16 Aralık 2019, Pazartesi 09:34:36

İhracatçılar hava kargoda indirim istiyor

Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını azaltmak isteyen ihracatçılar, özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta hava kargo nakliye fiyatlarında indirim istiyor.
  • Sen ihracat yapiyosun dolar kaziniyosun...bizde o ucagin yakitini,kendisini,parcasini yurtdişindan dolarla aliyoruz ,dolar ödemesi yapiyoruz...sen kazanirken biz kaybedelimmi yani bumu ticaret...
  • Bedava yapalim size...siz ihracatla para kazanin dolar 6 lira ,paraya para demeyin.....biz sizi bedava taşıyalim
  • Vay be ciroya bak, 20 milyon dolar.
  • İndirimi yapın, üç gün sonra yine istemezlerse ne olayım. Bedava taşıyın bitsin bu iş. Çünki ihracat yapıyoruz diye üste para isteyecekler az kaldı.
  • Memleketimin insanı evine sebze meyveyi tane ile götürebiliyor. Neden? fiyatlar özellikle bu kış mevsiminde fahiş te ondan. Siz makul fiyata iç piyasaya verin elinizdeki malı. Emin olun ihraçtan elde edeceğinden fazlasını kazanırsın hem de vatandaş uygun fiyata kaliteli sebze meyve yer.
  • Siz kendi vatandasiniza once indirimli meyve sebze satin da sonra gelin konusun,
  • Bu demece veren kişinin Hong Kong'daki meyve sebze fiyatlarından haberi yok sanırım. Muhtemelen bu konuda oldukça cahil ya da birileri tarafından kandırılıyor. Mandalinanın kilosunun 200 TL, 4 tane incirin 20 TL, lahananın 1 kilosunun 40 TL, patatesin kilosunun 25 TL, pırasanın 2 sapının 30 TL olduğu yerdir Hong Kong. Bir gün gidip marketlerde fiyatlara bakmasını tavsiye ederim. Hong Kong'da birim fiyarı düşük olan sadece bölge meyve-sebzelerini bulabilir ki onu da Türkiye'den ithal etmez adamlar. Hong Kong'da birim fiyatı düşük meyve sebze bulma ihtimali sıfır. Belirttiğim gibi kendisinin Hong Kong'a gidip marketleri dolaşmasını tavsiye ederim.

Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını azaltmak isteyen ihracatçılar, özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta hava kargo nakliye fiyatlarında indirim istiyor.

Türkiye’nin ürün deseni açısından son derece zengin olduğuna dikkati çeken Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, bu ürün çeşitliliğinin sürdürülebilir bir ihracatla katma değerli hale geleceğine dikkati çekti. Ege Bölgesi’nin taze meyve sebze ağırlıklı olmak üzere tüm gıda ürünleri ihracatında önemli bir üretim ve cazibe merkezi konumunda bulunduğunu anlatan Celep, “2019 yılının 11 aylık döneminde 4.5 milyar dolar gıda ürünleri ihraç ettik. Dikili’de Türkiye’nin en büyük Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulma kararı alındı. Ege Bölgesi’nden yapılan tarım ürünleri ihracatında 10 milyar dolara ulaşmak hayal değil. Bu hedeflere ulaşmak için hava kargo ile Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerine ihracatta ihracatçılarımıza özel tarife istiyoruz” dedi.

“Uzakdoğu’dan talep var, gönderemiyoruz”

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep ile bir araya gelen taze meyve sebze ihracatçısı Agrobay A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk ise, domates ihracatında Rusya’ya alternatif pazarlara yönelmek için çalışma başlattıklarını, bu çerçevede Hong Kong’dan gelen talepler çerçevesinde hedef pazarlarını Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya olarak belirlediklerini ancak özellikle birim fiyatı düşük taze meyve ve sebzeler için hava kargo maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile şu an için ihracatın mümkün olmadığını dile getirdi. Şentürk, Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerine ihracat yapabilmek için hava kargo tarifelerinin düşürülmesi için Celep’ten destek talebinde bulundu.

54 ülkeye hava kargo ile ihracat yapıldı

Türkiye, 2019 yılının Ocak-Kasım döneminde hava kargo ile 54 ülkeye 20 milyon dolarlık ihracat yaptı. Hava kargo ile ihracatta ilk sırayı 4,3 milyon dolarla Hong Kong alırken, ikinci sırada 2,5 milyon dolarla Norveç yer aldı. Singapur’a 1,6 milyon dolarlık, Çin’e ise 1.3 milyon dolarlık hava kargo ile Türk ihraç ürünleri gönderildi.

İhracatçılar hava kargoda indirim istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Sen ihracat yapiyosun dolar kaziniyosun...bizde o ucagin yakitini,kendisini,parcasini yurtdişindan dolarla aliyoruz ,dolar ödemesi yapiyoruz...sen kazanirken biz kaybedelimmi yani bumu ticaret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Bedava yapalim size...siz ihracatla para kazanin dolar 6 lira ,paraya para demeyin.....biz sizi bedava taşıyalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 ~ 4 yıl önce
Vay be ciroya bak, 20 milyon dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedavacı ~ 4 yıl önce
İndirimi yapın, üç gün sonra yine istemezlerse ne olayım. Bedava taşıyın bitsin bu iş. Çünki ihracat yapıyoruz diye üste para isteyecekler az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşverin ihracatı ~ 4 yıl önce
Memleketimin insanı evine sebze meyveyi tane ile götürebiliyor. Neden? fiyatlar özellikle bu kış mevsiminde fahiş te ondan. Siz makul fiyata iç piyasaya verin elinizdeki malı. Emin olun ihraçtan elde edeceğinden fazlasını kazanırsın hem de vatandaş uygun fiyata kaliteli sebze meyve yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 4 yıl önce
Siz kendi vatandasiniza once indirimli meyve sebze satin da sonra gelin konusun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hong Kong Meyve-Sebze Fiyatları ~ 4 yıl önce
Bu demece veren kişinin Hong Kong'daki meyve sebze fiyatlarından haberi yok sanırım. Muhtemelen bu konuda oldukça cahil ya da birileri tarafından kandırılıyor. Mandalinanın kilosunun 200 TL, 4 tane incirin 20 TL, lahananın 1 kilosunun 40 TL, patatesin kilosunun 25 TL, pırasanın 2 sapının 30 TL olduğu yerdir Hong Kong. Bir gün gidip marketlerde fiyatlara bakmasını tavsiye ederim. Hong Kong'da birim fiyarı düşük olan sadece bölge meyve-sebzelerini bulabilir ki onu da Türkiye'den ithal etmez adamlar. Hong Kong'da birim fiyatı düşük meyve sebze bulma ihtimali sıfır. Belirttiğim gibi kendisinin Hong Kong'a gidip marketleri dolaşmasını tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derin Mermerci ~ 4 yıl önce
Bu fiyatlarla marketten meyve sebze almak = kel başa şimşir tarak
Bravo ~ 4 yıl önce
Bir tek sen gezdin marketleri
... ~ 4 yıl önce
Hong Kong da maaşlar ne kadar söyle de boş kalmasın içi bu mevzunun
Hong Kong'taki Maaşlar ~ 4 yıl önce
Maaşlar hakkında net bilgim olmamakla birlikte, çok yüksek seviyede olduğunu biliyorum. Dünyanın en pahalı şehri. Bir pizzaya 300-400 TL verebileceğiniz kadar pahalı bir yer. Yani demeci veren kişinin belirttiği gibi düşük birim fiyatlı meyve-sebze bulunması imkansız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000