatih Bardakçı getirildi.

50 BİN TL SERMAYE İLE KURULDU

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre BBN Hava Yolları, İrlanda merkezli Barbas Invest Ltd ile Litvanya merkezli UAB BBN Air Cargo Holdings adlı iki şirketin ortalığında 24 Aralık 2021 tarihinde faaliyete başladı.

Yalnızca 50 bin TL sermaye ile kurulan şirketin ortaklarından Barbas Invest Ltd’nin kuruluş tarihi ise kayıtlarda 9 Kasım 2021 olarak görünüyor. UAB BBN Air Cargo Holdings de yaklaşık 7,5 ay önce Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta faaliyete başlamış.

BBN Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Fatih Bardakçı’nın haricinde yönetim kurulunda iki isim daha bulunuyor. Bunlardan biri Kahraman Göksenin Seyhan, diğeri ise UAB BBN Air Cargo Holdings’in direktörü Jonas Janukenas olarak görünüyor.

Janukenas aynı zamanda yine Litvanya merkezli Avia Solutions Group’ta CEO’luk görevini de sürdürüyor.

Daha önce ACT Havayolları genel müdürlüğü görevi de yürüten ancak bir süre önce bu görevini bırakarak kendi işini yapan Bardakçı, sonra şirketten ayrılmış ve bir dönem de Onur Air Yönetim Kurulu’nda da yer almıştı.

YETKİSİZ BAKIMDAN FORM-4’Ü İPTAL EDİLMİŞTİ!

Bardakçı’nın ACT Hava Yolları’nda Genel Müdür olarak görev yaptığı dönemde, SAS Havacılık’a bakımı yaptırılan 4 uçakla ilgili yetkisiz bakım yaptırıldığı tespit edilmişti. O dönem AirportHaber’in yaptığı haberler ihbar sayılarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu 2011 raporlarına da giren olay sonrasında Fatih Bardakçı da dahil olmak üzere birçok kişinin Yönetici Personel Onay Belgeleri (Form-4) iptal edilmişti.

AirportHaber’e konuşan Bardakçı, kısa süre içerisinde şirketin yönetim kadrosunun değişeceğini belirtti. BBN Hava Yolları’nın charter seferler düzenleyeceği ve hava kargo taşımacılığı yapması bekleniyor.

©AirportHaber.com




 

İstanbul merkezli yeni bir hava yolu şirketi kuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Profesyonel bir şirket ~ 1 yıl önce
İş Başvurum sonrasında 2 adet mail ve 3 sınav geldi. Bu kadar profesyonel çok az şirket gördüm Türkiye de. Mailler mülakatı yapan 2 farklı şirketten geliyor. ingilizce 3 adet sınavdan oluşuyor. Sadece ilk soru kolaydı. Ben THY Pegasus Mavi Gök Gulf air ve Emirates in mülakatlarına girmiş bir aday olarak en Zor mülakat sürecinin BBN Airlines in olduğunu düşünüyorum. Hatta sesli İngilizce sınavına İlk defa denk geldim. Sesli olan En kolay sınaviydi ama bu sefer de her soru için süre 3 sn 4 sn idi ve dinlediğim 2 kişi arasında telefon konuşmasi, olay zinciri gibi şeyler karışık olaylar oluyor fln uzun Zaten yetişmiyor kapanıyor saniyeler dolunca şıklarda zor ve şıkları kendi içinde anlamlandirmak gerekiyor bide. Ve aklınızda tutmanız gerekiyor dinlediğiniz bilgileri ve söylediği sayıları. THY sunexpres ve pegasus diğer şirketlerin Zaten mülakatları tırt. Hepsi how are you Today tell me about yourself. BBN çok çetin ceviz çıktı. Anadili İngilizce olmayan giremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 1 yıl önce
Hayatımda böyle bir sınav görmedim.kaliteli bir şirket olduğu belli.Ingilizcesi olmayan giremez bence.cok zordu sinav
TL degil Avro!!!!!! ~ 2 yıl önce
Arkadaslar kör müsünüz. 50bin TL yazip durmayin. 50.000€ yaziyor. Hemen saldirmak icin bahane üretmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TL degil Avro!!!!!! ~ 2 yıl önce
Kör değiliz de siz dikkatsizsiniz. 50 Bin Euro Türkiye'deki şirketin sermeyasi değil. Buradaki sermaye 50 Bin TL.
Ata Kara ~ 2 yıl önce
50 bin tl mi?? Bu paraya Şahin bile alamıyorsun ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 2 yıl önce
BU ŞİRKETİN ORTAK MERKEZİ LİMASSOL KIBRIS RUM KIBRIS !! DIŞ POLİTİKALARA GÖRE İZİN VERİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölü ~ 2 yıl önce
Sanki ölü doğmuş br havayolu gibi. Adres bile hukuk bürosu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güçlü FO ~ 2 yıl önce
Başvuru ilanı var mı? Dövizle maaş bile verıyor olsa başvurulur. Şartlar “profesyonel olma zamanı” diyor…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoho ~ 2 yıl önce
50000 tlye kurulan sirket sanada atesler bir 5000 ucar durursun.belkide ucmazsin kara para aklama paravan sirketi gibi birsey
Misafir ~ 2 yıl önce
Bence şirketin arkasında mutlaka bir sermaye gücü olmalı yoksa yönetim kurulu başkanının havayolu kuracak sermayeye sahip olduğuna inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolandirici ~ 2 yıl önce
Post sovyet ulkelerinde yasanan civisi çıkmış oligark düzenin guzel ulkemden uzak durmasi gerek. Litvanya sirketinin adinin nerelere karistiginin herkes farkinda ve daha once ortaklik yapan turk sirketleri gorunen o ki kalitesiz hizmet ve covid dolandiriciligini cabuk unutmuslar. Umarim bu is sadece kagitta kalir ve kisa zaman icinde giderler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TL ~ 2 yıl önce
50 bin TL değil 50 bin Euro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrlanda ~ 2 yıl önce
Adres bir hukuk bürosunun adresi. Aynı adreste belki elli firma kayıtlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayet normal ~ 2 yıl önce
Home ofis gayet normal

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000