25 Ağustos 2009, Salı 11:50:46

İsrail, Heronları teslim etmedi!

İsrail firması, Heronları söz verdiği tarihte teslim etmeyince Türkiye rotayı ABD'ye çevirdi. Amerika'dan füze de taşıyabilen 6 uçak geliyor. İşte ayrıntılar...
  • sen ne kadar komisyon verebilicen ki tabi başkasından alırlar. komisyon alıcaklar ki evlerine ekmek götürebilsinler ):
  • bizim türk insanlarinin beyni daha iyi calisiyor bizlerde yapiyoruz neden yabanci bir ülkeden aliniyor hersey bizlerde yapdik bu ucakdan neden kendi türk yapimini satin almiyorda gidiyor baska ülkeden aliyor sacma TÜRKIYE CUMHURRIYETTIN neden bir kendi yapim arabasi yok olurda istemiyorlar ilk suyla calisan motoruda biz bulduk nerde bu adam 2 veya 5 misline pahaliya almak daha iyi demi kendin üret artik TÜRKIYEM...
  • ya oruç başına vurdu senin, ya da mübarek gün sarhoş olup yazı yazmışsın: ben ne diyorum orada: "aselsan mobilya mı imal ediyor?" ben de deve kesen zihniyetten şikayet ediyorum, kendi kendimize neden yetemiyoruz diye kızıyorum, sen de yok başınıza taş düşsünmüş de bilmem ne.. senin başına düşmesi gereken düşmüş zaten belli.
  • Hay Israil, Amerika kadar basiniza tas dussun. Senin elin mahkum almaya. Ne olmus yani onlardan alinca veya kendin yapmayinca. Illa da her bir seyi yapmak zorundami bu millet. Daha apronda deve kesmemeyi ogrenmemis, bunlarimi yapacak?
  • israil'den alma amerika'dan al.. e aynı şey.. aselsan mobilya mı imal ediyor ya?

İsrail’den terörle mücadele için satın alınan 3 sistem 10 uçaktan oluşan Heron tipi insansız hava araçlarının teslimi yönündeki belirsizlik, Türkiye’yi alternatif arayışına yönlendirdi. Bu çerçevede Türkiye, ABD’den almayı planladığı 4 Predtor MQ1A ve 2 Reaper RQ-9 insansız hava aracı için görüşmeleri hızlandırdı. Araçların hükümetten hükümete satış (FMS) kredisi yoluyla alınması planlanıyor. Her iki insansız hava aracı tipi de Heronlardan farklı olarak hem gözetleme hem de lazer güdümlü bomba taşıma yeteneğine sahip bulunuyor.

İSRAİL FİRMASI HÂLÂ TESLİM ETMEDİ

İsrail firmasından ilk parti olarak gönderilen Heronlarda ise iki problem bulunuyor. Bunlardan ilki araçların mevcut motorları Türkiye’nin istediği 30 bin feet (yaklaşık 10 km) yüksekliğe ulaşamıyor. İkinci problem de SAR (Görüntü ve fotoğraf çekme) radarından kaynaklanıyor. Bu radar da henüz Türkiye’nin isteklerine cevap veremiyor. İsrail firmasıyla yaşanan sıkıntılar dolayısıyla Heronların teslimatı daha önce de 4 defa ertelenmişti.

Kaynak: Türkiye

İsrail, Heronları teslim etmedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
sen ne kadar komisyon verebilicen ki tabi başkasından alırlar. komisyon alıcaklar ki evlerine ekmek götürebilsinler ):

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim türk insanlarinin beyni daha iyi calisiyor bizlerde yapiyoruz neden yabanci bir ülkeden aliniyor hersey bizlerde yapdik bu ucakdan neden kendi türk yapimini satin almiyorda gidiyor baska ülkeden aliyor sacma TÜRKIYE CUMHURRIYETTIN neden bir kendi yapim arabasi yok olurda istemiyorlar ilk suyla calisan motoruda biz bulduk nerde bu adam 2 veya 5 misline pahaliya almak daha iyi demi kendin üret artik TÜRKIYEM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya oruç başına vurdu senin, ya da mübarek gün sarhoş olup yazı yazmışsın: ben ne diyorum orada: "aselsan mobilya mı imal ediyor?" ben de deve kesen zihniyetten şikayet ediyorum, kendi kendimize neden yetemiyoruz diye kızıyorum, sen de yok başınıza taş düşsünmüş de bilmem ne.. senin başına düşmesi gereken düşmüş zaten belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hay Israil, Amerika kadar basiniza tas dussun. Senin elin mahkum almaya. Ne olmus yani onlardan alinca veya kendin yapmayinca. Illa da her bir seyi yapmak zorundami bu millet. Daha apronda deve kesmemeyi ogrenmemis, bunlarimi yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
israil'den alma amerika'dan al.. e aynı şey.. aselsan mobilya mı imal ediyor ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000