19 Nisan 2019, Cuma 10:30:19

İstanbul Havalimanı'nda PTT sürprizi

Atatürk Havalimanı'nın terminal içindeki en önemli kurumlarından biri olan PTT Şubesi'nin yeni havalimanında yer almaması mağduriyete neden oldu.
  • Zamanında özelleştirilmeseydi kâr amacı gütmeden açabilirdi şubesini. Bu şubeden de kar etmemiş olurdu ama vatandaşın işi görünürdü.
  • PTT 1843 yilinda kurulmus devlet kurumu idi. Önce Varlik Fonuna devredildi. Sonra bir gece ansizin KHK ile özelleştirildi. 2012 de ÇALIK HOLDING ve Aktif Bank'a satildı(bilin bakalim bunlar kimin?). PTT, TÜRK TELEKOM gibi bir devletin(milletin) stratejik kurumlarini yabanci kurumlara (yerlide olsa ya da yerli görünümlü yabanci özel şirketlere de) satmak kabul edilir değil. Neden ise arkasinda ya Katar (İngiliz Sömürgesi) ya da İsril (Yahudi kurumlar) çıkiyor. Devlet Efkani alkiş yapar, parayi kasaya(cebe) koyar. Sonuç; geçmiş olsun !! Enerji, iletisim, transportation, askeri, tarim ve buna benzer tüm kurumlara ivedi olarak devlet tekrar el koymali. Günü ve koltuğu kurtarmak için kimin malini (geleceğini_Bekasini) kime satiyorsunuz?
  • Bunlar daha iyi gunler...
  • Bu tarz kurumlara ücretsiz yer verilmesi gerekir ki gelsin. Yoksa sarmanın tanesinin 10 liraya satildigi yerde 3 liraya kargo tasiyan ptt nasil tutunacak?
  • Kar eden bir kurum değil ve orada o kadar kirayı vermesi,masrafları karşılaması da çok zor.

Atatürk Havalimanı'nın terminal içindeki en önemli kurumlarından biri olan PTT Şubesi'nin yeni havalimanında yer almaması mağduriyete neden oldu.

Atatürk Havalimanı'nda iç hatlarda bir ve dış hatlarda iki olmak üzere üç şubesi bulunan PTT, İstanbul Havalimanı'nda şube açmadı. PTT'nin havalimanındaki şirket ve personeller için sürpriz olan bu kararı, havalimanında bulunanlar için maddi anlamda ağır bir yük oluşturdu.

Özellikle şirketlerin gönderilerini kargolamak için dışarıdaki kargo firmalarına yönelmeleri hem zaman hem maddi kayba neden oldu. Atatürk Havalimanı'ndaki kargo masraflarına göre gider kalemi iki katına çıkan şirketler PTT'nin İstanbul Havalimanı'nda şube açmasını bekliyor. 

Gönderi dışında, iadeli taahhütlü posta işlemleri, e devlet ve HGS gibi bir çok işlemin de İstanbul Havalimanı'nda PTT olmadığı için yapılamadığı kaydedildi.

PTT'nin İstanbul Havalimanı'nda şube açma planları olduğu ancak kesin bir tarih bulunmadığı bildirildi.

©AirportHaber

İstanbul Havalimanı'nda PTT sürprizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

PTT ~ 5 yıl önce
Zamanında özelleştirilmeseydi kâr amacı gütmeden açabilirdi şubesini. Bu şubeden de kar etmemiş olurdu ama vatandaşın işi görünürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PTT ~ 5 yıl önce
PTT 1843 yilinda kurulmus devlet kurumu idi. Önce Varlik Fonuna devredildi. Sonra bir gece ansizin KHK ile özelleştirildi. 2012 de ÇALIK HOLDING ve Aktif Bank'a satildı(bilin bakalim bunlar kimin?). PTT, TÜRK TELEKOM gibi bir devletin(milletin) stratejik kurumlarini yabanci kurumlara (yerlide olsa ya da yerli görünümlü yabanci özel şirketlere de) satmak kabul edilir değil. Neden ise arkasinda ya Katar (İngiliz Sömürgesi) ya da İsril (Yahudi kurumlar) çıkiyor. Devlet Efkani alkiş yapar, parayi kasaya(cebe) koyar. Sonuç; geçmiş olsun !! Enerji, iletisim, transportation, askeri, tarim ve buna benzer tüm kurumlara ivedi olarak devlet tekrar el koymali. Günü ve koltuğu kurtarmak için kimin malini (geleceğini_Bekasini) kime satiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasıl yorum. ~ 5 yıl önce
Bir yorumda bu kadar çarpıtma bilgi yanlışı, seri yalan bir arada nasıl olabilir. PTT Sermayesinin tamamı devlete ait bir anonim şirkettir. Kimseye satılmamış, özelleştirilmemiştir. Sadece basit bir google taraması bile doğru bilgiye ulaştıranilecekken bu yalanlara neden ihtiyaç duydunuz? Bir tanesini ispat edin. İddialarınızın. AyrıcaPttnin kuruluş yılı 1840 dır. Khk ile özellştirilmiş :) ya yuh yuh. El insaf.
ne yazık ki ~ 5 yıl önce
Necip milletimiz de bunları yapanlara hala oy veriyor...Beka dedikleri de koltuklarının beka'sı ülkenin değil...
Şu sacma ~ 5 yıl önce
Cümlelerin tam bir yandaslik içeriyor başka bir şey değil sanki devlete ait yerler çok çalışıyordu da konuşuyorsunuz devlete bağlı yerlerde çalışan kişilerin nasıl yangelip yattığını ben sana anlatayım istersen
Kapan kapana ~ 5 yıl önce
Bu bahsedilen ptt yi alanların şirketi ,bursa belediyesini toplu taşıma bilet sistemini çalıştırırken 20 milyon kadar dolandırmış .Belediye dava etmiş .Belediye başkanının istifa ettirilmesinin de bunların başkandan şikayeti ile olduğu söyleniyor .Yeni bld bşk da davadan vazgeçmiş.
Bunlar ~ 5 yıl önce
Bunlar daha iyi gunler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 5 yıl önce
Bu tarz kurumlara ücretsiz yer verilmesi gerekir ki gelsin. Yoksa sarmanın tanesinin 10 liraya satildigi yerde 3 liraya kargo tasiyan ptt nasil tutunacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ptt ~ 5 yıl önce
Kar eden bir kurum değil ve orada o kadar kirayı vermesi,masrafları karşılaması da çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Her şeyde kar lazım zaten değil mi ?
Kendi işini yapsın ~ 5 yıl önce
Ptt kar peşinde gezmesin halka hizmet peşinde gezsin
no subject ~ 5 yıl önce
“PTT kar pesinde gezmesin” diyene, onu PTT’yi ozellestirmeden once dusunecektin.
kar ~ 5 yıl önce
Ptt'yi satanlara sorun herşeyde kar etmek lazım mı değil mi veya kar peşinde koşmasın diye.
Kar eden kurum ~ 5 yıl önce
Ptt her yıl hazineye 300-400 milyon kar ederek katan bir kurum.
Ptt satılmadı ~ 5 yıl önce
Ptt yüzde yüz yerli ve milli devlet şirketidir. Kimseye satılmadı. Yorumdan önce az araştırın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000