03 Ağustos 2017, Perşembe 09:12:44

Havayollarından generalliğe...

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında pilot açığını kapatmak için havayollarından ayrılıp Hava Kuvvetlerine dönen iki albay, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla general oldu.
  • Thyde ki askerler kışlaya dönsün fetocular keyfe devam ne ala dünya
  • Ülkemizin ihtiyacı olduğu bir zamanda, hic düşünmeden göreve dönen bu paşaların ellerinden öpüyorum. Milliyetçilik, vatanseverlik budur. Elleri ayakları dert görmesin.
  • Feto ile mucadelemi
  • Yorumlara bakıyorum da; bu generallere bu kadar b.k atıldığına göre gerçekten iyi ve başarılı insanlar. Hayırlı uğurlu olsun.
  • Vay be helal olsun o kadar parayı bırakıp geri döndünüz ve paşa oldunuz tebrikler vatanımıza milletimize hayırlı olsun
  • O davaların savcısı benim, benim!!
  • Deve sidiği içenlerin ordusu.
  • Paşalıktan arta kalan vakitte pilotluk yaparlar....Pilot ihtiyacını böle kapatırlar.Makam vaadiyle gelmedilerse ben bişey bilmiyorum.Vatan millet sakarya...herkes takiyyeci olmuş.Isine gelince kaç git işine gelince makam sevdasına gel...Olan devlete olsun halkın vergilerine olsun...menfaat uğruna bunların ideolojileri....yazık.
  • kara havacılarda 93 devresinden öncekileri başvurdukları halde almadılar.herhalde yaşlı desiler.bak havacılar yaşlı maşlı demiyor alıyor. siz şimdi yaşlı vs gerekçesiyle kriterlerimize uygun değilsiniz diyerek benim işime yaramazsınız dediğiniz bir sürü pilotu yarın bir savaş olsa mesela hangi yüz ve gerekçeyle çağırıp gel uöç diyeceksiniz? madem yaş veya devre senin kriterindi niye baştan söylemedin? kriter neye göre kriter? keyfi kriter mi olur?
  • Ikisinide tanımam etmem ama delikanlı afamlarmış. Allah yolunuzu açık etsin

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında pilot açığını kapatmak için havayollarından ayrılıp Hava Kuvvetlerine dönen iki albay, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla general oldu.

Açıklanan listede geçen yıl dönüş yapan Kurmay Pilot Albay Yaşar Kadıoğlu ile Kurmay Pilot Albay Fidan Yüksel tuğgeneralliğe terfi etti.

FETÖ ile mücadele ederken görevleri sırasında haklarında terör örgütü tarafından karalama kampanyası yapılan Albay Kadıoğlu ve Albay  Yüksel, generalliğe terfi edemeyince 2015'te istifa ederek havayollarına geçmişti. 

15 Temmuzun ardından yapılan FETÖ temizliğinde, Hava Kuvvetlerinden başta pilot olmak üzere çok sayıda subayın atılması üzerine Milli Savunma Bakanlığı, havayollarında görev yapan pilotlara geri dön çağrısında bulundu. Bu çağrıya ilk etapta 12 pilot cevap vererek geçen yıl kasım ayında rütbelerini tekrar takmıştı. Kadıoğlu ve Yüksel geri dönen ilk ekipte yer almıştı.

CASUSLUK DAVASINDAN TUTUKLANMIŞTI

Generalliğe terfi edenler arasında ilk sırada bulunan Hava Pilot Kurmay Albay Oğuz Okuyucu ise hakkında açılan Casusluk Davası sonrasında tutuklanmıştı. Beraat ederek görevine dönen Albay Okuyucu, ilk sıradan general oldu. Dava sırasında Oğuz Okuyucu kurmay yarbay rütbesindeydi.

Havayollarından generalliğe...

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Thy ~ 7 yıl önce
Thyde ki askerler kışlaya dönsün fetocular keyfe devam ne ala dünya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergül ~ 7 yıl önce
Ülkemizin ihtiyacı olduğu bir zamanda, hic düşünmeden göreve dönen bu paşaların ellerinden öpüyorum. Milliyetçilik, vatanseverlik budur. Elleri ayakları dert görmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
Feto ile mucadelemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Yorumlara bakıyorum da; bu generallere bu kadar b.k atıldığına göre gerçekten iyi ve başarılı insanlar. Hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar ~ 7 yıl önce
Vay be helal olsun o kadar parayı bırakıp geri döndünüz ve paşa oldunuz tebrikler vatanımıza milletimize hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savcı ~ 7 yıl önce
O davaların savcısı benim, benim!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw Km ~ 7 yıl önce
Deve sidiği içenlerin ordusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Paşa ~ 7 yıl önce
Paşalıktan arta kalan vakitte pilotluk yaparlar....Pilot ihtiyacını böle kapatırlar.Makam vaadiyle gelmedilerse ben bişey bilmiyorum.Vatan millet sakarya...herkes takiyyeci olmuş.Isine gelince kaç git işine gelince makam sevdasına gel...Olan devlete olsun halkın vergilerine olsun...menfaat uğruna bunların ideolojileri....yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara havacı ~ 7 yıl önce
kara havacılarda 93 devresinden öncekileri başvurdukları halde almadılar.herhalde yaşlı desiler.bak havacılar yaşlı maşlı demiyor alıyor. siz şimdi yaşlı vs gerekçesiyle kriterlerimize uygun değilsiniz diyerek benim işime yaramazsınız dediğiniz bir sürü pilotu yarın bir savaş olsa mesela hangi yüz ve gerekçeyle çağırıp gel uöç diyeceksiniz? madem yaş veya devre senin kriterindi niye baştan söylemedin? kriter neye göre kriter? keyfi kriter mi olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Ikisinide tanımam etmem ama delikanlı afamlarmış. Allah yolunuzu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergul ~ 7 yıl önce
Kadıoğlu nu tanırim, gercekten vatansever, iyi bir askerdir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000