01 Eylül 2018, Cumartesi 16:38:56

HAVA-SEN: "Yangın varken ellerini ısıtanlar..."

Türk Hava Yolları'nda çalışan pilot ve kabin memurlarının üye olduğu Hava-Sen Sendikası, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
  • Kabin memurlarinin fwz’nin oradaki kahve icilen bolumde oturmasi rahatsiz edici. Onlarin yeri ust kat. Orada otursunlar.
  • Havasen’in bu açıklaması işçinin haklarının verilmesi ve korunması noktasında çok güzel bir açıklama. Ancak görülüyorli bazı çıkar guruplarının trolleri yine burada ortalık karıştırıp bu açıklamayı sulandırmaya başlamışlar. Adamlar işçi diyor, hak diyor, ücret diyor, vatan diyor, şirket diyor, ülkeyi bu hale getirenlerden sorun diyor daha ne desinler? Şirketi batıralım, soyalım, ülkeyi satalım mı demişler hava çalışanının yanında durmuşlar sadece. Büyüyen kaliteli bir şirketin çalışanının da kazançtan pay almaya hakkı vardır. Dolarla kazanıp TL ile düşük ücret ödeyen şirket en parlak dönemini yaşarken çalışanı gün be gün haklarını kaybediyor ve ücreti enflasyona yenik düşüyor. Şirket bu kadar büyüdü ise kıymetli yöneticilerinin gayretleri kadar çalışanlarının özverisi sayesindedir. Bu milli kriz dönemi THY’yi sarsmaz o artık global bir şirket ve oyunuda ona göre oynamalı. Yetişmiş personeli elinde tutmalı. Milliyetçiliği sömürerek tarafgir bir bakışla, hamasetle kimse bir yere varamaz. Bir yerden sonra herkes can derdine düşer kimse haklarından vazgeçmez. Havasen’in gayreti takdire şayan keşke herkes bunu görebilsede Havasen’li olabilse, o zaman daha güçlü olurdu.
  • Alayiniz uc kagitcisniz bu kadar
  • Bin kere pişmanım havacılıgı kariyer olarak seçtiğim için , bu kadar hakkı olmayan , yasalar tarafından korunmayan , köle gbi kullanılan baska bir sektör yok sanırım
  • Siz önce atılan arkadaşlarınız için ne yaptınız omu söyleyin. Bakın bir tane kapı gibi kadın beni süt iznimde fazla çalıştırıyorsunuz diyerekten istifa etti. O kadın kadar yürek var mı sizde ey kokpit üyeleri. Ey havasenliler hani bir tane arkadaşımız dahi atılsa toplu istifa edeceğiz diyordunuz ne oldu? Para tatlı geldi dimi. O kadının da çoluğu çocuğu var onun da borcu harcı var. En başından dedim bu salatalıklardan cacık olmaz diye al işte hiç bişi olmadı. Kabindeki cahil lise mezunu tayfada bunların peşine takılıp ekmeklerinden oldu. Allah beyin vermiş ama kullanmasını bilene.
  • Son 3 yılda o veya bu nedenlerle 8 hekim THY den gönderildi. Performansta en düşük birim olarak çıkan Sağlık müdürlüğünde neler oluyor hiç dönüp baktınız mı ? Peh
  • "Krize rağmen vergi borçları silinen büyük sermaye grupları kadar işçilerin de söyleyecek sözleri olmalıdır."
  • ***Yani?!..*** Hayal kırıklığı oldun Hava-Sen!.. Kuruldun ve köşenden hiç çıkmıyorsun. Böyle gereksiz açıklamalar yapıp fiiliyattan kaçıyorsun. Herkesin karnı fazlasıyla tok... Saygılar...
  • Size güvenen ortada kaldı hala da utanmıyorsunuz yazıklar olsun
  • Teknik hayırlı olsun yarın kahvaltıda tis’iniz imzalanıyormuş.

Türk Hava Yolları'nda çalışan pilot ve kabin memurlarının üye olduğu Hava-Sen Sendikası, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

"Krizlerin sebebi biz değiliz ve hiçbir zaman olmadık. Dolayısıyla bunun bedelini de bizler ödemek istemiyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Yangın varken ellerini ısıtanlar bu ülkenin yurtseverleri değildir" denildi.

İşte Hava-Sen tarafından yapılan o açıklama:

"Değerli Sivil Havacılık Çalışanları,

Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye Sivil Havacılığı da önümüzdeki süreçte yeni gelişmelere sahne olacaktır. Büyük emek ve mücadeleler ile sonuca yaklaştığımız yeni Hava Limanımız  tam da bu dönemde hizmete açılacaktır.

ABD öncülüğündeki küresel kapitalizm yeni sömürü araçları ararken kendi krizini tüm dünyaya dayatıyor. Dünyayı savaş ve kaosla tehdit ediyor.

Bu yaşananlar çalışma hayatımızdaki sıkıntıları artırırken; ücret kayıpları, işsizlik ve daha ağır çalışma koşulları bizlere acımasızca dayatılmaktadır.

Uluslarası tröstler ve yerli işbirlikçileri bu ekonomik krizi kullanarak, ulusların çöküşünü, ekonomik ve milli bağımsızlığını etkilemenin yanında, emeği ile geçinenleri daha fazla çalıştırmak ve daha az ücrete mahkum etmek istemektedirler.

Krizlerin sebebi biz değiliz ve hiçbir zaman olmadık. Dolayısıyla bunun bedelini de bizler ödemek istemiyoruz.

Bu ülkenin emekçileri olarak, yaptığımız hizmet, ürettiğimiz artı değer ile her zaman bu ülkenin kalkınmasına destek olduk. Vergilerimizi ödedik. İşimizi yaptık. Şimdi fedakarlık gerekiyorsa sıra bu ülkede her zaman aslan payını alanlarındır. Artık krizlerin bedelini sadece biz  ödemek istemiyoruz.

Bu bağlamda ülkemizdeki tüm işçi sendikaları ve konfederasyonlarının bu konuda söyleyecek sözü olmalıdır. İşçileri temsil edenler seslerini yükseltmelidir. Krize rağmen vergi borçları silinen büyük sermaye grupları kadar işçilerin de söyleyecek sözleri olmalıdır. Sendikacılık oynayan sendika ağaları, işçileri değil kendi gelecekleri için üç maymunu oynamaktadırlar.

Ülkemizi ve işimizi; küresel patronların insafına bırakmadan, bunların yarattığı krizi fırsata çevirip yerli ama milli olmayan sorumsuz sermaye gruplarına terk etmemeliyiz.

Yangın varken ellerini ısıtanlar bu ülkenin yurtseverleri değildir. Biz kötü günde olmaya varız. Ancak iyi günde kasalarını dolduranlar şimdi bizden fedakarlık istemesinler.             

HAVA-SEN olarak bu anlayış ve sorumlulukla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor,  tüm emekçilere ve ülkemize huzur getirmesini diliyoruz.

Saygılarımızla.."

HAVA-SEN
Yönetim Kurulu

 

HAVA-SEN: "Yangın varken ellerini ısıtanlar..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Istek ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarinin fwz’nin oradaki kahve icilen bolumde oturmasi rahatsiz edici. Onlarin yeri ust kat. Orada otursunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 6 yıl önce
gözlerine fo kestirmeye geliyorlar oraya
System ~ 6 yıl önce
Ayıp ayıp! Bu talebi yapan kokpitten olamaz ve Olumsuz yorumlar ekiplere ait değildir.
System ~ 6 yıl önce
Havasen’in bu açıklaması işçinin haklarının verilmesi ve korunması noktasında çok güzel bir açıklama. Ancak görülüyorli bazı çıkar guruplarının trolleri yine burada ortalık karıştırıp bu açıklamayı sulandırmaya başlamışlar. Adamlar işçi diyor, hak diyor, ücret diyor, vatan diyor, şirket diyor, ülkeyi bu hale getirenlerden sorun diyor daha ne desinler? Şirketi batıralım, soyalım, ülkeyi satalım mı demişler hava çalışanının yanında durmuşlar sadece. Büyüyen kaliteli bir şirketin çalışanının da kazançtan pay almaya hakkı vardır. Dolarla kazanıp TL ile düşük ücret ödeyen şirket en parlak dönemini yaşarken çalışanı gün be gün haklarını kaybediyor ve ücreti enflasyona yenik düşüyor. Şirket bu kadar büyüdü ise kıymetli yöneticilerinin gayretleri kadar çalışanlarının özverisi sayesindedir. Bu milli kriz dönemi THY’yi sarsmaz o artık global bir şirket ve oyunuda ona göre oynamalı. Yetişmiş personeli elinde tutmalı. Milliyetçiliği sömürerek tarafgir bir bakışla, hamasetle kimse bir yere varamaz. Bir yerden sonra herkes can derdine düşer kimse haklarından vazgeçmez. Havasen’in gayreti takdire şayan keşke herkes bunu görebilsede Havasen’li olabilse, o zaman daha güçlü olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beytulllah ~ 6 yıl önce
taserondaki emklileri çıkarmayı. aldıgımız emekli maaas 1200 tl çok para almıyoruz
beytulllah bazın ~ 6 yıl önce
taserondaki emklileri çıkarmayı. aldıgımız emekli maaas 1200 tl çok para almıyoruz
Al sat ~ 6 yıl önce
Alayiniz uc kagitcisniz bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pişman ~ 6 yıl önce
Bin kere pişmanım havacılıgı kariyer olarak seçtiğim için , bu kadar hakkı olmayan , yasalar tarafından korunmayan , köle gbi kullanılan baska bir sektör yok sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum!.. ~ 6 yıl önce
Çok haklısın!..
Ne kaadarr çalıştın? ~ 6 yıl önce
Başka sektörlerde ne kadar çalıştınız acaba? Yazdığınıza bakılırsa havacılıktan başka bir iş yapmamış gibisiniz. İslem yapmak icin gittiğiniz bir banka subesinde çalışanla yada yatida gittiğiniz bir otel calisaniyla samimi olarak konuşun. Anlatsinlar size diğer sektörleri. Yatip kalkip sukredip isinize sahip çıkmanız gerekir.
... ~ 6 yıl önce
Oyle mi ben saglik sektorundeyim, iyi bir universite mezunuyum, 2 tane tezli yuksek lisansim, cok iyi derecede yabanci dilim var, alanimdaki tecrubem 8 sene ve sizin hostes arkadaslarinizin aldigi maasin 3te biri fiyatina cumartesi dahil calisiyorum, hayatimda hic bayram izni veya resmi tatillerde izin kullanmadim, ayda 1 yada 2 pazar kesin calisiyorum ve mesai ucreti almiyorum.. begenmezsem kapi orda.. ne dersin yer degistirelim mi? Aglamayin artik yeter!!
Kapak ~ 6 yıl önce
Yapmışlar sana ahahahaaaaaa
...... ~ 6 yıl önce
Beğenmiyorsan kapı orada dediğiniz gibi. Bu kadar şikayetçiyseniz alalım sizi kokpite ya da kabine. Sektörün içinden değilseniz sorunları bilemezsiniz boşa ahkam kesmeyin gülünç oluyor.
He gülüm he ~ 6 yıl önce
Siz önce atılan arkadaşlarınız için ne yaptınız omu söyleyin. Bakın bir tane kapı gibi kadın beni süt iznimde fazla çalıştırıyorsunuz diyerekten istifa etti. O kadın kadar yürek var mı sizde ey kokpit üyeleri. Ey havasenliler hani bir tane arkadaşımız dahi atılsa toplu istifa edeceğiz diyordunuz ne oldu? Para tatlı geldi dimi. O kadının da çoluğu çocuğu var onun da borcu harcı var. En başından dedim bu salatalıklardan cacık olmaz diye al işte hiç bişi olmadı. Kabindeki cahil lise mezunu tayfada bunların peşine takılıp ekmeklerinden oldu. Allah beyin vermiş ama kullanmasını bilene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin gibi ~ 6 yıl önce
Senin gibi beynim olacağına böyle yaşarım daha iyi.
boşa nefes alıyorsun ~ 6 yıl önce
Biz atılan arkadaşlarımızın arkasında duran 3800 kişi orada duruyoruz, sapına kadar da havasenliyiz boşkonuşaninsanmüsveddesi, senin hayattaki duruşun nerede, birilerinin ya kıçında, ya sırtında, ya da peştamaline eğilmiş merhamet dilenmekte.......
Boşa nefes alan sensin ~ 6 yıl önce
Bende atıldım hemde haksız yere sebebi mi? Performansmış bütün karnelerim ortada tam 10 senemi verdim bu salak şirkette, hani nerde ? Hani yardım edilecekti hani engel olunacaktı? Nerde mahkemem hala sürmekte ve hiç bir sonıc alınamamkta bekleyip duruyoruz, thy nin tüm mahkemeleri böyle tenezzül edip avuktaları bile gelmiyo, sen kime hizmet ediyorsun, kimin adamısın lan
Hahaha ~ 6 yıl önce
İşte ancak 3800 kişi orada durursunuz. Kendi ağzınla kendi beynini yere serdin. Siz eğer oraya orada durmak için girdiyseniz size iyi durmalar. Umarım işten atılan arkadaşlarınız da bu yazını okur. Beyin yoksunu olunca sanırım durmak gerekiyor ki sizde duruyormuşsunuz zaten. İyi durmalar.
Aproncular ~ 6 yıl önce
Son 3 yılda o veya bu nedenlerle 8 hekim THY den gönderildi. Performansta en düşük birim olarak çıkan Sağlık müdürlüğünde neler oluyor hiç dönüp baktınız mı ? Peh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatmaya gerek yok!Görüyorsunuz. ~ 6 yıl önce
"Krize rağmen vergi borçları silinen büyük sermaye grupları kadar işçilerin de söyleyecek sözleri olmalıdır."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!?!?!?.. ~ 6 yıl önce
***Yani?!..*** Hayal kırıklığı oldun Hava-Sen!.. Kuruldun ve köşenden hiç çıkmıyorsun. Böyle gereksiz açıklamalar yapıp fiiliyattan kaçıyorsun. Herkesin karnı fazlasıyla tok... Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Size güvenen ortada kaldı hala da utanmıyorsunuz yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Teknik hayırlı olsun yarın kahvaltıda tis’iniz imzalanıyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000