10 Şubat 2020, Pazartesi 12:47:12

HAVA-SEN'den sert bildiri

Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası'na hedef alan bir basın bildirisi yayımladı. Sert ifadelerin yer aldığı bildiride, kabin personelinin 14 bin TL, kokpit personelinin ise 42 bin TL'ye kadar kaybının olduğu ifade edildi.
  • Türkiye’de kanun müsade etmediği için örneğin Almanyada olduğu gibi kokpit kendi sendikasını kuramıyor, bunun önü açılmalı. Bu hem thy’nin faydasına olur, hem birimler birbirine düşmez. Havasen kokpitin, hava iş diğer departmanların sendikası olsun. Niye greve gitmediğin saçmalığı bitsin.
  • hayretle okudum yorumları , hepsi bir agızdan yazılmıs , bildiğiniz kamyoncu ağzı bizler adına yapılmış bir yığın sahte yorum. gerçek şu ki herkes cebine giren paraya bakıyor bu devirde , havaişinde kredisi azalıyor. haa çok bişey beklediğimizden değil ama bu kanunsuz bir günde tis'e aykırı sekilde yapılan uygulamaya karşı zafer kazandı kazandı yoksa ciddi anlamda huzursuzluk hakim arkadaşlar arasındada. bu arada sayın başkan tatlıbal'ın eşi hala thyde çalışıyor mu ? öyleyse hiç ümidim yok insan bindiği dalı keser mi ?
  • Burada karalama yazanlar bilinki çalışan değil Hepsi bizim cebimizden paramızı alan troller Hava iş bizden ne kadar para kestirirse o kadar nemalanıyor Unutmayın al gülüm ver gülüm olayı
  • Vah hayal sen derneği açıklama yapmış baksen .Biz kabin her zaman her ywrde kullandınız.Bizi ilk satan bu topluluk oldu.Utanmadan hala açıklama yapiyorsunuz.Biz sendikamizin sonuna kadar arkasindayiz.Birakin camur atmayi.Gereken yapilmistir.
  • Bugüne kadar hangi grevde bir tane pilot gördünüz? Hepsi korkak, biraz zam alınca susan kişiler. Air France da grevi pilotlar yapıyor. Havasen bi git lütfen!
  • Hava iş sendikamız açıklama yaptı yasal süreci başlattığını sen hala çamur atmaya devam et hayalciler sizi sizin arkanızdan kimse gelmez boşuna zorlamayın yapın emekliler derneği oturun çicek sulayın.Bu işler size göre değil.Atilay başkanım ne demişti aman ha kaptanlarla yola çikmadan once cok iyi düşünün yarı yolda kalirsiniz demişti...305 ve grevde bunu görmedikmi GORDUK macera aramaya gerek yok.En kotu sendika sendikasiz olmaktan iyidir.Burda kalip mucadeleyi burda yapacagız......
  • HavaSen manidar bir zamanda açıklama yapmış yine. Türk Sivil Havacılığının tartışıldığı bir günde yine gündem değiştirmek adına hemde. Bir ay içerisinde aynı şekilde maalesef kaza-kırıma uğramış bir havacılık firmasının çalışma şartları ve uçuş emniyeti ile alakalı bir açıklama yapılması daha uygun iken "Neye Hizmet Etmek Amacı İle Bu Açıklamayı Yaptı?" Yapılan açıklamanın konusu yaklaşık bir ay önce gündemdeyken bir şey yokmuş gibi davran ama gündem de Uçuş Emniyeti ve Üye Hakları bir şirkete yönelince gündem değiştirmek için uğraş... Hava Sen sen hayırdır???
  • Gerçekten şu davanın sonucunu bekliyorum. Pazar mesaisini ve yol ücretlerini kurtaramazlarsa boşu boşuna her ay 100 lira para veremiycem bunlara.
  • Her fırsatta misafir perverlikten bahseden Sayın İLKER Bey, sizin yolcularınıza bizden başka değer veren yok bu şirkette. Ne başka bir birimde nede şirkete bağlı diğer ortaklıklarınızda. Bizim EKMEĞİMİZE göz dikmeniz gerçekten hiç hoş değil. Biz bu şirkete, işimize aşığız ama sizin ufak hesaplarınız bizim işe olan ilgimizi ve sevgimizi azaltıyor, azaltmıştır. İnsanların şevkini kırdınız ve bu haliyle standat dışı başka birşey beklemeyin bizden. Bizi hersene gördüğümüzden geri koyuyorsunuz. HAVA-İŞ e de burdan selam olsun. Önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde kaybedilen bu hakkımızı geri alamazsanız ve bir hak daha kaybederseniz birdaha yetkili sendika olmayı rüyanızda görürsünüz. Saygılar.
  • Hayalsen açıklama yapmış.Güldüm..... Hayalsen yoneticileri yetkili sendikayi hic takip etmiyor herhalde bu konuda dava acildi.Camur at izi kalsin bakalim nereye kadar.Birakin bos laflarida sendikaniza sahip cikin 3,5 trol klavye delikanligi yapmaktan baska bir ise yaramazsiniz.Havaciligin tek yetkili sendikasi vardir buda HAVA İŞ SENDIKASIDIR.Birakin hayal pesinde koşmayin. Hava is yonetimi bu konuda acilmasi gereken tum davalari acmistir.Merak ediyorsaniz acip sorabilirsiniz.Birakin yalan yanlis duyuru yapmayi

Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası'na hedef alan bir basın bildirisi yayımladı.

Sert ifadelerin yer aldığı bildiride, kabin personelinin 14 bin TL, kokpit personelinin ise 42 bin TL'ye kadar kaybının olduğu ifade edildi.

İŞTE HAVA-SEN'İN O BİLDİRİSİ:

"Değerli Sivil Havacılık Çalışanları,

Ülkemizde son zamanlarda havacılık çalışanları hem ardı ardına yaşanan kaza ve olaylardan dolayı hem de işveren kaynaklı sorunlardan dolayı zor ve sıkıntılı bir dönem yaşamaktadır. Acısı yürekleri burkan son kazanın ardından yaşanan süreçte de, havacılık çalışanlarının temsil edilemediği bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Maalesef havacılık çalışanlarını sözde temsil eden yetkili sendikanın, sorunları çözme iradesinin ve yeterliliğinin olmadığı artık hem işçiler hem de siyasiler tarafından bir kez daha görülmüştür. Çalışanlar bu şirketlerin ve ülkemizin gerçek sahipleri olduklarını bilmeli ve işletmelerin geleceklerini işverenlerin ve aciz sendikaların keyfi iradelerine bırakmamalıdırlar. Çalışanlar gelecekleri ile ilgili kararlara ortak olamadıkları sürece can kaybıyla beraber maddi ve manevi kayıpları da devam edecektir.

Türk Hava Yolları’nın son dönemde pazar mesaileri ve yol ücretleri ile ilgili yaptığı çalışanlar aleyhine düzenlemelere sesini çıkarmaktan aciz olanlarla bu sorunlar ne çözülür ne de gelecekte yaşanacak hak kayıpları engellenebilir.  Bu düzenlemenin yapılmasına müsaade edilmesi sonucunda, elimizdeki verilere göre ;

Kabin personeli çalışan yıllık kazancından 5000 TL ile 14000 TL arasında,
Kokpit personeli çalışan ise 18000 TL ile 42000 TL arasında ,

kayba uğramıştır. Başka bir deyişle bu rakamlar, 2020'yılının ilk 6 ayı için verilen % 8.5 oranındaki zammın geri alınması anlamına gelmektedir. Türk Metal Sendikasının 2020'nin ilk 6 ayı için % 18.5 zam aldığı bir dönemde, THY ‘ de Toplu İş Sözleşmesi ile aldığı  % 8.5 oranındaki ücret zammına bile sahip çıkamayan yetkili sendika  bu hak kaybına karşı ancak bahçe duvarının arkasından ve yol kenarından, yetkili sendika yöneticileri ile temsilcilerinin bile katılmadığı, göstermelik, işverenin ciddiye almadığı, aslında sizlerin aidatlarından maaşlarını alan yetkili sendika yöneticilerini de ilgilendirmeyen bu soruna, komedi sayılabilecek bir eylem girişimi ile yetinmiştir. Çözüm için bulunan yol ise daha önce de defalarca yaptıkları gibi, nedense güçlü savunmanın olmadığı, mahkeme sürecinin başlatılıp başlatılmadığı belli olmayan, üye ile süreci paylaşılmayan, sonucu hepimizce malum hukuki yoldur. İşverenin düştüğü sıkıntıdan, çalışanların emeği üzerinden yapacağı tasarruf ile kurtulmasının dışında başka yollar varken, bu yolu tercih ediyor olması bile temsil yetkisini elinde bulunduranların aczinin, çaresizliğinin ve temsil ettikleri binlerce çalışana ihanetin ifadesidir.

HAVA-SEN olarak sizleri bilgilendirmek, her çalışana üyemiz olsun olmasın hukuki destek sağlamak, öngörülen sorunlar için çalışmalar yapmak, havacılığın çalışan tarafında olmak, üretmek, Türk Sivil Havacılığının gelişimi için çalışmak en temel önceliklerimizdir. HAVA-SEN, temsilciniz olarak sizlerin desteğiyle var olmaya devam edecektir. Birilerine teslim edilen makamlarla, atanmış sendika yöneticileri ile sorunların çözülmesi mümkün değildir.

Çalışanlar olarak harcadığınız emeğin karşılığından alınan her kuruş, ailenizin ve çocuklarınızın geleceğinden çalınmaktadır. Sizlerin sesi olarak varlığını sürdüren HAVA-SEN sizlerle beraber daha güçlü olacaktır.  HAVA-SEN'e katılın, güç verin, destek verin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HAVA-SEN Yönetim Kurulu"

HAVA-SEN'den sert bildiri

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Kaptan ~ 4 yıl önce
Türkiye’de kanun müsade etmediği için örneğin Almanyada olduğu gibi kokpit kendi sendikasını kuramıyor, bunun önü açılmalı. Bu hem thy’nin faydasına olur, hem birimler birbirine düşmez. Havasen kokpitin, hava iş diğer departmanların sendikası olsun. Niye greve gitmediğin saçmalığı bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir halt edemezsiniz ~ 4 yıl önce
Sendikanız olsa nolcak. Önce adam olun
KM ~ 4 yıl önce
hayretle okudum yorumları , hepsi bir agızdan yazılmıs , bildiğiniz kamyoncu ağzı bizler adına yapılmış bir yığın sahte yorum. gerçek şu ki herkes cebine giren paraya bakıyor bu devirde , havaişinde kredisi azalıyor. haa çok bişey beklediğimizden değil ama bu kanunsuz bir günde tis'e aykırı sekilde yapılan uygulamaya karşı zafer kazandı kazandı yoksa ciddi anlamda huzursuzluk hakim arkadaşlar arasındada. bu arada sayın başkan tatlıbal'ın eşi hala thyde çalışıyor mu ? öyleyse hiç ümidim yok insan bindiği dalı keser mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava İş ~ 4 yıl önce
Burada karalama yazanlar bilinki çalışan değil Hepsi bizim cebimizden paramızı alan troller Hava iş bizden ne kadar para kestirirse o kadar nemalanıyor Unutmayın al gülüm ver gülüm olayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efsane ~ 4 yıl önce
Vah hayal sen derneği açıklama yapmış baksen .Biz kabin her zaman her ywrde kullandınız.Bizi ilk satan bu topluluk oldu.Utanmadan hala açıklama yapiyorsunuz.Biz sendikamizin sonuna kadar arkasindayiz.Birakin camur atmayi.Gereken yapilmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 4 yıl önce
Bugüne kadar hangi grevde bir tane pilot gördünüz? Hepsi korkak, biraz zam alınca susan kişiler. Air France da grevi pilotlar yapıyor. Havasen bi git lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser Ahmet ~ 4 yıl önce
Hava iş sendikamız açıklama yaptı yasal süreci başlattığını sen hala çamur atmaya devam et hayalciler sizi sizin arkanızdan kimse gelmez boşuna zorlamayın yapın emekliler derneği oturun çicek sulayın.Bu işler size göre değil.Atilay başkanım ne demişti aman ha kaptanlarla yola çikmadan once cok iyi düşünün yarı yolda kalirsiniz demişti...305 ve grevde bunu görmedikmi GORDUK macera aramaya gerek yok.En kotu sendika sendikasiz olmaktan iyidir.Burda kalip mucadeleyi burda yapacagız......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde ~ 4 yıl önce
Yasal sürecin belgesi? Bugune kadar kaç yasal süreç başladı nerde sonuç çakma sendika trolü seni
Manidar ~ 4 yıl önce
HavaSen manidar bir zamanda açıklama yapmış yine. Türk Sivil Havacılığının tartışıldığı bir günde yine gündem değiştirmek adına hemde. Bir ay içerisinde aynı şekilde maalesef kaza-kırıma uğramış bir havacılık firmasının çalışma şartları ve uçuş emniyeti ile alakalı bir açıklama yapılması daha uygun iken "Neye Hizmet Etmek Amacı İle Bu Açıklamayı Yaptı?" Yapılan açıklamanın konusu yaklaşık bir ay önce gündemdeyken bir şey yokmuş gibi davran ama gündem de Uçuş Emniyeti ve Üye Hakları bir şirkete yönelince gündem değiştirmek için uğraş... Hava Sen sen hayırdır???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Gerçekten şu davanın sonucunu bekliyorum. Pazar mesaisini ve yol ücretlerini kurtaramazlarsa boşu boşuna her ay 100 lira para veremiycem bunlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Her fırsatta misafir perverlikten bahseden Sayın İLKER Bey, sizin yolcularınıza bizden başka değer veren yok bu şirkette. Ne başka bir birimde nede şirkete bağlı diğer ortaklıklarınızda. Bizim EKMEĞİMİZE göz dikmeniz gerçekten hiç hoş değil. Biz bu şirkete, işimize aşığız ama sizin ufak hesaplarınız bizim işe olan ilgimizi ve sevgimizi azaltıyor, azaltmıştır. İnsanların şevkini kırdınız ve bu haliyle standat dışı başka birşey beklemeyin bizden. Bizi hersene gördüğümüzden geri koyuyorsunuz. HAVA-İŞ e de burdan selam olsun. Önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde kaybedilen bu hakkımızı geri alamazsanız ve bir hak daha kaybederseniz birdaha yetkili sendika olmayı rüyanızda görürsünüz. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temsilci ~ 4 yıl önce
Hayalsen açıklama yapmış.Güldüm..... Hayalsen yoneticileri yetkili sendikayi hic takip etmiyor herhalde bu konuda dava acildi.Camur at izi kalsin bakalim nereye kadar.Birakin bos laflarida sendikaniza sahip cikin 3,5 trol klavye delikanligi yapmaktan baska bir ise yaramazsiniz.Havaciligin tek yetkili sendikasi vardir buda HAVA İŞ SENDIKASIDIR.Birakin hayal pesinde koşmayin. Hava is yonetimi bu konuda acilmasi gereken tum davalari acmistir.Merak ediyorsaniz acip sorabilirsiniz.Birakin yalan yanlis duyuru yapmayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000