23 Mart 2022, Çarşamba 17:01:37

İsmail Demir'den MMU açıklaması

Katar’da düzenlenen DIMDEX savunma fuarında TurDef‘in sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için alternatif motor ve yerli motor çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.
  • Hani İngiltere,Amerika aleyhimize ne varsa yapıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,gelişmiş,zenginleşmiştik,dünya bize gıpta ediyodu, ne oldu niye onlarla ortak çalışma yapıyoruz? Ayrıca adı Paramount oteli olayında geçen,kendisi Thy'de başkanken oğlu Thy'ye mal satan yabancı bir şirkette Thy New York kartviziti ile çalışan ismail niye bu konularla ilgili açıklama yapamıyor? Siyasal islamcı,din tüccarlarının işi,gücü para,makam,çıkar için göz boyamak,masal anlatmak hamdolsun...
  • Yine blöf kimden alırsan al bagımlısın olay bu istersen kendin tenekeyi uçak diye bir birine yapıştır
  • 2033 de hangardan çikacak ama, daha hangi motoru kullanaçaklarini bilmiyor artio motoruda alabilsceklerinide bilmiyor eyvah eyvah
  • Tasarım yapabilecek mühendisler yetiştirip onlara da en az bir kabin amiri maaşı vermediğin sürece Yerli ve milli kavramı sadece göz boyamaktan ve laftan öteye geçemez .

Katar’da düzenlenen DIMDEX savunma fuarında TurDef‘in sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için alternatif motor ve yerli motor çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

MMU’nun ilk prototipinde kullanılacak F110 motorları için alternatif bir motorun kullanımı üzerinde çalışıldığını açıklayan İsmail Demir, alternatif motorun projeyi olumsuz sürprizlere karşı koruyacağını ve yerli motor gelene kadar 2 prototipe güç verebileceğini belirtti. MMU’nun prototip aşaması için bilindiği üzere F-16 savaş uçaklarında da kullanılan F110 turbofan motorları kullanılacak.

Yerli motorun geliştirilmesi konusunda İsmail Demir, 2 farklı yerli motor projesi için yeterli finansman sağlanamayacağını ve bütün yüklenicilerin (TRMotor, Rolls-Royce, Kale, Pratt & Whitney ve TEI) tek bir proje altında toplanması gerektiğinin altını çizdi. Rolls-Royce’un daha önce TRMotor ile ortak çalışma konusunda çekinceleri olduğuna ancak böyle bir şeyin şu an söz konusu olmadığına ve bu gidişatın devam etmesi durumunda TRMotor’un Rolls-Royce ile ortak çalışabileceğine değindi.

Türkiye’nin MMU için alternatif motor yaklaşımının benzeri AKINCI TİHA’da da gözlemlenebilir. Ukrayna menşeili AI-450 turboprop motorlar prototipler ve seri üretimin ilk partisinde kullanılırken bir yandan 750 hp gücünde bir motor kullanan AKINCI-B de yakın zamanda ilk uçuşunu yapmıştı. Bu suretle AKINCI için, Rusya-Ukrayna savaşı gibi Ukrayna’dan motor tedariki açısından olumsuz bir gelişmeye karşı bir alternatif oluşturuldu. (DefenceTurk)

İsmail Demir'den MMU açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ismail ~ 2 yıl önce
Hani İngiltere,Amerika aleyhimize ne varsa yapıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,gelişmiş,zenginleşmiştik,dünya bize gıpta ediyodu, ne oldu niye onlarla ortak çalışma yapıyoruz? Ayrıca adı Paramount oteli olayında geçen,kendisi Thy'de başkanken oğlu Thy'ye mal satan yabancı bir şirkette Thy New York kartviziti ile çalışan ismail niye bu konularla ilgili açıklama yapamıyor? Siyasal islamcı,din tüccarlarının işi,gücü para,makam,çıkar için göz boyamak,masal anlatmak hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motor ~ 2 yıl önce
Yine blöf kimden alırsan al bagımlısın olay bu istersen kendin tenekeyi uçak diye bir birine yapıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
2033 de hangardan çikacak ama, daha hangi motoru kullanaçaklarini bilmiyor artio motoruda alabilsceklerinide bilmiyor eyvah eyvah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasi ~ 2 yıl önce
Siyasi hınçla yapılmış olan bu yoruma şöyle bir cevap vereceğim. Savunduğun taraf hala Cumhur Başkanı adayını belirlemiş değil. Seçime 1,5 seneden az kalmış hala ortada aday yok, kalkmış aklının ermediği, projesinde olmadığın bir uçaktan bahsediyorsun. Söylesene yarın selahattin demirtaşı aday gösterirlerse oy verecek misin.
Siyasi ~ 2 yıl önce
Sen önce Türkçe öğren ondan sonra gel buralarda yorum yap. Sanane cumhurbaşkanıni adayından. Sen mi olmak istiyorsun? İşte cehalet adama böyle sorular sordurur.
Mmu ~ 2 yıl önce
Tasarım yapabilecek mühendisler yetiştirip onlara da en az bir kabin amiri maaşı vermediğin sürece Yerli ve milli kavramı sadece göz boyamaktan ve laftan öteye geçemez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000