20 Haziran 2019, Perşembe 09:30:53

İstanbul Havalimanı metrosu ne durumda?

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul’da yapımı süren dev projelerin son durumunu değerlendird
  • Yeni havalimani en cok taksicilere yaradi. Artik kimseyi dolandirmalarina gerek kalmadi. En yakin yer 1xx TL den basliyor. Metro yok, araba ile gitsen saati 21 TL otopark. Metro mu? Bu planlama ile bir 5-10 sene daha bekleriz..
  • Niye zamanından önce başlanmadı???? ATATÜRK HAVALİMANI- SEFAKÖY E-5 HALKALI BAŞAKŞEHİR İSTANBUL HAVALİMANI arası METRO çok güzel olur.Biran evvel başlanmalı idi.Bir kazma dahi vurulmadı E5 SEFAKÖY'e. Hem Vatandaş a hem de Çalışana çok faydalı olacak.Yoksa Kış'ın çok zorluklarla karşılaşacağız.Ne araba ile gelmek ne de HAVAİST veya Belediye Otobüsleri ile gelmek hiçte kolay olmayacak.Zaten şu an bile yolcular ve çalışan gelmekte hala zorlanıyor.Kış'ın daha da zor olacak.
  • havalimanı temeli atıldığında tarih 2014 idi ve aradan 5 sene geçti ortada metro yok. dünya'nın en büyük havalimanını açtık diye seviniyorsun ama oraya ulaşımın yok :) seni saçma sapan otobüslerle ulaştırmaya çalışıyorlar bir de bu metronun açılışı 2019 değil miydi ne ara 2020'ye kaydı? neyse metro açılınca her şey çok güzel olacak...
  • bir an önce faaliyete geçmesi için imkanların en verimli şekilde kullanılması gerek
  • Şunun şurası 35-40 km
  • "İşletmeye almak" bence ucu açık bir tanımlama. Sn. Bakan, tam olarak ne zaman yolcu taşımaya başlanacağını bildirebilse bu çok daha açıklayıcı ve tatmin edici olurdu. 2020 sonlarına doğru test seferleri ve sertifikasyona başlayabilseler, en erken 2021 ortalarında yolculu seferlere başlayabilir bu hat ("sürücüsüz metro" olduğundan test/sertifikasyon en az 6 ay sürmekte....). Ayrıca bu aşamaların Gayrettepe (Zincirlikuyu) - Havalimanı arasında başlaması çok çok düşük olasılık zira başlangıç istasyonu olacak G.Tepe (Z.Kuyu) istasyonu inşaatı en geç başladı ve en komplike istasyon olacak. Bu M11 Hattı yolcu taşımaya başladıktan sonra, siz en az 6-12 ay, seferlerin Kâğıthane başlangıçlı olacağını dikkate alınız.
  • 2030 öncesi zor gibi ama 2050 de kesin biter:)
  • Bu 3-4 yıl boyunca ise katır sırtında gidebiliriz. Hem doğal hem de tarihi.
  • Bravo. biraz daha bekleyin..

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul’da yapımı süren dev projelerin son durumunu değerlendirdi. Turhan, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını 2020’de, Halkalı hattını ise 2022’de işletmeye açacağız" dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, tüm Türkiye’nin gözlerinin çevrildiği 23 Haziran seçimleri öncesi İstanbul projelerini anlattı. İstanbul Havalimanı’na erişimi kolaylaştıracak metro hatlarından Gayrettepe hattının 2020’de, Halkalı hattının ise 2022 yılında işletmeye açılacağını ifade eden Bakan Turhan, Çatalca Çevre Yolu’nun tamamını ise bu hafta sonu hizmete açacaklarını belirtti. Bakan Turhan, şunları söyledi: “Gayrettepe-İstanbul Havalimanı kesimi 37.5 kilometre ve 9 istasyon olarak yer teslimi 9 Aralık 2016’da yapılarak işe başlandı. İstanbul Havalimanı-Halkalı kesimi ise 31.5 kilometre 7 istasyon olarak yer teslimini ise bu yıl 14 Mart’ta yaparak işe başlandı.”

ÇATALCA YOLU HAFTASONU AÇIK

Karayollarında da Hasdal–Kemerburgaz–Göktürk–Işıklar yolu üzerinden yapılan 2x3 şeritli karayoluyla havalimanına ulaşılabileceğini belirten Turhan, şöyle konuştu: “Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul Kuzey Çevreyolu (Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yolu) ve Mahmutbey-Odayeri Bağlantı Yolu’yla Bakırköy, Bağcılar, Esenler, Sultangazi, Başakşehir ve Arnavutköy ilçeleri ve civarındaki yerleşimlerden 22 kilometrelik 2x4 şeritli bir bağlantı yolundan da havalimanına ulaşmak mümkün olacak. Çatalca Çevre Yolu üzerinden geçici bağlantısını 16 Mart’ta açmıştık. Çatalca Çevre Yolu’nun tamamını da hafta sonu açacağız.” 

12.3 milyon yolcu ağırladı

Bakan Turhan, “İstanbul  Havalimanı iç hatlarda 3 milyon 145 bin 882, dış hatlarda 9 milyon 164 bin 891, toplamda ise 12 milyon 310 bin 773 yolcu ağırladı. Dünyanın birçok ülkesinde büyük havalimanları 1 yılda bu kadar yolcu ağırlamıyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı metrosu ne durumda?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Metro ~ 5 yıl önce
Yeni havalimani en cok taksicilere yaradi. Artik kimseyi dolandirmalarina gerek kalmadi. En yakin yer 1xx TL den basliyor. Metro yok, araba ile gitsen saati 21 TL otopark. Metro mu? Bu planlama ile bir 5-10 sene daha bekleriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E5 SEFAKÖY METRO ? ~ 5 yıl önce
Niye zamanından önce başlanmadı???? ATATÜRK HAVALİMANI- SEFAKÖY E-5 HALKALI BAŞAKŞEHİR İSTANBUL HAVALİMANI arası METRO çok güzel olur.Biran evvel başlanmalı idi.Bir kazma dahi vurulmadı E5 SEFAKÖY'e. Hem Vatandaş a hem de Çalışana çok faydalı olacak.Yoksa Kış'ın çok zorluklarla karşılaşacağız.Ne araba ile gelmek ne de HAVAİST veya Belediye Otobüsleri ile gelmek hiçte kolay olmayacak.Zaten şu an bile yolcular ve çalışan gelmekte hala zorlanıyor.Kış'ın daha da zor olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye geç başladı ~ 5 yıl önce
havalimanı temeli atıldığında tarih 2014 idi ve aradan 5 sene geçti ortada metro yok. dünya'nın en büyük havalimanını açtık diye seviniyorsun ama oraya ulaşımın yok :) seni saçma sapan otobüslerle ulaştırmaya çalışıyorlar bir de bu metronun açılışı 2019 değil miydi ne ara 2020'ye kaydı? neyse metro açılınca her şey çok güzel olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 5 yıl önce
bir an önce faaliyete geçmesi için imkanların en verimli şekilde kullanılması gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürümek iyidir ~ 5 yıl önce
Şunun şurası 35-40 km

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 5 yıl önce
"İşletmeye almak" bence ucu açık bir tanımlama. Sn. Bakan, tam olarak ne zaman yolcu taşımaya başlanacağını bildirebilse bu çok daha açıklayıcı ve tatmin edici olurdu. 2020 sonlarına doğru test seferleri ve sertifikasyona başlayabilseler, en erken 2021 ortalarında yolculu seferlere başlayabilir bu hat ("sürücüsüz metro" olduğundan test/sertifikasyon en az 6 ay sürmekte....). Ayrıca bu aşamaların Gayrettepe (Zincirlikuyu) - Havalimanı arasında başlaması çok çok düşük olasılık zira başlangıç istasyonu olacak G.Tepe (Z.Kuyu) istasyonu inşaatı en geç başladı ve en komplike istasyon olacak. Bu M11 Hattı yolcu taşımaya başladıktan sonra, siz en az 6-12 ay, seferlerin Kâğıthane başlangıçlı olacağını dikkate alınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2030 ~ 5 yıl önce
2030 öncesi zor gibi ama 2050 de kesin biter:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katır International ~ 5 yıl önce
Bu 3-4 yıl boyunca ise katır sırtında gidebiliriz. Hem doğal hem de tarihi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acemi ~ 5 yıl önce
Bravo. biraz daha bekleyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000