21 Mayıs 2010, Cuma 10:44:48

HAVELSAN İLK 10'DA

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olan HAVELSAN; Frost&Sullivan tarafından her yıl gerçekleştirilen “En İyi Uygulamalar Araştırması” sonucunda Savunma Sektörü alanında “2010 Avrupa’nın Rekabetçi Strateji Lideri Ödülü”ne layık görüldü.
“En İyi Uygulamalar Araştırması”; dünyada alanında en iyi olan firmaların büyüme stratejilerini, yenilikçi yaklaşımlarını ve ilkleri başararak alanlarında nasıl lider olduklarını araştırmakta, bu süreçlerini stratejik olarak nasıl planladıkları ve yönettiklerini incelemektedir. Her sektörü ele alan ve sektörlerin lider firmalar arasında, bilgi birikiminin sağladığı rekabet avantajı, rekabetçi strateji uygulamaları, sektörlerindeki pazar payları, marka gücü ve piyasadaki konumu, müşteri memnuniyeti ve müşteri değeri gibi ana kategorilerde yapılan karşılaştırmalı değerlendirmeler sonucunda verilen “Rekabetçi Strateji Liderliği Ödülü” bu yıl savunma sektöründe HAVELSAN’ın oldu.

Frost&Sullivan tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; HAVELSAN’ın dünya pazarında faaliyet gösteren 11 ofisi ile birçok ülkenin Savunma Bakanlığı ile birebir temas sağlayarak ihtiyaçları doğru belirlemesi ve çözüm üretebilmesi, ileri seviye teknoloji ve bilgi birikimini rekabetçi fiyat avantajı ile birleştirebilmesi sayesinde başarı sağladığı görüldü. Ayrıca HAVELSAN’ın strateji odaklı organizasyon yapısını benimsemesi, kısa ve uzun vadeli stratejik iş planları gerçekleştirerek hayata geçirmesi ve tüm çalışanlarını süreçlere dahil ederek ve çalışanlarını stratejik hedeflerle paralel olacak şekilde eğitim programlarına tabi tutması sayesinde şirket yönetimini ve tüm çalışanları aynı bakış açısında buluşturması, Araştırma ve Geliştirme’ye daha fazla yatırım yapması, Boeing, Finmeccanica, Elettronica, Rheinmetall, Raytheon ve KAI gibi güçlü firmalar ile ortak iş yapma konusunda mutabakat muhtıraları imzalaması ve bunları hayata geçirmesi HAVELSAN’ın rekabetçi strateji uygulamalarında öne çıktığı belirlendi.

Türkiye'nin simülasyon sistemleri mükemmelliyet merkezi 'HAVELSAN', başkent Londra'daki Exel fuar merkezinde 18-20 Mayıs tarihleri arasında yapılan simülasyon ve eğitim sistemleri alanında Avrupa'nın en büyük etkinliği olarak kabul edilen İnternational Training&Education Conferance (ITEC) fuarında, entegre anahtar teslimi uçuş eğitim merkezleri, tam görev simülatörleri, tam uçuş simülatörleri, taktik kontrol merkezi, topçu ileri gözetleyicisi gibi eğitim simülatörlerini içeren geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi.

İNGİLİZ VE AMERİKALI ASKERİ YETKİLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Avrupa dışında Kuzey Afrika, Asya, Pasifik, Orta Doğu ve körfez bölgesinden katılım çeken fuara Türkiye'den katılan tek firma olan HAVELSAN standına İngiliz, Amerikan ve Alman askeri yetkililer yoğun ilgi gösterdi. Standı ziyaret ederek simülasyon ve eğitim sistemleri hakkında bilgi alan askeri yetkililere birer gümüş plaket hediye edildi.

“İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İÇİN PİLOT YETİŞTİRME MERKEZİ KURACAĞIZ"

Havelsan Genel Müdürü Dr Faruk A.Yarman, Türkiye'nin savunma sanayisinde çok iddialı olduğunu belirterek, “Şimdi önümüzdeki vizyonumuzda insansız hava araçları için pilot yetiştirmek üzere yeni simülasyon ve eğitim merkezleri var" dedi.

“AVRUPA'NIN EN BüYüK SİMİLASYON FİRMASI OLDUĞUNU KANITLADI"

“ITEC Fuarı, Avrupa'da büyük simülasyon ve eğitim sistemleri oyuncularının katıldığı bir fuar. HAVELSAN, bölgesel ve küresel anlamda faaliye gösteren büyük bir firma olduğu için, burada bulunması kaçınılmazdı. Fuar her yıl Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yapılıyor. Geçmişte İsveç, Stockhom, Brüksel ve Köln'de yapıldı. Londra'daki ikinci defa düzenleniyor.Londra'daki fuarlar genellikle diğer şehirlere göre daha çok katılım görüyor. çünkü İngiltere Silahlı Kuvvetleri bu organizsyona büyük destek veriyor. Ayrıca, Avrupa'da olmasından dolayı dünyanın çeşitli bölgelerinden ciddi ziyaretçiler çekiyor fuar. Özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika, Asya, Pasifik bölgesinden ve okyanusun diğer tarafından Amerika kıtasından da katılımcılar geliyor. HAVELSAN, simülasyon ve eğitim sistemleri ürünlerini sergiliyor bu fuarda. Entegre, uçuş eğitim merkezleri, tam görev simülatörleri, kısmı görev simülatörleri,bilgisayar destekli eğitim sistemleri gibi farklı ürünlerini ve hizmetlerini sergileme olanağını buldu. ve burada oldukça güçlü bir katılım gösterdi. En büyük similasyon firmalarından biri olduğunu Avrupa'ya kanıtladı."

“HAVELSAN DüNYADA BİR İLKİ BAŞARDI"

Havelsan Similasyon ve Eğitim Program Direktörü Lütfü Özçakır Mühendis, similasyon ve Eğitim Sistemleri Grup Başkanlığı olarak 1998 yılında 8 kişiyle başladıkları yolculuğa bugün 232 kişiyle devam ettiklerini açıkladı.

çakır, “HAVELSAN'ın vizyonuna baktığımızda simülasyon, eğitim sistemleri ve gerçek test sahalarıyla birlikte HAVELSAN'ın yarısını oluşturuyor diyebiliriz. Burada eğitim maliyetleri arttıkça kullanıcıların simülatörlere olan ihtiyacı gün geçtikçe artıyor.Bu fuardaki büyük kalabalıkta bunun peşinde. Burada önemli olan nokta biz HAVELSAN olarak, simülatörleri ürettiğimiz gibi aynı zamanda anahtar teslimi eğitim merkezleri de sunuyoruz. Helikopter simülatör merkezi bunlardan bir tanesi. F16 eğitim simülatörleri projemizde de Hava Kuvvetleri Komutanlığı 'na gerçek uçak ile simülatörlerin birbirlerine bağlandığı ve dünyada ilk olan bir konsepti sunuyoruz.Bunu daha ilerleterek çift yönlü olarak sanal dünyadaki simülatörlerin gerçek hayattaki uçaklarla eğitim almalarını sağlayarak, kullanıcılara maliyetlerini daha da düşürmeyi planlıyoruz. Bu konuda HAVELSAN'ın yaptığı çalışmalar dünyada ilk denilebilirö diye vurguladı.

“HAVELSAN DüNYANIN İLK 10 FİRMASI ARASINDA"

Havelsan Similasyon ve Eğitim Program Başkan Yardımcısı Ufuk Gemalmaz de “Bizi bugünlere taşıyan ve sabırla destekleyen Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın diğer teşkilatlarına ve aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu kabiliyetler zaman içerisinde oluştu ama gelinen nokta itibariyle 'dünyanın ilk 10 firması' arasına girdik. Şimdi önümüzde dünyanın ilk 10 firması arasına girmenin ötesinde simülasyon dünyasındaki yenilikleri belirlemek, bu konuda da farklı markalar, farklı çözümler sunmak bizim için misyon haline gelmiş bulunmaktadır. Geleceğin 10 yılında artık sadece simülatörler değil, aynı zamanda gerçek platfomlar, uçaklar, kara ve deniz araçlarının birbirine bağlanması, sanal ortamda eğitim alınması mümkün olacaktır. Bu kapsamda HAVELSAN, birimleri, teslim etmiş olduğu projeleriyle dünyada belirleyici olmanın ötesinde ödedi.
HAVELSAN İLK 10'DA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000