19 Mayıs 2011, Perşembe 08:16:02

İNGİLTERE YERİNE CEZAEVİNE GİTTİLER

Sahte pasaport ve vizeyle İngiltere’ye gitmek isterken Ercan Devlet Havalimanı’nda tespit edilen zanlılar Hakan Kurt ve Serkan Baştürk, cezaevine gönderildi.
  • bu ilticacı turistler sebeb oldu.tüm kıbrıslı türklere ingiltere vize koydu.bu işe bir dur demek lağzım.kıbrısı transit ingiltereye geçiş yeri oldu.hangi havayolu götürüyorsa oda ceza yiyor ingilizlerden.
“Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarıyla ilgili aleyhlerinde yürütülen polis soruşturması tamamlanan Kurt ve Baştürk, dün teminata bağlandı.

Ercan Devlet Havalimanı’nda 15 Mayıs günü İngiltere’ye gitmek istediğini söyleyen zanlı Hakan Kurt’un tasarrufunda sahte vize ve pasaport, zanlı Serkan Baştürk’ün tasarrufunda ise sahte vize ele geçirilerek soruşturma başlatılmıştı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda gerçekleşen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlılar Hakan Kurt ile Serkan Baştürk şahsen hazır bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Halil Metin, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.
Halil Metin, 15 Mayıs 2011 tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’nda ‘sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini’ suçlarıyla ilgili olarak zanlılar Hakan Kurt ve Serkan Baştürk’ün tutuklandıklarını kaydetti.

Zanlıların 16 Mayıs 2011 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk emri alındığını ifade eden polis memuru Halil Metin, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Zanlı Hakan Kurt ve Serkan Baştürk’ün TC vatandaşı olup KKTC’de bağları bulunmadığını belirten polis memuru Metin, zanlıların davaları hazır olana dek, her halükarda 3 ayı geçmeyecek bir süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.

Talebe itiraz edilmemesi üzerine, tahkikatın tamamlanmış olması ve zanlıların KKTC’de hiçbir bağları bulunmadığına bulgu yapan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, istenen teminat emrini verdi.

(Kıbrıs Gazetesi)
İNGİLTERE YERİNE CEZAEVİNE GİTTİLER

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bu ilticacı turistler sebeb oldu.tüm kıbrıslı türklere ingiltere vize koydu.bu işe bir dur demek lağzım.kıbrısı transit ingiltereye geçiş yeri oldu.hangi havayolu götürüyorsa oda ceza yiyor ingilizlerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000