09 Şubat 2018, Cuma 16:35:20

İran Air'de uçak bilmecesi

İran ulusal hava yolu şirketi IranAir Genel Müdürü Şerefbafi, ABD'nin ihracat izni vermemesi halinde Boeing ve Airbus'tan uçak satın alamayacaklarını açıkladı.
  • gidin ukrayna dan antanow alın size o yakışır, konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorusnuz!!
  • Brezilyaya gidin embraer var mis gibi...
  • Ya gelişmiş ülkelere mahkum olacaksın. Ya da deveye bineceksin. Aynı sıkıntı inşallah bizde de olmaz.
  • 39 yıldır Amerika ambargo uyguluyor ama İran ambargoyu deliyor ve yinede bir yolunu bulucaktır mutlaka İran sıradan bir ülke değil köklü bir ülke bence Ortadoğu’nun en güçlü ülkesidir
  • İRAN uluslarası anlaşmalara uyarsa sıkıntı yaşamaz ućaklarını teslim alır ama meydan okumaya devam ederse ambargo kuralları devreye girer . Birde dikkatimi çekti İran havayollarının elinde son yıllarda A 340 uçakları çoğaldı 300 600 modelleri hatta Ankara İstanbul a bu uçaklar ućmaya başladı tahminim Lifhansa elinden ćıkardıģı A 340 modelleri İran a yolluyor. Bunuda Hava radar takip te dikkatimi çekti
  • Neden Rus veya farklı ülke menşei uçaklarına yönelmiyorlar, sonuçta 40 yıllık a300lerden 727lerden daha iy bir çözüm olabileceğini düşünüyorum.
  • Alman ve Fransızlardan ikinci el Airbus alıp,yedek parçayı,körfez ülkelerinden temin etmeye devam ediyorlardı.
  • Ne amerkikaymış, resmen bütün ülkeleri satın almış. Bir kitapta şuna benzer bir cümle söyleniyordu ; ülkeleri fethetmek yerine, yönetimi ele geçir ve istediğini yaptır. Böylece hem savaşmamış olursun, hem de kolay yoldan istediğini elde edersin.
  • Iki yüzlü siyasetiniz amerikayi biktirdi simdi alirsiniz rusyadan ucaklarinizi

İran ulusal havayolu şirketi Iran Air Genel Müdürü Ferzane Şerefbafi, ABD'nin ihracat izni vermemesi halinde Boeing ve Airbus'tan uçak satın alamayacaklarını açıkladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, IranAir Genel Müdürü Şerefbafi, ülkesinin Boeing ve Airbus şirketleriyle yaptığı uçak alım anlaşmaları kapsamında uçakların bu yıl teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

Şerefbafi, "Boeing'in 2018'de Airbus uçaklarının teslimi ise 2019'da başlayacak. Bu anlaşmaların finansmanında bir sorunumuz yok ancak ABD yönetiminin ihracat izni vermemesi halinde uçakların alımında sorun yaşanacak" dedi.

İran Parlamentosu İnşaat Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza Kuçi, çarşamba günü devlet televizyonuna bağlı yayın yapan Genç Gazeteciler Kulübü'ne yaptığı açıklamada, "Airbus ve Boeing yolcu uçakları satın almak için gerekli finansmanın sağlanmadığını öne sürmüştü.

Kuçi, "Gelecek yılın bütçesinde hükümetin Airbus ve Boeing uçaklarını satın almak için gerekli finansmandan söz edilmemesi bu uçakların artık Ruhani yönetiminin öncelik listesinde bulunmadığına işaret ediyor" demişti.

Nükleer anlaşmanın Temmuz 2015'te imzalanmasından sonra Ruhani yönetimi ilk iş olarak yeni uçak anlaşmaları imzalamıştı.

Tahran banka bulmakta zorlanıyor

Ortak Kapsamlı Eylem Planı adı verilen nükleer anlaşmanın yürürlüğe girdiği Ocak 2016’dan sonra IranAir, Fransız hava yolu şirketi Airbus'a 118, İtalya'nın ATR şirketine 40 kısa mesafeli bölgesel uçak siparişi verdi. Şirket daha sonra Boeing’le de 100 yolcu uçağı için anlaşmaya vardı. Ancak gelinen noktada ABD'nin tek taraflı yaptırımları nedeniyle Tahran yönetimi sipariş edilen uçakların finansmanını sağlayacak banka bulmakta zorlanıyor. IranAir’in yanı sıra İranlı Kish Hava yolları 10 adet Boeing 737, Aseman Hava Yolları da 3 milyar dolarlık Boeing 737 alımı için anlaşma imzalamıştı. Airbus ise anlaşma kapsamında şu ana kadar IranAir'e ilki 12 Ocak'ta olmak üzere 3 adet yolcu uçağını teslim etti.

Önceki ABD Başkanı Barack Obama döneminde Boeing ve Airbus'ın İran'a sivil hava aracı satışı yapması konusunda izin çıkmıştı ancak mevcut ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ise uçak alımına engel oluyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Boeing ve Airbus şirketlerinin İran'a yolcu uçağı satmaları için verilmiş izinlerinin yeniden gözden geçirileceğini duyurmuştu.

İranlı uçak şirketleri ABD'nin yaptırımları nedeniyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenemediği için kaza riskinin artması, son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

İran Air'de uçak bilmecesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

boşver ~ 6 yıl önce
gidin ukrayna dan antanow alın size o yakışır, konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorusnuz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 6 yıl önce
Brezilyaya gidin embraer var mis gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji. ~ 6 yıl önce
Ya gelişmiş ülkelere mahkum olacaksın. Ya da deveye bineceksin. Aynı sıkıntı inşallah bizde de olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mm ~ 6 yıl önce
39 yıldır Amerika ambargo uyguluyor ama İran ambargoyu deliyor ve yinede bir yolunu bulucaktır mutlaka İran sıradan bir ülke değil köklü bir ülke bence Ortadoğu’nun en güçlü ülkesidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 6 yıl önce
evet güçlü ve geçmişi olan bir emdeniyet ama usd ile iş yapmaz abd heryerden kitliyor!
......... ~ 6 yıl önce
İRAN uluslarası anlaşmalara uyarsa sıkıntı yaşamaz ućaklarını teslim alır ama meydan okumaya devam ederse ambargo kuralları devreye girer . Birde dikkatimi çekti İran havayollarının elinde son yıllarda A 340 uçakları çoğaldı 300 600 modelleri hatta Ankara İstanbul a bu uçaklar ućmaya başladı tahminim Lifhansa elinden ćıkardıģı A 340 modelleri İran a yolluyor. Bunuda Hava radar takip te dikkatimi çekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 6 yıl önce
Lufthansa elindeki 340 ları çaktı İran a!
Alp ~ 6 yıl önce
Neden Rus veya farklı ülke menşei uçaklarına yönelmiyorlar, sonuçta 40 yıllık a300lerden 727lerden daha iy bir çözüm olabileceğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rus uçağı ~ 6 yıl önce
rus uçağıda alamıyorlar çünkü rus uçaklarının özellikle aviyonik ve motorları batı dan geliyor o yüzden abd izin vermezse rus uçağıda alamıyor!
A330cu ~ 6 yıl önce
Alman ve Fransızlardan ikinci el Airbus alıp,yedek parçayı,körfez ülkelerinden temin etmeye devam ediyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tu-144 ~ 6 yıl önce
Ne amerkikaymış, resmen bütün ülkeleri satın almış. Bir kitapta şuna benzer bir cümle söyleniyordu ; ülkeleri fethetmek yerine, yönetimi ele geçir ve istediğini yaptır. Böylece hem savaşmamış olursun, hem de kolay yoldan istediğini elde edersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Iki yüzlü siyasetiniz amerikayi biktirdi simdi alirsiniz rusyadan ucaklarinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAZENDERANİ ~ 6 yıl önce
40 Yıldır kendiniz yapsaydınız be canım ..!! la galiba illallah .. ya Mehdi edrikni yaâa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000