21 Şubat 2015, Cumartesi 13:27:28

İRAN AIR İLE BOEING'DEN TARİHİ ANLAŞMA

ran'ın milli havayolu şirketi İran Air ile ABD'li uçak üreticisi Boeing 3 anlaşma imzaladı.
  • Abi bu kısa modelleri Boing'e gönderip gövde boylarını da uzatabilecekler mi?
  • Bana Iran'in ucaklarina bakim ve yedek parca bulamadigini soylemeyin ne olur! Dandik teror gruplari agir silahlari ve bombalari bulabiliyor ve bunlari satin alabiliyorsa koskoca bir ulke ittifaki oldugu baska ulkelere ucak bakiminida yaptirir parcalarida onlarin uzerinden satin alir.
  • Sadece Amerika mı... İsrailin de gizli yollardan İran ile ticaret yaptığı biliniyor... Para için düşmanla bile çalışıyorlar, çünkü bunlar zenginliği sadece kendileri yemek isterler ve kendileri ne kadar zengin olurlarsa olsunlar başkalarına bırakmayı, başkalarının da faydalanmasını kabul etmezler...
  • Yakında B787 siparişi de gelir ambargo kalkınca.
  • işe bak bize İran'dan uzak durun diyenler İran ile yüksek getirili ticaret yapıyor. Yedi tane sadece yedi tane motor revize et, Dünya Parasını al İran'ın.. Bilenler motor revizyonu tutarını yazar mı?
  • paranin gozu ciksin ...derler bizim oralarda

İran'ın milli havayolu şirketi İran Air Genel Müdürü Ferhad Pervereş, 24 Kasım 2013'te 5+1 ve İran arasında varılan geçici nükleer anlaşma sonrası ABD'li uçak üreticisi Boeing'le imzalanan anlaşma kapsamında 7 uçak motorunun Boeing tarafından onarıldığını söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Pervereş, imzalanan anlaşmalardan birinin yeni, diğer iki anlaşmanın ise daha önce varılan anlaşmaların uzatılmasını öngördüğünü belirterek, "Anlaşmalar Haziran'ın sonuna kadar geçerli. İran Air bu fırsatı değerlendirerek, onarım için Boeing'e gönderdiği 7 uçak motorunu tamir edildikten sonra teslim aldı" dedi.

Pervereş, bazı arızalı uçak motorlarının onarımının da şu anda ismini vermediği başka bir yabancı ülkede devam ettiğini belirtti.

ABD ve İran arasındaki diplomatik ilişkiler, 1979'daki İran İslam Devrimi sonrası ABD'li diplomatların 444 gün boyunca Tahran'daki ABD büyükelçiliğinde rehin alındığı kriz sonrasında kesilmişti. Kriz sonrası İran'ın sivil havacılığını da içine alan ambargo uygulamasına başlayan ABD, daha sonra ise İran'ın nükleer programını gerekçe göstererek ambargonun kapsamını genişletmişti.

Ambargo sebebiyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla hizmet vermek zorunda kalan İran Air, uçak filosunu yenileyemediği için ülkede zaman zaman uçak kazaları yaşanıyor. ABD'nin, İran'ın sivil havacılığına yönelik ambargosu, İran'da son 35 yılda 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca, nükleer programını sınırlandırması karşılığında İran'a uygulanan bazı ekonomik yaptırımların hafifletilmesi kararı alınmıştı.

Boeing, Ekim 2014'te kamuoyuna sunduğu 3 aylık değerlendirme raporunda, İran'a 1979'daki devrimden sonra ilk satışını gerçekleştirdiğini duyurmuştu. İran milli havayolu şirketi İran Air'e bazı uçak parçaları sattığını duyuran Boeing, satışın "Devam eden nükleer müzakereler kapsamında ABD hükümetinin rehberliğinde" gerçekleştiğini bildirmişti.

İRAN AIR İLE BOEING'DEN TARİHİ ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

meşhedi ~ 9 yıl önce
Abi bu kısa modelleri Boing'e gönderip gövde boylarını da uzatabilecekler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nukleer ~ 9 yıl önce
Bana Iran'in ucaklarina bakim ve yedek parca bulamadigini soylemeyin ne olur! Dandik teror gruplari agir silahlari ve bombalari bulabiliyor ve bunlari satin alabiliyorsa koskoca bir ulke ittifaki oldugu baska ulkelere ucak bakiminida yaptirir parcalarida onlarin uzerinden satin alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsrail de... ~ 9 yıl önce
Sadece Amerika mı... İsrailin de gizli yollardan İran ile ticaret yaptığı biliniyor... Para için düşmanla bile çalışıyorlar, çünkü bunlar zenginliği sadece kendileri yemek isterler ve kendileri ne kadar zengin olurlarsa olsunlar başkalarına bırakmayı, başkalarının da faydalanmasını kabul etmezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Yakında B787 siparişi de gelir ambargo kalkınca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
işe bak bize İran'dan uzak durun diyenler İran ile yüksek getirili ticaret yapıyor. Yedi tane sadece yedi tane motor revize et, Dünya Parasını al İran'ın.. Bilenler motor revizyonu tutarını yazar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 ~ 9 yıl önce
Ort. 3 Mi $
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
paranin gozu ciksin ...derler bizim oralarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000