14 Temmuz 2009, Salı 14:10:12

Helikopterden atladı, yüzerek kurtuldu...

Geçtiğimiz Pazar günü Hazar Denizi üzerinde düşen Mi–8 tipi helikopterle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.
  • amaaan ordan atlamaya ne war
  • Teknisyen kardeşimize geçmiş olsun. Kendisi çok cesur insanmış. Bu kıytırık rus tenekelerine binmek bayağı bi cesaret ister. Aklı olan binmez bence...

Pazar günü Çilov Adası’nda nöbet değişimi yapan 3 petrol işçisini alıp havalandıktan sonra Hazar Denizi üzerinde düşen helikopterden, Pilot Alik Aliyev, ikinci pilot Vitaly Neksarov, teknisyen Adil Azimov ile işçilerden Aydın Talibov kurtarılmıştı.

Cesetleri bulunamayan Rafik Nemetov ve Viktor Mostavenko’un ise aramaları devam ediyor.

AirportHaber’e gelen yeni bilgilere göre; Kazadan sağ olarak kurtulan ve halen doktorlar tarafından müşahede altında tutulan helikopter teknisyeni Adil Azimov’un verdiği ilk bilgilere göre; helikopter havalandıktan hemen sonra arka taraftan, motordan ses geldiğini ve sonrasında helikopterin denize düştüğünü belirtti.

32 yıllık teknisyen olan Azimov, pazar günü kırıma helikopterde 10 yıldan bu yana uçuş yaptığını söyledi. Helikopterin bakımlarının tam olduğunu da sözlerine ekleyen Azimov, uçuş öncesi yapılan kontrollerde de herhangi bir arızaya rastlamadıklarını belirtti.

Helikopter düştüğü sırada suya atlayan Adil Azimov, kurtarma botları gelene kadar kıyıya ulaştığı söyledi.

AZAL’dan alınan bilgilere göre, kazaya uğrayan Mi-8 tipi helikopterin 1992 yılında Rusya’da üretildiği ve kullanım ömrünün 25 yıl olduğu açıklandı.

Öte yandan helikopterin denizin 90–95 metre derinliğine düştüğü belirtildi.

Adil Azimov, helikopterden atladı ve yüzerek kurtuldu

©AirportHaber Özel - Dış Haberler

Helikopterden atladı, yüzerek kurtuldu...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
amaaan ordan atlamaya ne war

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teknisyen kardeşimize geçmiş olsun. Kendisi çok cesur insanmış. Bu kıytırık rus tenekelerine binmek bayağı bi cesaret ister. Aklı olan binmez bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000