11 Şubat 2019, Pazartesi 20:08:55

Helikopter kazasında 4 askerimiz de şehit oldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde yaptığı açıklamada 4 askerin de şehit olduğunu açıkladı.
  • 30 Milyar dolar suriyelilere harcanacağına,müteahhitler zengin edileceğine tanesi 8-10 milyon dolardan 100 yeni helikopter alınsa hadi de ki 1 milyar dolarcık tutardı.hem filo yenilenir ordumuz güçlenir hem de yüreklere bu acılar düşmez milletçe bu travmaları yaşamazdık.Herşeye para var ama.
  • Bu helikopterler yıllarca güneydoğunun dağlarında şimdiki zamanların 10 katı fazla uçtu bu kadar kaza olmadı.Ne zaman ki bu motor güçlendirme işi oldu kazalar artmaya başladı,son iki kaza da motor arızasından gibi görünüyor(şimdi birileri çemkirecek kaza kırım raporu çıkmadı daha vs- şimdiye kadar hangi kırım raporu açıklandı ki..) her ikisinde de arkadan dumanlar çıkıyor, motor stop etse duman çıkmaz,artık motorun biryerleri patlıyor mu çatlıyor mu yanıyor mu şaft mı kesiyor her ne oluyorsa pilotlar helikopteri bir boşluğa(boşluk ta yok ya) yönlendiremiyor bile. sonradan takılan motor parçaları orijinal mi sorunlu mu var birşeyler.Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine sabır versin.
  • Hani helikopter üretiyorduk? Madem öyle üretin 2000 tane helikopter bunları da hurdaya atın. Demek ki üretemiyoruz hala bunlara muhtacız.
  • Babamdan yaşlı helikopter nerdeyse 60 lardan beri kullanılıyor kimse bakımı iyi yapılırsa saçmalıgına girmesin gövdede ki veya parçalarda ki her türlü metalin bir ömrü vardır o ömür doldu mu o uçak,helikopter,araba her ne ise kal edilmelidir çünkü hiçbir zaman aynı randımanı alamazsınız.Askerlerimizi göz göre göre ölüme yollamaktan başka bişey değil bu !!!!! Rahmet okumakla bu iş çözülmüuyor ey siyasilerr bunun sorumlusu kimmmm !!!!! Allah gani gani rahmet eylesin
  • Vali olay yerine gelince ne oluyor?
  • Abd hava kuvvetleri tarafindan kullanim disi yapilan helikopteri inatla modernize yapip kullanmak bence sacmaligin en buyugu..bizden daha iyi bilir dedigimiz insanlar bence bizden az biliyor.
  • Arkadaşlar demogoji yapmayın bırakın şehit olan arkadaşlarımıza rahmet dileyin.Mekanları cennet olsun.
  • Memleketin değerli subaylarını tutukladınız teknisyenlerinin tutukladınız pilotlarımızı tutukladınız kıytırık üniversiteden mezun olan adamlarınızı atadığınız hiçbiri helikopter kullanmasını helikopter bakımından anlamıyor acemi i ellere teslim ettiniz skorsky uh1 uh 2 cobra atak kullanacak deneyimli tecrübeli 1 tane personel kalmadı yazık
  • Yahu ekonomik ömrünü doldurmuş, tek motorlu bir hava aracının şehir üstünde niye uçuruyorsunuz! Motor kaybetse otorotasyona girip güvenle skid koyacağın aşağıda yer yok! Zaten bir kez iniş hakkın var elinde onuna aman binaya insanlara zarar gelmesin diye yer aramaya harcıyorsun! Tek motorlu hlkp uçurmayın şehir üstünde yazık. Allah(c.c.) rahmet eylesin!
  • İşte istenilen de bu zaten. Kesinlikle katılmıyorum. Askeri alanların şehirde ne işi var deyip peşkeş çekilir. Bunun yerine daha yeni ve iyi askeri araçlar, teknisyenler, pilotlar ya da her neyse onlar yapılmalı. Ayrıca "Askeriyeye uygun alan değil" demen trajikomik olmuş ne yazık ki.. Koskoca Türk Silahlı Kuvvetlerinden daha mı iyi yer keşifi yapıyorsun. Bir de Çorlu'ya, Yenişehir'e ya da Isparta'ya gitmeli demişsin. Askeri birlik çevredeki yapılar yokken de vardı orada. Çevresindeki yapılar sonradan yapıldı.

İstanbul Sancaktepe'de akşam saatlerinde meydana gelen askeri helikopter kazasını incelemek üzere İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bölgeye geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde yaptığı açıklamada 4 askerin kaza sonrası yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını ve kazadan etkilenen sivil olmadığını açıkladı. 

Yerlikaya, il sağlık müdürlüğünden aldığı yeni bilgide ise 4 askerin de şehit olduğunu açıkladı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterle ilgili, Millî Savunma Bakanlığı‏'ndan açıklama yapıldı. 4 askerin şehit olduğu belirtilen açıklama şöyle:

"İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."







Helikopter kazasında 4 askerimiz de şehit oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Paramızmı yok? ~ 5 yıl önce
30 Milyar dolar suriyelilere harcanacağına,müteahhitler zengin edileceğine tanesi 8-10 milyon dolardan 100 yeni helikopter alınsa hadi de ki 1 milyar dolarcık tutardı.hem filo yenilenir ordumuz güçlenir hem de yüreklere bu acılar düşmez milletçe bu travmaları yaşamazdık.Herşeye para var ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık Gençlerimize ~ 5 yıl önce
Bu helikopterler yıllarca güneydoğunun dağlarında şimdiki zamanların 10 katı fazla uçtu bu kadar kaza olmadı.Ne zaman ki bu motor güçlendirme işi oldu kazalar artmaya başladı,son iki kaza da motor arızasından gibi görünüyor(şimdi birileri çemkirecek kaza kırım raporu çıkmadı daha vs- şimdiye kadar hangi kırım raporu açıklandı ki..) her ikisinde de arkadan dumanlar çıkıyor, motor stop etse duman çıkmaz,artık motorun biryerleri patlıyor mu çatlıyor mu yanıyor mu şaft mı kesiyor her ne oluyorsa pilotlar helikopteri bir boşluğa(boşluk ta yok ya) yönlendiremiyor bile. sonradan takılan motor parçaları orijinal mi sorunlu mu var birşeyler.Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak matak ~ 5 yıl önce
Hani helikopter üretiyorduk? Madem öyle üretin 2000 tane helikopter bunları da hurdaya atın. Demek ki üretemiyoruz hala bunlara muhtacız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş boş konuşma ~ 5 yıl önce
Beyinsiz, Türkiye birden nasil 2000 tane helikopter üretsin???
Ne var? ~ 5 yıl önce
Her sene 10 tane mi üretilecek bu meret? TAI'de kaç bin kişi çalışıyor.
Antipati ~ 5 yıl önce
Üretecek fabrika mı kaldı Türkiye’de!!!!!
Yeter ~ 5 yıl önce
Babamdan yaşlı helikopter nerdeyse 60 lardan beri kullanılıyor kimse bakımı iyi yapılırsa saçmalıgına girmesin gövdede ki veya parçalarda ki her türlü metalin bir ömrü vardır o ömür doldu mu o uçak,helikopter,araba her ne ise kal edilmelidir çünkü hiçbir zaman aynı randımanı alamazsınız.Askerlerimizi göz göre göre ölüme yollamaktan başka bişey değil bu !!!!! Rahmet okumakla bu iş çözülmüuyor ey siyasilerr bunun sorumlusu kimmmm !!!!! Allah gani gani rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 5 yıl önce
40 yılın başı bu sitede gerçek bir teknik yorum gördüm.Yok bakımmış,yok kullanım standartlarıymış bunlar 50/60 yıllık metaller için hikaye arkadaşlar.Metal ömrü doldu mu bütün o değerler,uçuş performansları koca bir hiçtir.Şöyle diyelim rahmetlinin benzetmesiyle, Bakım diyelim bir adet 0 atalım , kullanım standartları diyelim bir 0 daha,iyi pilot diyelim bir 0 daha,peki bunun başında ki 1 nedir ? Tabii ki de metalin,aracın ömrüdür.Saygılar.
Vali ~ 5 yıl önce
Vali olay yerine gelince ne oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 5 yıl önce
Olay yeri inceleme başlıyor.
tx ~ 5 yıl önce
Abd hava kuvvetleri tarafindan kullanim disi yapilan helikopteri inatla modernize yapip kullanmak bence sacmaligin en buyugu..bizden daha iyi bilir dedigimiz insanlar bence bizden az biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil yani? ~ 5 yıl önce
Texas (tx) rumuzuyla yazdigim yorum birden fazla yorumun altinda yayinlanmis. Benim sozum tx rumuzuyla yazarak baskasi gibi davrananan kisiye... Kimse seni taklidini yaptigin kisi sanmayacak.
FO ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar demogoji yapmayın bırakın şehit olan arkadaşlarımıza rahmet dileyin.Mekanları cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azizsekmam ~ 5 yıl önce
Memleketin değerli subaylarını tutukladınız teknisyenlerinin tutukladınız pilotlarımızı tutukladınız kıytırık üniversiteden mezun olan adamlarınızı atadığınız hiçbiri helikopter kullanmasını helikopter bakımından anlamıyor acemi i ellere teslim ettiniz skorsky uh1 uh 2 cobra atak kullanacak deneyimli tecrübeli 1 tane personel kalmadı yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alouette ~ 5 yıl önce
Tutukladınız dediğin hainler 15 temmuzda bu halkın üzerine mermi bomba yağdırdı! Kendi halkını kasten vuran asker olamaz!
Kendi halkına ~ 5 yıl önce
Bomba atanlar tabii ki tutuklanacak. Bu tür canilere değerli mi diyorsun.
Afyonlu ~ 5 yıl önce
Yahu ekonomik ömrünü doldurmuş, tek motorlu bir hava aracının şehir üstünde niye uçuruyorsunuz! Motor kaybetse otorotasyona girip güvenle skid koyacağın aşağıda yer yok! Zaten bir kez iniş hakkın var elinde onuna aman binaya insanlara zarar gelmesin diye yer aramaya harcıyorsun! Tek motorlu hlkp uçurmayın şehir üstünde yazık. Allah(c.c.) rahmet eylesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samandıraya ~ 5 yıl önce
İşte istenilen de bu zaten. Kesinlikle katılmıyorum. Askeri alanların şehirde ne işi var deyip peşkeş çekilir. Bunun yerine daha yeni ve iyi askeri araçlar, teknisyenler, pilotlar ya da her neyse onlar yapılmalı. Ayrıca "Askeriyeye uygun alan değil" demen trajikomik olmuş ne yazık ki.. Koskoca Türk Silahlı Kuvvetlerinden daha mı iyi yer keşifi yapıyorsun. Bir de Çorlu'ya, Yenişehir'e ya da Isparta'ya gitmeli demişsin. Askeri birlik çevredeki yapılar yokken de vardı orada. Çevresindeki yapılar sonradan yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çevre yapılar ~ 5 yıl önce
Çevre yapıların yapılmaması gerekiyordu ozaman. Ya azıcık aklına başına al. 82 milyon nüfus olmuş. Israrla mahallenin içinde uçacak diyorsun hala. Elbette taşınacak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000