22 Eylül 2019, Pazar 15:53:39

İstanbul Havalimanı Polonya'ya ilham verdi

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Mikolaj Wild, İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısının, Varşova yakınlarında yapılacak Merkez Havalimanı için ilham verici olduğunu belirtti.
  • FfF
  • Dünya bizi örnek alıyor,parmakla gösteriyorlar...Siz durun hele 2023 bi gelsin siz o zaman görürsünüz!
  • Fare dogurdu, Saw a 2. Pist ve metroyu yap bak goreceksin kac kisi gelicek buraya, sade IGA ya para kazandirsin amacli bir yerdir Istanbul yeni havalimani, acilali kac gun o,du taksi yollari vs coken, tuvaletleri zemin kaplamalari simdiden elde kalmaya baslayan, insanlarin bir yerden bir yere ulasimi icin bile kafa yorulmamis bir zavalli yuksek bina ve tefferruati
  • 20 EYLUL Cuma gunu yurt dışı icin IST YENI HAVA LIMANINA geldım otoparka gırdım cok sıddetlı yagmusdan Otopark su ıcınde ve araclar mahvolmus durumda ınsaaatı yapan muteahhıtı tebrık etmek gerek. REZALET.
  • yolcu olarak benı ılgılendırenler .Yenı HAVA LIMANI yolcunun gıdecegı yer veya gelecegı yer icin ınahılmaz zaman kaybı yasatıyor. termınal luzumsuz yurume ve ucak Park ve kalkısı ıcın berbat. hele Bagaj beklemesı tam bır facıa. otopark planlaması rezalet. yolcu beklerken yanılışlıkla otoparktan cıkın bakalım ne oluyor. tekrar yolcu bekleme yerıne veya baska bır yere park etmenız ıcın bır Kemerburgaz turu atmanız gerek baska secenek yok. bız Newyorku gorduk Londrayı gorduk .Parısı gorduk .boyle bır zaman kaybı yasamadık.
  • buram buram hainlik kokuyor yorumlarda..
  • Varşovaya defalarca gittim. 2 tane havalimanı var orda. şehre yakın olan ve şu anda yoğun olarak kullanılan kapasitesi artırmak yerine, şehre uzak olanın yerine büyük bir havalimanı inşa etmekten bahsediyorlar.
  • Adamı kandırmıslar! İstanbul havalimanını o havuz beşlisi inşa etmedi! Orayı Yusuf akcayoglu ve kurduğu ekip yaptı..!!!
  • Anca betonla ilham veririz,hayat kalitesi,eğitim,teknoloji,bilim,icat,sanatla değil...
  • sen benim aklimla dalga gecersin

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Mikolaj Wild, yaptığı açıklamada Varşova'nın 45 kilometre dışında, güneybatı yönünde inşa edilmesi ve ilk aşamada yılda 45 milyon yolcu kapasitesine sahip olması beklenen Merkez Havalimanı projesini kendisinin yönettiğini ve bu havalimanının son teknolojiler kullanılarak yapılacağını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın Doğu Avrupa'da aktif olduğuna işaret eden Wild, Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak Merkez Havalimanı için THY ve yer hizmetleri veren başka bir Türk şirketi ile temas halinde olduklarını bildirdi.

"Doğu'dan Avrupa Birliği'ne (AB) açılan kapı" olarak tanımlanan Polonya'nın geçen yıl hava taşımacılığında Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduğunu belirten Wild, "Kapasiteyi artırarak bundan faydalanmak istiyoruz. Dünyadaki diğer hava bağlantı noktalarıyla iş birliği de yapmak istiyoruz. Bunlardan birisi de İstanbul Havalimanı." diye konuştu.

"İSTANBUL HAVALİMANI EN YAKIN ÖLÇÜT OLACAK"

Mikolaj Wild, İstanbul Havalimanı'nı hem finansal hem de "Avrupa'daki en büyük kamu-özel sektör ortaklığı projesi olması" yönünden dikkatlice incelediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim için bunun nasıl başarıldığını bilmek ilgi çekici olacak. İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısı, bizim için çok ilham verici. İstanbul'daki projede yer alan şirketlerle iş birliğini de masaya yatırıyoruz. Bazı şirketler, İstanbul Havalimanı projesini en iyi projeleri olarak gösteriyorlar. Aynı zamanda havalimanının negatif yönlerine de bakıyoruz. İstanbul Havalimanı, bizim için en yakın ölçüt olacak."

TÜRK ŞİRKETLERİNE ORTAKLIK ÇAĞRISI

Polonya Altyapı Bakanı Yardımcısı Wild, Polonya Merkez Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na rakip olacağı konusundaki analizlere katılmadıklarını belirterek, "Bunun nedeni, iki ülkenin değişik coğrafi bölgelerde bulunması ve hedefimizin AB'deki yolcular olması." dedi.

Polonya'da başta Varşova metrosu olmak üzere inşaat sektöründe önemli işlere imza atan Türk şirketi Gülermak AŞ'den çok memnun olduklarını dile getiren Wild, ülkenin 90 milyar avroluk lojistik yatırımları için Türk şirketlerine ortaklık çağrısında da bulundu.

İstanbul Havalimanı Polonya'ya ilham verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

WwwQ ~ 5 yıl önce
FfF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrish comments ~ 5 yıl önce
Dünya bizi örnek alıyor,parmakla gösteriyorlar...Siz durun hele 2023 bi gelsin siz o zaman görürsünüz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dag ~ 5 yıl önce
Fare dogurdu, Saw a 2. Pist ve metroyu yap bak goreceksin kac kisi gelicek buraya, sade IGA ya para kazandirsin amacli bir yerdir Istanbul yeni havalimani, acilali kac gun o,du taksi yollari vs coken, tuvaletleri zemin kaplamalari simdiden elde kalmaya baslayan, insanlarin bir yerden bir yere ulasimi icin bile kafa yorulmamis bir zavalli yuksek bina ve tefferruati

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 5 yıl önce
20 EYLUL Cuma gunu yurt dışı icin IST YENI HAVA LIMANINA geldım otoparka gırdım cok sıddetlı yagmusdan Otopark su ıcınde ve araclar mahvolmus durumda ınsaaatı yapan muteahhıtı tebrık etmek gerek. REZALET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 5 yıl önce
yolcu olarak benı ılgılendırenler .Yenı HAVA LIMANI yolcunun gıdecegı yer veya gelecegı yer icin ınahılmaz zaman kaybı yasatıyor. termınal luzumsuz yurume ve ucak Park ve kalkısı ıcın berbat. hele Bagaj beklemesı tam bır facıa. otopark planlaması rezalet. yolcu beklerken yanılışlıkla otoparktan cıkın bakalım ne oluyor. tekrar yolcu bekleme yerıne veya baska bır yere park etmenız ıcın bır Kemerburgaz turu atmanız gerek baska secenek yok. bız Newyorku gorduk Londrayı gorduk .Parısı gorduk .boyle bır zaman kaybı yasamadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 5 yıl önce
buram buram hainlik kokuyor yorumlarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 5 yıl önce
Buram buram bir örnek verebilirsen sevinecegiz.
Chopin ~ 5 yıl önce
Varşovaya defalarca gittim. 2 tane havalimanı var orda. şehre yakın olan ve şu anda yoğun olarak kullanılan kapasitesi artırmak yerine, şehre uzak olanın yerine büyük bir havalimanı inşa etmekten bahsediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga?? ~ 5 yıl önce
Adamı kandırmıslar! İstanbul havalimanını o havuz beşlisi inşa etmedi! Orayı Yusuf akcayoglu ve kurduğu ekip yaptı..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beton ~ 5 yıl önce
Anca betonla ilham veririz,hayat kalitesi,eğitim,teknoloji,bilim,icat,sanatla değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O konuda ~ 5 yıl önce
O konuda ilham veremeyiz. Cunku birisi ataturku diger dini rant olarak kullaniyor...
Cpt ~ 5 yıl önce
Herseyi ya ataturke ya da herseyi dine bağlayanlar bi bitmediniz be. Bu şirkette en cok Atatürk ağzından düşürmeyen ya alkolik ya da yemediği halt kalmamış. Dine bağlayanları da biliyoruz. Eskinin fındık kıranları şimdi herseye selamun aleyküm eyvallah iyilik meleği olmuş.
Berhudar ~ 5 yıl önce
Yabancıların yorumları işinize gelmedi mi hemen çamur atarsınız. Betona övgü yapnışlar ha? 2002 den önce bu da olmuyordu.
Senin ~ 5 yıl önce
Atatürk'ünu de görecez az kaldı hele şu 5816 sayılı kanun bir kalksin
berhudar ve senin'e ~ 5 yıl önce
Biri demiş 2002'den önce o da olmuyordu duyan diyecek ki ondan önce burası köydü ne yol vardı ne köprü ne baraj millet ayağında çarıkla geziyordu. Bunlar paraları,kredileri boyuna betona,yandaşa yatırdı,dünya'da görülmemiş garantiler verdi bırak seni,beni daha doğmamış torunlar bile deli gibi borçlandı. Dünya'da sadece betonla ileri gitmiş kim var? Bir tivitle neler oldu farkındaysan,koskoca ülke yaprak gibi sallandı hala sallanıyor. Kanı belli olmayan biri de olmayan aklıyla,ülkesine,bayrağına,kimliğine,diline,dinine sahip olmasına vesile olan Atatürk'e laf etmiş,kanunun kalkmasını bekliyormuş daha çook beklersin arap aşığı, dünya'nın her yerinde benzer kanunlar var,o kanun kalkarsa işin ucu saray'a kadar gider,sonra onun için de kanun koymaya kalkarlar, olmayan aklında olsun.
Heh heh ~ 5 yıl önce
sen benim aklimla dalga gecersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000