26 Ocak 2022, Çarşamba 22:29:51

İstanbul Havalimanı'nda park sorunu

İstanbul Havalimanı'nda uçaklar kalkış yapmaya başladı ancak iniş yapan uçaklar körüklere ulaşmakta güçlük çekiyor.
  • Tüm dünya hayretle izledi tüm görüntüleri.Dünyada hangi havalimanında ''we need hotel'' diye bağırıp isyan çıkarmıs yolcular bilin bakalım? Evet bizim dünyanın kıskandıgı en büyük havalimanında gerçekleşmiştir bu.Bir ülke düşünün ki herşeyi algıyla calıssın,yersen. Yeni yaptıgın o muhteşem alanın önce ekip terminali uçtu rüzgardan,sonra kar yagısında tekniğin çatısı baslarına yıkıldı.Seneye de yolcuların basına yıkılırsa şaşırmayın derim.Bu ülkede heran hersey olabilir.
  • Arkadaşlar, Biz dün ADB kalkış yaptık ve indikten sonra Parkposizyona varmamız,geçen taxi süresi 1h 45dak. Yazilaj gibi 90dak taxi süresi buldu. Haklı olarak uçakta yolcular isyan etti..... Umarım tez vakitte ikinci bı pist açılır..
  • Dün 22:25'de teker koyan uçağın kapısından 00:00'da çıkabildim. Uçak içinde ilk başta "40 dakika uygun park pozisyonu için bekleyeceğiz" anonsu geldi. Daha sonra "ne kadar olacağı belli değil, bilemiyorum; ama önümüzde 6 uçak var, en az 40 dakika daha diye tahmin ediyorum" anonsu geldi. Toplamda 1,5 saatten fazla uçak içinde beklemiş olduk. Bunun dışında Ankara-İstanbul tüm uçuşlar en az 1,5-2 saat rötarlıydı. Hatta 4 saat rötar yapan sefer bile vardı. Sözde İstanbul Havalimanı açılmış ama durum pek de iç açıcı değildi.
  • Sen milyar dolarlık yatırım yap ama operasyonu çavuşa bırak :)
  • Madem taksi 90 dk sürüyor ekranlarda 4-3 yendiğimiz çek cumhuriyeti maçı gösterilsin kimse sıkılmaz bence :)
  • sen sıcacık evinden çalışırken bu olayları abartı bulmaya devam et, gerçekler öyle değil ama... herhangi bir uçucu ekip grubunda olsaydın o taksi sürelerinin gerçek oldugunu anlardın. yasayanlardan dinlemiş/okumuş olurdun. o taksiyi ben yapmadım ama yapan insanlar var....
  • Kar yağmayan meydanda iç apronlar hala kapalı. Sadece açık pozisyonları ve dışarıdaki körükleri açabilmişler. D ve C pozisyonlarındaki uçaklar kullanılamıyor çünkü mahsur kalmış uçaklar içeride. 130 tane araçla temizlik yapıyoruz diye caka satmakla olmuyor işler. 90 dakika taksi yaptı uçaklar. Avrupa'nın en büyük havalimanıymış, ama park yeri yok. Dünyaya rezil olduk. Park edersen de şeyinin ucuyla iş yaptıkları için merdiven yanaşamıyor çünkü yeterli temizlik yapılmamış. Sadece uçağın gireceği kadar yer temizlenmiş. Merdiven, highloader, ambulift için temizlenen alan yok. Yanaştıktan sonra da yarım saat tekrar kar temizliği için araç bekliyorsun ki operasyon devam edebilsin. Yolcu kafayı yedi içeride. Zafer anıtıymış bu havalimanı. Pehhhh. Dünyada deli gibi kar yağan ülkeler dahil olmak üzere yüzlerce destinasyona uçuyoruz. Böyle bir kepazelik dünyanın hiç bir yerinde yok
  • Antalya'dan geldim bu sabah. Tam 45 dakika gate önündeki kar kürensin diye bekledik. 2 tane araç geldi inanılmaz ve akıl almaz manevralarla 45 dakikada oradaki o karı temizleyemedi. O makinayı izleyen tam 13 adet görevli de harika bir tablo çiziyordu. Tabi bu arada biz park yerine giremediğimizden arkamızdaki en az 5 uçak 45 dak. bizi bekledi. Yani uğraşsan ancak bu kadar kötü müdahale edebilirsin. Yağan kara laf yok ortada ama organizasyon SIFIR
  • REZALETI
  • ilk kar yağmaya başladığında nereye baksam İGA nın kar temizleme makinesi vardı fakat kar biteli 2 gün olacak, büyük bir bölüm temizlenmedi ( yaklaşık 50 körük kapısı) temizlenememesi söz konusu olsa anlarım teşebbüs bile edilmedi, hala da edilmemekte neden bilmiyoruz. Normal şartlarda bir sabah operasyonuyla normale dönmememiz için hiç bir sebep yok. Ama tamamen İGA nın yüzünden dönemiyoruz. Muhtemelen de 1 hafta da o kar erimez ise dönemeyeceğiz. 2. Pistin açıldığı yalandır bu arada.

İki günlük yoğun kar yağışının ardından hava trafiği de normale dönmeye başladı.

İstanbul Havalimanı'nda uçaklar kalkış yapmaya başladı ancak iniş yapan uçaklar körüklere ulaşmakta güçlük çekiyor.

De-Iicing sırasından dolayı kalkışlar az olduğu için, inen uçaklar için park yeri sorunu yaşanıyor. Bazı uçaklar iniş yaptıktan sonra 90 dakika boyunca taksi yapıyor. Bazı yolcular ise duruma tepkili.

İstanbul Havalimanı'nda park sorunu

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

rezillik ~ 2 yıl önce
Tüm dünya hayretle izledi tüm görüntüleri.Dünyada hangi havalimanında ''we need hotel'' diye bağırıp isyan çıkarmıs yolcular bilin bakalım? Evet bizim dünyanın kıskandıgı en büyük havalimanında gerçekleşmiştir bu.Bir ülke düşünün ki herşeyi algıyla calıssın,yersen. Yeni yaptıgın o muhteşem alanın önce ekip terminali uçtu rüzgardan,sonra kar yagısında tekniğin çatısı baslarına yıkıldı.Seneye de yolcuların basına yıkılırsa şaşırmayın derim.Bu ülkede heran hersey olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purserxx ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar, Biz dün ADB kalkış yaptık ve indikten sonra Parkposizyona varmamız,geçen taxi süresi 1h 45dak. Yazilaj gibi 90dak taxi süresi buldu. Haklı olarak uçakta yolcular isyan etti..... Umarım tez vakitte ikinci bı pist açılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 2 yıl önce
Yeni pist açılınca park yeri sorunu çözülecek mi?
Mağdur Yolcu ~ 2 yıl önce
Dün 22:25'de teker koyan uçağın kapısından 00:00'da çıkabildim. Uçak içinde ilk başta "40 dakika uygun park pozisyonu için bekleyeceğiz" anonsu geldi. Daha sonra "ne kadar olacağı belli değil, bilemiyorum; ama önümüzde 6 uçak var, en az 40 dakika daha diye tahmin ediyorum" anonsu geldi. Toplamda 1,5 saatten fazla uçak içinde beklemiş olduk. Bunun dışında Ankara-İstanbul tüm uçuşlar en az 1,5-2 saat rötarlıydı. Hatta 4 saat rötar yapan sefer bile vardı. Sözde İstanbul Havalimanı açılmış ama durum pek de iç açıcı değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikoko ~ 2 yıl önce
Dediğin doğru ama senin yolcu olduğuna inanmam. Teker koydu havacıların kullandığı jargon kesin personelsin
Başçavuş ~ 2 yıl önce
Sen milyar dolarlık yatırım yap ama operasyonu çavuşa bırak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cws Button ~ 2 yıl önce
Aşk olsun kanka, kırıldım.
Öneri ~ 2 yıl önce
Madem taksi 90 dk sürüyor ekranlarda 4-3 yendiğimiz çek cumhuriyeti maçı gösterilsin kimse sıkılmaz bence :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 2 yıl önce
Hangi maç o? Ne zaman oynandı?
w ~ 2 yıl önce
3-2 o
dc ~ 2 yıl önce
3-2 olacak
ccc ye ~ 2 yıl önce
sen sıcacık evinden çalışırken bu olayları abartı bulmaya devam et, gerçekler öyle değil ama... herhangi bir uçucu ekip grubunda olsaydın o taksi sürelerinin gerçek oldugunu anlardın. yasayanlardan dinlemiş/okumuş olurdun. o taksiyi ben yapmadım ama yapan insanlar var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç çalışmıyor kafa ~ 2 yıl önce
Adamın nickname i de , yaptıgı yorumda ironi ve gönderme var:) anlamadıysanız ne diyim
36 saattir ~ 2 yıl önce
Kar yağmayan meydanda iç apronlar hala kapalı. Sadece açık pozisyonları ve dışarıdaki körükleri açabilmişler. D ve C pozisyonlarındaki uçaklar kullanılamıyor çünkü mahsur kalmış uçaklar içeride. 130 tane araçla temizlik yapıyoruz diye caka satmakla olmuyor işler. 90 dakika taksi yaptı uçaklar. Avrupa'nın en büyük havalimanıymış, ama park yeri yok. Dünyaya rezil olduk. Park edersen de şeyinin ucuyla iş yaptıkları için merdiven yanaşamıyor çünkü yeterli temizlik yapılmamış. Sadece uçağın gireceği kadar yer temizlenmiş. Merdiven, highloader, ambulift için temizlenen alan yok. Yanaştıktan sonra da yarım saat tekrar kar temizliği için araç bekliyorsun ki operasyon devam edebilsin. Yolcu kafayı yedi içeride. Zafer anıtıymış bu havalimanı. Pehhhh. Dünyada deli gibi kar yağan ülkeler dahil olmak üzere yüzlerce destinasyona uçuyoruz. Böyle bir kepazelik dünyanın hiç bir yerinde yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Kisaca, Çok zoruna gitmiş belli. Trol seni..
AYT - IST ~ 2 yıl önce
Antalya'dan geldim bu sabah. Tam 45 dakika gate önündeki kar kürensin diye bekledik. 2 tane araç geldi inanılmaz ve akıl almaz manevralarla 45 dakikada oradaki o karı temizleyemedi. O makinayı izleyen tam 13 adet görevli de harika bir tablo çiziyordu. Tabi bu arada biz park yerine giremediğimizden arkamızdaki en az 5 uçak 45 dak. bizi bekledi. Yani uğraşsan ancak bu kadar kötü müdahale edebilirsin. Yağan kara laf yok ortada ama organizasyon SIFIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dunyanin an buyuk ~ 2 yıl önce
REZALETI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
ilk kar yağmaya başladığında nereye baksam İGA nın kar temizleme makinesi vardı fakat kar biteli 2 gün olacak, büyük bir bölüm temizlenmedi ( yaklaşık 50 körük kapısı) temizlenememesi söz konusu olsa anlarım teşebbüs bile edilmedi, hala da edilmemekte neden bilmiyoruz. Normal şartlarda bir sabah operasyonuyla normale dönmememiz için hiç bir sebep yok. Ama tamamen İGA nın yüzünden dönemiyoruz. Muhtemelen de 1 hafta da o kar erimez ise dönemeyeceğiz. 2. Pistin açıldığı yalandır bu arada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000