27 Ocak 2013, Pazar 07:41:38

İKİ ÜLKEDEN 'VİZESİZ SEYAHAT'E YEŞİL IŞIK

AB Bakanı Bağış'ın görüştüğü Avusturyalı ve Danimarkalı mevkidaşları vize muafiyetine "yeşil ışık" yaktı
  • Angela hala yolcu.Almanya vizede yumuşadığı zaman österreich,donauturm'da ezan bile okutur.Düğüm Berlin'de çözülür!
  • sen de bunu yedin oyle mi? yedim abi!
  • avrupa birliği ülkeleri iki yüzlüdür yıllardır bizleri kapılarında bekletirler ondan sonra da şunları yapın bakalım derler yaptık herşeyi neyse ama güzel bir ibretlik durum 1-2 kaç sene içerisinde avrupa birlği ekonomik kriz yüzünden dağılmak zorunda kalacak. almanya enayi mi de krize giren avrupa birliği ülkelerine para yardımı yap, ondan sonra yunanistanda olduğu gibi insanlar yatsın çalışmasın yok ya.. havadan maaş alsın ispanya ve portekizde öyle öğleden sonra sonra uyku saati gelsin cuma öğlenden sonra işi bırak yatış bakalım kim kurtaracak yunanistanı portekizi, ispanyayı italyayı nereye kadar para pompalayacaklar.. göreceğiz. ingiltere zaten para birimi olarak girmedi girmeyecek kesinlikle hatta önümüzdeki seçimden sonra başbakan açıklladı referandum yapacam ingiliz halkına soracam avrupa birliğine girelim mi girmeyelim mi cevap net belli hayır çıkacak ondan sonra da avrupa birliği bitecek..
  • destek verdiklerini söylerler ama kapalı kapılar ardında oylamalarda her ikiside red oyu verirler
  • Avusturyada yasayan bir ögrenci olarak, Avusturyanin Türkiye`ye vize icin destek gelmesine inanmam benim icin bir rüyadir!
  • Bahsi gecen iki ülke de Schengen ülkesi, yani bagimsiz olarak AB disi bir ülkeyle vize anlasmasi yapamazlar. Tipik bir yalan üzerinden siyaset vakasi. (bakin yanlis anlama falan demiyorum, YALAN)
  • Bereket versin Türkiyeye ABD dahil bütün dünya bir sekilde hep DESTEK veriyor. Is yapmaya gelincede herzaman bir yerlerde birseylere takiliyor.
  • ulkemize avrupalilar kimlikleriyle gelmeye devam ettikce onlara bu kadar hakki hukuku karsiliksiz verdikce hicbir zaman AB ulkelerine vizesiz gidemeyiz ey bizi yonetenler!!!!
  • Egemen bey ne yaparsa yapsın ne vizeler yumuşar nede birlik için güzel şeyler gelişir hoş isteyende kim,onlar sadece şu bu kanunları çıkarın derler sonrada o kanunları kendi planları çıkarları için kullanırlar ve bize bekleyin derler .Biz vatandaşta AHA BAK YUMUŞAMIŞ der okuruz .
  • simdiye kadar hep "destek" sozu gelmistir bazi ulkelerden. yani sadece laf uretmek. hele Avusturya, hava Viyana kusatmasini unatamamis ve Turk'lere karsi en koyu tutumu olan bir ulke destek verecekmis...Danimarka PKK destekleyici bir ulke, demekki bizi cok 'seviyorlar'...kim bilir ne ihaleler pesindeler de boyle 'destek' sozlerinden bahsediyorlar...?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Santiago'da düzenlenen Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katılan Bağış, Avusturya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Reinhold Lopatka ve Danimarka AB Bakanı Nicolai Wammen ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Egemen Bağış'ın Avusturyalı ve Danimarkalı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerden Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti uygulamasına destek geldi.

Lopatka ile vize muafiyeti ele alındı

Avrupa politikasından sorumlu Devlet Sekreteri Lopatka'ya, AB üyelik müzakere sürecindeki son duruma ilişkin bilgi veren Bağış, Türkiye'nin, İrlanda dönem başkanlığı sırasında en az bir faslın müzakerelere açılmasını arzu ettiğini ve bu hususta Avusturya'nın desteğinin artarak devam etmesini beklediğini aktardı.

Görüşme sırasında, vize muafiyeti başta olmak üzere, geri kabul anlaşması, Türkiye'de farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen reformlar ve Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Wammen'den AB sürecine destek

Bağış'ın Danimarka AB Bakanı Nicolai Wammen ile görüşmesinin de çok sıcak bir atmosferde gerçekleştiği, Wammen'in, Danimarka'nın Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğini yinelediği kaydedildi.

Öte yandan, Danimarkalı bakanın, AB üyesi ülkelerdeki ve AB kurumlarındaki muhataplarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyeliğinin Avrupa'ya sağlayacağı katkıları vurguladığını ifade ettiği belirtildi.

Terörle mücadele konusunda işbirliği, Türkiye'deki demokratikleşme süreci ve Kürt açılımının gündeme geldiği görüşmede, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması ile geri kabul anlaşmasının da ele alındığı, Suriye konusunda görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

İKİ ÜLKEDEN 'VİZESİZ SEYAHAT'E YEŞİL IŞIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

LTBQ ~ 11 yıl önce
Angela hala yolcu.Almanya vizede yumuşadığı zaman österreich,donauturm'da ezan bile okutur.Düğüm Berlin'de çözülür!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agiziniza saglik ~ 11 yıl önce
Önemli olan Almanya´nin vize muafiyetine yesil isik yakmasi. Viyana´dan saygilar.
cemm ~ 11 yıl önce
sen de bunu yedin oyle mi? yedim abi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
avrupa birliği ülkeleri iki yüzlüdür yıllardır bizleri kapılarında bekletirler ondan sonra da şunları yapın bakalım derler yaptık herşeyi neyse ama güzel bir ibretlik durum 1-2 kaç sene içerisinde avrupa birlği ekonomik kriz yüzünden dağılmak zorunda kalacak. almanya enayi mi de krize giren avrupa birliği ülkelerine para yardımı yap, ondan sonra yunanistanda olduğu gibi insanlar yatsın çalışmasın yok ya.. havadan maaş alsın ispanya ve portekizde öyle öğleden sonra sonra uyku saati gelsin cuma öğlenden sonra işi bırak yatış bakalım kim kurtaracak yunanistanı portekizi, ispanyayı italyayı nereye kadar para pompalayacaklar.. göreceğiz. ingiltere zaten para birimi olarak girmedi girmeyecek kesinlikle hatta önümüzdeki seçimden sonra başbakan açıklladı referandum yapacam ingiliz halkına soracam avrupa birliğine girelim mi girmeyelim mi cevap net belli hayır çıkacak ondan sonra da avrupa birliği bitecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Pardon?????
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
destek verdiklerini söylerler ama kapalı kapılar ardında oylamalarda her ikiside red oyu verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru ~ 11 yıl önce
bizde adamlar bizim yüzümüze güldü diye hemen aldanir adamlara bankalarimizi ve diger milli sirketlerimizi satmaya karar veririz. Viyana´dan sagilar.
Kaan ~ 11 yıl önce
Avusturyada yasayan bir ögrenci olarak, Avusturyanin Türkiye`ye vize icin destek gelmesine inanmam benim icin bir rüyadir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN ~ 11 yıl önce
Bahsi gecen iki ülke de Schengen ülkesi, yani bagimsiz olarak AB disi bir ülkeyle vize anlasmasi yapamazlar. Tipik bir yalan üzerinden siyaset vakasi. (bakin yanlis anlama falan demiyorum, YALAN)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Bereket versin Türkiyeye ABD dahil bütün dünya bir sekilde hep DESTEK veriyor. Is yapmaya gelincede herzaman bir yerlerde birseylere takiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyyy!! ~ 11 yıl önce
ulkemize avrupalilar kimlikleriyle gelmeye devam ettikce onlara bu kadar hakki hukuku karsiliksiz verdikce hicbir zaman AB ulkelerine vizesiz gidemeyiz ey bizi yonetenler!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
Egemen bey ne yaparsa yapsın ne vizeler yumuşar nede birlik için güzel şeyler gelişir hoş isteyende kim,onlar sadece şu bu kanunları çıkarın derler sonrada o kanunları kendi planları çıkarları için kullanırlar ve bize bekleyin derler .Biz vatandaşta AHA BAK YUMUŞAMIŞ der okuruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
simdiye kadar hep "destek" sozu gelmistir bazi ulkelerden. yani sadece laf uretmek. hele Avusturya, hava Viyana kusatmasini unatamamis ve Turk'lere karsi en koyu tutumu olan bir ulke destek verecekmis...Danimarka PKK destekleyici bir ulke, demekki bizi cok 'seviyorlar'...kim bilir ne ihaleler pesindeler de boyle 'destek' sozlerinden bahsediyorlar...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000