27 Nisan 2022, Çarşamba 09:29:09

İsmail Demir: "MMU 2023'te hangardan çıkacak"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı TV programında Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği konuma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Demir, MMU'nun 2023'te hangardan çıkacağını ifade etti.
  • Her ne hikmetse herseyi 2023'e gore programlamislar..Bizimde sizler icin 2023 planlarimiz var, sandikta gorucuye ciakrtacagiz sizleri !!!
  • O kadar çok yatırım yapıldı ki geri dönüş imkansız gibi bir şey.Durduran olursada (her kim olursa olsun )vatan hainidir.İkincisi seçimle alakası yok kaç yıldır proje takvini bu şekildeydi yaklaşık olarak
  • Sn Başkan SAW da sizden soruluyor 10 yıldır 2. Pist nerede, yeni terminal nerede
  • İnşallah dediği olur, ancak sanki senaryo belli gibi. Üzerine basa basa sürekli 2023 vurguları, seçimi kazanırlarsa nasılsa daha önceki palavra vaatler gibi bu da unutulur düşüncesindeler. Seçimi kaybederlerse de bahane hazır, biz tam yapmıştık ama muhalefet seçimi kazandı projeyi durdurdu. Yanılmayı ve o uçağı göklerde görmeyi herkesten çok ben isterim.
  • Bırak masalı,koltuk ve politik çıkar için yerli ve milli diye sallayıp duruyordunuz niye şimdi süreç diyorsun? Birkaç sene önce de elinde güya yerli ve milli ilk ticari uçağın ilk uçuşuna ait biniş kartıyla poz veriyordun. Dön bakalım nereye kadar? Ayrıca paramount oteli olayını ve oğlunun sen Thy'de başkanken Thy'ye mal satan şirkette Thy New York kartviziti ile niye çalıştığını anlat sonra masal anlatırsın...
  • Sagin musteasar kac yerden maas aliyorsunuz? Tk Teknikten halen maas aliyormusunuz?
  • Seçimden önce mi yoksa sonra mı? Seçimden sonraya kalırsa hedef 2053!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı TV programında Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği konuma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin heyecanla beklediği "Milli Muharip Uçak" projesine de değinen Demir, "Tecrübemiz az ama inancımız çok. İdeallerimiz büyük. Bu projeyi yapmakta kararlıyız" dedi.

Türkiye'de üretilen savunma sistemi araçları yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlara imza attı. TRT Haber'e konuk olan Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin yerli savunma projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"BU PROJEYİ YAPMAKTA KARARLIYIZ"

Milli Muharip Uçak'ın (MMU) oldukça iddialı bir proje olduğunu söyleyen Demir, "Tecrübemiz az ama inancımız çok. İdeallerimiz büyük. Bu projeyi yapmakta kararlıyız" dedi.

"KESİNLİKLE ŞÜPHEMİZ YOK"

"Bu uçağı yapabilir miyiz?" sorusuna İsmail Demir şu yanıtı verdi: "O soru kesinlikle geçerli bir soru değil. Yapabilecek mi sorusu tamamen anlamı olmayan, bizim açımızdan anlamsız ve yeri olmayan bir soru. Kesinlikle şüphemiz yok. Milletimiz de gençlerimiz de emin olsunlar. Şu anda o işle ilgili gece gündüz çalışan mühendislerimiz var."

2023 YILINDA HANGARDAN ÇIKACAK

MMU'nun 2023 yılında hangardan ilk çıkışını yapacağını aktaran Demir şöyle devam etti: "2023'ü biz Milli Muharip Uçağımızın hangardan çıkacağı tarih olarak ortaya koyduk. 2025'te de ilk uçuşumuzu inşallah yapmayı planlıyoruz. HÜRJET'imizi de inşallah 2023'te görmeyi umuyoruz."

"BİRÇOK ÜLKEDEN TALEP VAR"

"ATAK-2" olarak da adlandırılan "T-929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri" projesi hakkında Demir şunları kaydetti: "ATAK-2 daha ağır. Taşıma kapasitesi hemen hemen iki katına çıkıyor. Helikopteri operasyona gönderdiğinizde onun etkinliği vurucu gücüyle alakalı. Hem kendini koruma sistemi hem vurucu sistemi olacak. Bunlar helikoptere epey ağırlık bindirirler. ATAK-2 ana hatlarıyla daha fazla yük taşıyabilen, daha fazla kabiliyeti olan bir helikopter olacak. ATAK'larımızın başarısı dünyada malum. Dünyada sınıfında en iyi bir iki helikopter arasında sayılıyor. Birçok ülkeden talep var. ATAK ortak bir proje. Satılması durumunda Amerika izin veriyor ya da vermiyor. Böyle olduğunda hani yerliydi diyorlar. Bu da bir süreçtir. Gurur duymamız gerekirken aşağılamaya yönelik hareketler doğru değil. Motor sürecine biz ne zaman başladık? Soruları sorarken insaflı olmak gerekiyor. Bir müddet sonra motor nerede diyen arkadaşlarımızın alacağı cevapları da göreceğiz."

İsmail Demir: "MMU 2023'te hangardan çıkacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

2023 ~ 2 yıl önce
Her ne hikmetse herseyi 2023'e gore programlamislar..Bizimde sizler icin 2023 planlarimiz var, sandikta gorucuye ciakrtacagiz sizleri !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanılırsın ~ 2 yıl önce
O kadar çok yatırım yapıldı ki geri dönüş imkansız gibi bir şey.Durduran olursada (her kim olursa olsun )vatan hainidir.İkincisi seçimle alakası yok kaç yıldır proje takvini bu şekildeydi yaklaşık olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW a da bakın ~ 2 yıl önce
Sn Başkan SAW da sizden soruluyor 10 yıldır 2. Pist nerede, yeni terminal nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürekli satış var ~ 2 yıl önce
Evet çok doğru sürekli bir satış durumu var. Yapacaksınız inanıyorum ve tebrik ediyorum. Satışa gerek yok. Hangardan çıktığında üzerine imzanı atarsın biz de teşekkür ederiz. Satışa gerek yok. Gelelim SabihaGökçen bilmecesine yorumcu güzel yazmış nerde Pist yapılıyordu, terminal desen gecekondu. Bir de Türkiyenin 2. Büyük meydanı olacak yakışıyor mu. Heaş ne iş yapıyor yapmuz ve kar yağınca kapasite azaltmaktan başka bir işi varmı?
Merak etme! ~ 2 yıl önce
Bu gidişle o da 2023’te hangardan çıkacak.
Haydar ~ 2 yıl önce
İnşallah dediği olur, ancak sanki senaryo belli gibi. Üzerine basa basa sürekli 2023 vurguları, seçimi kazanırlarsa nasılsa daha önceki palavra vaatler gibi bu da unutulur düşüncesindeler. Seçimi kaybederlerse de bahane hazır, biz tam yapmıştık ama muhalefet seçimi kazandı projeyi durdurdu. Yanılmayı ve o uçağı göklerde görmeyi herkesten çok ben isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayerli ~ 2 yıl önce
Yorum daha çok temennide bulunmuşsunuz. Kısa zamanda gerçeği göreceksiniz...
~ 2 yıl önce
Yıllar öncesi yine seçim öncesi yerli yolcu uçağımız göklerde deniliyordu. Hani Almanya’nın projesini rafa kaldırdığı bir yolcu uçağının resmi bilbordlarda yapıştırılmıştı. İnşallah benzer bir hikaye değildir. Bugün savaş uçağı söz konusu ya hazır yada çıktı çıkıyor deniyor. Her ropörtaj da zaman biraz daha geri çekiliyor. Gündemde olan her konuda seçim öncesi siyasiler birşey vaad eder. Halkta buna inanır . Senaryo hiç değişmiyor
İsmail ~ 2 yıl önce
Bırak masalı,koltuk ve politik çıkar için yerli ve milli diye sallayıp duruyordunuz niye şimdi süreç diyorsun? Birkaç sene önce de elinde güya yerli ve milli ilk ticari uçağın ilk uçuşuna ait biniş kartıyla poz veriyordun. Dön bakalım nereye kadar? Ayrıca paramount oteli olayını ve oğlunun sen Thy'de başkanken Thy'ye mal satan şirkette Thy New York kartviziti ile niye çalıştığını anlat sonra masal anlatırsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerelerden ~ 2 yıl önce
Sagin musteasar kac yerden maas aliyorsunuz? Tk Teknikten halen maas aliyormusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim önemli ~ 2 yıl önce
Seçimden önce mi yoksa sonra mı? Seçimden sonraya kalırsa hedef 2053!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000