23 Mayıs 2020, Cumartesi 12:00:36

"Hem uçuş öncesi hem de uçuş sonrası test yapılmalı"

Pandemi sürerken uçuşların yeniden başlayacak olmasıyla, riskin düşürülmesi için çalışmalar sürüyor. Peki, uzmanlar konuya nasıl yaklaşıyor?
  • Testlerin güvenilirliği tartışılıyor yalnız. Herkes kurallara uyarak kendini korumalı. Maskeyi doğru kullanmak, temassız iletişim vs hayat bir şekilde devam etmek zorunda çünkü. Bu hastalık birden bire ortadan kaybolmayacak. Biz onunla yaşamayı öğreneceğiz...
  • bırakın ne testi daha düne kadar tuvaletleri leş,alanda pislikten geçilmeyen,otoparkı şelale,güvenlikler kendinden habersiz,valede araç getiremeyen yönetim gerçeği var..kendimizi kandırmayalım ve tedbiri elden bırakmayalım.ben devlete güvenirim para hırsından ayakbastı parası alan özel şirkete degil..
  • Sadece çıkış veya varış yerinde test yeter. Varış yerinde test daha mantıklı. Çok abartıp milyonların ekmeği ile oynamanın anlamı yok.
  • Lütfen uçmayın zaten hava sahalarını Avrupa açmıyor sanal alemden işlerinizi halledip bırakın THY de bir çok firmada uçmasın önce sağlık önce insan bence 5 yıl sonra normale döner ekonomik kriz zaten kaçınılmaz duruma alışmalıyız herkes için önce ülkemizin sağlığı olmalı !!!! Sayın Cumhurbaşkanımız en iyisini bilir ve bizim için en iyisini düşünür emin olun ve lütfen alınan kurallara riayet edin tabiki test gerekiyorsa yapılacak her biniş ve her inişte, gitmek isteyen katlanacak bu kadar açık ve net.
  • Allah yardımcımız olsun.. Eşim Türkiye’de ben Almanya’da yaşıyorum . Çabucak açılır inşallah uçaklar . Çok özledim eşimi.
  • Tüm yurt dışı uçuşları Çin’de virüs yayılmaya başladığı am kesselerdi, şimdi herkes güle oynaya Türkiye içinde dolaşırdı, iç hatlarda da uçuşlar devam ederdi. Ama boş ....
  • Yükle onuda güzelim Ülkeme hükümetin sırtına yükle, burda çogu insanlar zatem art niyetli.
  • Uçuşları başlatın turizmi açın bilmem ne deyip şifayı kaptıktan,kaptırdıktan sonra ağlamak yok ama.
  • Doktorlara kalırsak daha bir üç sene filan uçamayız. Aşı bulunsa bile bu adamlar aşınn bilmem ne süresini beklemek lazım diyip dururlar.
  • yada 2. ve 3. dalgalar gelecek ve bu sefer hem insanlar ölecek hem de ekonomiler batacak!

Pandemi sürerken uçuşların yeniden başlayacak olmasıyla, riskin düşürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Türkiye’de açıklanan planlar arasında, yolculara uçuş sonrası Covid-19 testi yapılması da yer alıyor. Yurt dışından gelen her yolcuya uygulanacak covid testleri sonrası Türk yolcular sonucu beklemeden Türkiye’ye giriş yapabilecek, yabancı yolcular ise testin pozitif çıkması halinde ülkelerine geri gönderilecek.

Ancak bu planlamada, uçuş başlangıcına gidecek olursak, olası bir enfeksiyonlu yolcunun diğer yolculara bulaştırma riski çok yüksek olduğu gibi, virüsü uçak içinde alan diğer yolcular, virüsün kuluçka süresi uzun olduğu için testlerinin negatif çıkma olasılığı oldukça yüksek görünüyor.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan yazılı açıklamada, Türk yolcuların test sonucunu beklemeden kendi imkanlarıyla evlerine gidebileceği ifade edilmişti. Enfeksiyon uzmanlarına göre bu durum da büyük bir risk oluşturacak. Potansiyel bir hastanın terminal binasından çıkıp topluluğa karışmasının son derece yanlış olduğunu ifade eden uzmanlar, konu üzerinde daha detaylı planlar hazırlanması gerektiğini düşünüyor.

Diğer taraftan bakıldığında ise, yabancı yolcunun testinin pozitif çıkması ve ülkesine geri gönderilmesi de büyük bir risk oluşturacak. Çünkü covid-19 virüsü taşıyan bu yolcu özel bir uçakla değil, yine tarifeli bir uçakla ülkesine gönderilecek ve uçakta bulunan diğer yolculara da bulaştırma şansı yüksek olacak.

Halk sağlığı uzmanları  risklerin önüne  geçebilmek adına yolculara hem uçuş öncesi hem de uçuş sonrası test uygulanmasını ve istisnasız her yolcunun test sonucunu beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Sıkı tedbirlerin alınmaması durumunda yeni dalgaların gelmesinin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

©️AirportHaber

"Hem uçuş öncesi hem de uçuş sonrası test yapılmalı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Kabin memuru ~ 4 yıl önce
Testlerin güvenilirliği tartışılıyor yalnız. Herkes kurallara uyarak kendini korumalı. Maskeyi doğru kullanmak, temassız iletişim vs hayat bir şekilde devam etmek zorunda çünkü. Bu hastalık birden bire ortadan kaybolmayacak. Biz onunla yaşamayı öğreneceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul havalimanı ~ 4 yıl önce
bırakın ne testi daha düne kadar tuvaletleri leş,alanda pislikten geçilmeyen,otoparkı şelale,güvenlikler kendinden habersiz,valede araç getiremeyen yönetim gerçeği var..kendimizi kandırmayalım ve tedbiri elden bırakmayalım.ben devlete güvenirim para hırsından ayakbastı parası alan özel şirkete degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek yön test yeter abartmaya gerek yok ~ 4 yıl önce
Sadece çıkış veya varış yerinde test yeter. Varış yerinde test daha mantıklı. Çok abartıp milyonların ekmeği ile oynamanın anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi oradan ~ 4 yıl önce
Milyonların canıyla da oynamaya gerek yok
DSÖ ~ 4 yıl önce
Lütfen uçmayın zaten hava sahalarını Avrupa açmıyor sanal alemden işlerinizi halledip bırakın THY de bir çok firmada uçmasın önce sağlık önce insan bence 5 yıl sonra normale döner ekonomik kriz zaten kaçınılmaz duruma alışmalıyız herkes için önce ülkemizin sağlığı olmalı !!!! Sayın Cumhurbaşkanımız en iyisini bilir ve bizim için en iyisini düşünür emin olun ve lütfen alınan kurallara riayet edin tabiki test gerekiyorsa yapılacak her biniş ve her inişte, gitmek isteyen katlanacak bu kadar açık ve net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melek ~ 4 yıl önce
Allah yardımcımız olsun.. Eşim Türkiye’de ben Almanya’da yaşıyorum . Çabucak açılır inşallah uçaklar . Çok özledim eşimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süreci Kısaltmıyorlar ~ 4 yıl önce
Tüm yurt dışı uçuşları Çin’de virüs yayılmaya başladığı am kesselerdi, şimdi herkes güle oynaya Türkiye içinde dolaşırdı, iç hatlarda da uçuşlar devam ederdi. Ama boş ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 4 yıl önce
Virüs başladığında İga Çin’de kredi arayıp poz poz resim verdi..
Oldu ~ 4 yıl önce
Yükle onuda güzelim Ülkeme hükümetin sırtına yükle, burda çogu insanlar zatem art niyetli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Virusss ~ 4 yıl önce
Uçuşları başlatın turizmi açın bilmem ne deyip şifayı kaptıktan,kaptırdıktan sonra ağlamak yok ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beni doktorlara bu kadar da emanet etmeyiniz ~ 4 yıl önce
Doktorlara kalırsak daha bir üç sene filan uçamayız. Aşı bulunsa bile bu adamlar aşınn bilmem ne süresini beklemek lazım diyip dururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beni imamlara emanet edin ~ 4 yıl önce
Ulkeyi imamlar yonetiyor. Her kose basina yerletirsiler bir imam. Eee nereye gidiyoruz? Ortacaga kafasi ile nerye kadar...
Airman ~ 4 yıl önce
Ne yapalim yani? Hastalarla birlikte mi ucalim?
Ne diyorsun sen ya? ~ 4 yıl önce
Testlerin güvenilirliği yüksek değil. Vakaların bir çoğunda ateş ve belirgin semptom olmayabiliyor. Kuluçka süresi uzun olabiliyor. Gelmiş doktorlara emaney etmeyecekmişiz. Tamamen ekonomi ve finans derdine düşenlere mi canımızı emanet edelim. Yok artık..
bildiniz ~ 4 yıl önce
yada 2. ve 3. dalgalar gelecek ve bu sefer hem insanlar ölecek hem de ekonomiler batacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bildin ~ 4 yıl önce
2. Ve 3. Dalganin mantiken 1.den kotu olmasina imkan yok cok merakliysan bu hastaligin yayilmasina git kovidli biriyle bu konular uzerine 1 saat kapali ortamda gorus

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000