28 Ekim 2021, Perşembe 09:22:12

İsrail yolcuların bilgilerini toplamaya hazırlanıyor

Tel Aviv yönetiminin, İsrail'e gelen veya ayrılan tüm yolcuların hava yolu şirketleri üzerinden kişisel bilgilerine ulaşmanın önünü açacak bir yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.
  • İyi de vatandaşlarımız da abd,avustralya,kanada,ingiltere,israil,ab üyesi ülkelere vize alırken de kredi kartı,kimlik nosu,tapular,aile bireyleri ile ilgili bilgiler,banka hesap noları,hesaplarda ne kadar para olduğu,parmak izi,göz retina örneği vs gibi tüm özel ve ticari bilgilerini veriyor bunlarla veri tabanı oluşturuluyor hatta işadamları banka ve diğer ticari bilgilerinin konsolosluklar ve vize aracı kurumlara verilmesinin ticari sırların yabancıların eline kolayca geçebileceğinden yakınıyor ama maalesef ülkeyi yönetenlerden tepki veya ses çıkmıyor.

Tel Aviv yönetiminin, İsrail'e gelen veya ayrılan tüm yolcuların hava yolu şirketleri üzerinden kişisel bilgilerine ulaşmanın önünü açacak bir yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.

Söz konusu yasa tasarısının, tüm hava yollarının İsrail'e gelen veya ayrılan yolcuların biletlerini aldıkları kredi kartı, fatura adresleri ve başka nereye seyahat ediyor olabilecekleri gibi kişisel bilgileri Tel Aviv yönetimiyle paylaşmasını öngördüğü aktarıldı.

Times Of Israel gazetesinde yer alan haberde, uzun yıllardır üzerinde çalışılan ve tamamlanmak üzere olduğu kaydedilen yasa tasarısının başlarda "terör endişesi" nedeniyle gündeme geldiği ancak koronavirüs salgınıyla daha da "acil" bir hal aldığı ifade edildi.

Henüz hükümetin onayına sunulmayan yasa tasarısının oylama için Meclise gelmesi halinde milletvekillerinin yoğun muhalefetiyle karşılaşmasının beklendiği kaydedildi.

Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde ise İsrail'e gelen veya ayrılan yolcuların her biri için veri tabanı oluşturulacağına dikkati çekildi.

Söz konusu veri tabanında yolcunun ismi, pasaport numarası, kredi kartı, fatura adresi ve başka nereye seyahat ediyor olabileceğinin yanı sıra ne kadar bagaj teslim ettiği, ne kadar el bagajıyla uçağa bindiği, uçakta nereye oturduğu gibi bilgilerin yer alacağı aktarıldı.

İsrail yolcuların bilgilerini toplamaya hazırlanıyor

Yorumlar

Bilgi ~ 2 yıl önce
İyi de vatandaşlarımız da abd,avustralya,kanada,ingiltere,israil,ab üyesi ülkelere vize alırken de kredi kartı,kimlik nosu,tapular,aile bireyleri ile ilgili bilgiler,banka hesap noları,hesaplarda ne kadar para olduğu,parmak izi,göz retina örneği vs gibi tüm özel ve ticari bilgilerini veriyor bunlarla veri tabanı oluşturuluyor hatta işadamları banka ve diğer ticari bilgilerinin konsolosluklar ve vize aracı kurumlara verilmesinin ticari sırların yabancıların eline kolayca geçebileceğinden yakınıyor ama maalesef ülkeyi yönetenlerden tepki veya ses çıkmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
verme o zaman ~ 2 yıl önce
Kendi isteğinizle veriyorsunuz. Sizden zorla almıyorlar.
Verme o zaman yazana ~ 2 yıl önce
Vermeden nasıl vize alınıyor onu da o olmayan aklınla söylesen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000