28 Eylül 2022, Çarşamba 10:06:32

Hindistan yeni savaş uçağı için teklif dosyası hazırlayacak

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), Çok Rollü Savaş Uçağı (MRFA) ihalesinde Teklife Çağrı Dosyası’nı (RFP) 2024 yılında yayımlayacak.

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), Çok Rollü Savaş Uçağı (MRFA) ihalesinde Teklife Çağrı Dosyası’nı (RFP) 2024 yılında yayımlayacak.

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF) 114 adet Çok Rollü Savaş Uçağı (Multi Role Fighter Aircraft/MRFA) programı kapsamında 2024 yılında Teklife Çağrı Dosyası yayımlayacak. Indian Defence Research Wing tarafından aktarıldığı üzere MRFA, geçmişte başlatılan MMRCA ihalesi kapsamında teklifte olmayan bazı ek yetenekleri kapsayacak.

MRFA ile birlikte Sukhoi-35 ve F-15EX de programa dahil olacak. Bu kapsamda uçakların bazı testlerden geçeceği ifade edilmekte. Programın diğer adayları ise F/A-18E/F Block III, F-21 (F-16IN), Rafale, Gripen E/F, Typhoon savaş uçakları.

Hindistan Hava Kuvvetleri’nin (IAF), 96’sı ülke içinde üretilmek üzere 114 adet savaş uçağı tedarik etmeyi planladığı bildirilmişti. Savaş uçakları, Hindistan Hükümeti’nin yerel şirketlerin uluslararası satıcılarla işbirliği yapmasına olanak tanıyan ‘Satın Al ve Hindistan’da Üret’ girişimi kapsamında satın alınıyor. Programa Lockheed Martin, Irkut, Boeing, Saab, Dassault Aviation ve MiG gibi yabancı uçak üreticileri katılıyor.

Ek olarak Asian News International tarafından hazırlanan rapora göre, 96 uçağın ilk 36’sı için ödeme yabancı ve Hint para birimlerinde yapılacak. 60 adet uçak için Hintli ortakların önemli sorumluluğu olması bekleniyor. Bu kapsamda 60 adet için ödeme yalnızca Hindistan para biriminde yapılacak.

Kaynaklara göre bu ödeme düzenlemesi projedeki satıcılara %60’tan fazla Hindistan’da üretilen içerik elde etme konusunda yardımcı olacak. 2016’da Hindistan ve Fransa, 36 Rafale Jet uçağının teslimatı için hükümetler arası bir anlaşma imzalamıştı.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, parlamentoya Fransız üretici Dassault Aviation’dan sipariş edilen 36 adet Rafale savaş uçağının teslimatının hükumetler arası bir anlaşma kapsamında, 8.85 milyar dolarlık sözleşmenin imzalanmasından neredeyse altı yıl sonra, Nisan 2022’ye kadar tamamlanacağını bildirmişti. (defenceturk)

Hindistan yeni savaş uçağı için teklif dosyası hazırlayacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000