18 Kasım 2022, Cuma 13:30:41

HAVALİMANLARINDA GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILDI

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan terör eylemi sonrası hemen her alanda güvenlik tedbirleri artırılırken, bir gelişme de havalimanlarıyla ilgili yaşandı.
  • Keşke biraz da suriye ve iran sınırında güvenlik tedbirlerini artırsalar da bu tedbirlere gerek kalmasa.
  • Havaalanına girişte kamyonete arama yok, minivana arama yok, tentelilere arama yok ama içinde üniformalı personel bulunan araçların kenara çekilmesini görünce çok güvende olduğumuza inanıyorum.
  • Bu demek oluyor ki ekipleri daha sıkı arayacaklar. Hepsi bu.
  • Kemerleri de çıkarıyoruz çantada ipad var mı ayakkabıları çıkarıp çoraplarınıza dedektör tutmalıyız gömlekler de çıksın peki ya apoletlerin altı????? Lütfen çıkarıp onları ayrı bir kapta x raye sokalım teşekkürler
  • en ücra köşeye kadar güvenlik almada başarılıdır.İzinsiz sinek bile giremez memleketimize
  • Kemeri, paltoyu, ayakkabıyı çıkardık. Tableti telefonu çantadan ayırdık. Sormaya korkuyorum ama soracağım. Whats next?
  • Bence artık çoraplarımıza kadar çıkarsınlar daha iyi olur.
  • Keşke Adana havalimanı içinde aynı şeyi yapsalar havalimanı değil sanki yol geçen pazarı elini kolunu sallayan giriyor dilencisi satıcısı hırsızı hepsi orda güvenlik kimseyi durdurupta sormuyor sen kimsin diye en çok hırsızlık yaşanan bir yer haline geldi otagar ordan daha güvenli bence

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan terör eylemi sonrası hemen her alanda güvenlik tedbirleri artırılırken, bir gelişme de havalimanlarıyla ilgili yaşandı. 

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Taksim'deki bombalı terör saldırısının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü harekete geçti. İvedi bir şekilde havalimanlarındaki alarm seviyesinin derhal bir üst seviyeye çıkarılmasın önem arz ettiği belirtildi. Havacılık güvenliği uygulamaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi talep edildi.

GENELGE 51 İLİN VALİLİKLERİNE GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı bir genelge ile 51 ilin valiliğine gönderdiği yazıyla havalimanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve gerekmesi halinde ilave personel görevlendirilmesi talimatını verdi.

Söz konusu genelge valilikler aracılığıyla da başta havalimanları mülki idare amirlikleri olmak üzere, il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlüklerine de tebliğ edildi.

Böylece SHGM'nin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan genelge ile tüm meydanlarda güvenlik seviyesi bir üst noktaya taşınmış oldu.

©AirportHaber.com

HAVALİMANLARINDA GÜVENLİK SEVİYESİ ARTIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Teknik ~ 1 yıl önce
Keşke biraz da suriye ve iran sınırında güvenlik tedbirlerini artırsalar da bu tedbirlere gerek kalmasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polyanna ~ 1 yıl önce
Havaalanına girişte kamyonete arama yok, minivana arama yok, tentelilere arama yok ama içinde üniformalı personel bulunan araçların kenara çekilmesini görünce çok güvende olduğumuza inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum burdur... ~ 1 yıl önce
Bu yoruma şapka çıkartılır. Ozellikle geçerken ic ışıkları yakıyorum koskoca apron kartini gorunecek sekilde yakamda tutuyorum ama ticari yada lüks arabalar gecerken beni üniforma halimle direk durduruyorlar.
peki ~ 1 yıl önce
bunları seni çeviren memurun yüzüne de söyledin mi hic?
Tgs ~ 1 yıl önce
Her gün işe gidip geliyorum bir kere durdurulmadı servisimiz nerenin kolpacısısın?
Güvenlik Artırıldı ~ 1 yıl önce
Bu demek oluyor ki ekipleri daha sıkı arayacaklar. Hepsi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heheh ~ 1 yıl önce
Ekipler sıkı! mı aranıyordu ki daha sıkı aranacak?
Doğru karara ~ 1 yıl önce
Zaten bu devletin başına ne geldiyse uçucu ekipler düzgün aranmadığı zaten zor olan görevleri daha fazla işkenceye çevrilmediği için olmuştur(!)Hatta lisansları iptal edilsin bak gör terör olayları ne kadar azalır(!)(!)
Öneri ~ 1 yıl önce
SHGM binasında uygulanan giriş çıkış kuralları havalimanlarında da uygulansın
Ne güzel ~ 1 yıl önce
Kemerleri de çıkarıyoruz çantada ipad var mı ayakkabıları çıkarıp çoraplarınıza dedektör tutmalıyız gömlekler de çıksın peki ya apoletlerin altı????? Lütfen çıkarıp onları ayrı bir kapta x raye sokalım teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devletimiz ~ 1 yıl önce
en ücra köşeye kadar güvenlik almada başarılıdır.İzinsiz sinek bile giremez memleketimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew Terminal ~ 1 yıl önce
Kemeri, paltoyu, ayakkabıyı çıkardık. Tableti telefonu çantadan ayırdık. Sormaya korkuyorum ama soracağım. Whats next?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sirada ~ 1 yıl önce
sıvılar var :) şeffaf poşetlere 100er ml şeklinde ayiracaksiniz. yok artık tenekeyle sıvı yağ, litre litre alkol taşımak :):):)
p4 Ekip terminali ~ 1 yıl önce
Bence artık çoraplarımıza kadar çıkarsınlar daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heheh ~ 1 yıl önce
afrikada ayağına galoş vermiyolar da burdan giderken yaninizda götürüyorsunuz. onlara yapamadığınız artistliği burda yapiyosunuz:):):):)
Pinti ~ 1 yıl önce
Ha walla helw
M ~ 1 yıl önce
Keşke Adana havalimanı içinde aynı şeyi yapsalar havalimanı değil sanki yol geçen pazarı elini kolunu sallayan giriyor dilencisi satıcısı hırsızı hepsi orda güvenlik kimseyi durdurupta sormuyor sen kimsin diye en çok hırsızlık yaşanan bir yer haline geldi otagar ordan daha güvenli bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 1 yıl önce
Her zaman böyleydiler ama yeni şahit olmuş biri olarak rahatlıklarına şok oldum .. kapatma kararında haklılar
Geliyorum diyordu ~ 1 yıl önce
Patlayınca kendiliğinden kapanır.
Adanali ~ 1 yıl önce
Adana havalimani ile ilgili yazmaya geldim ama coktan yazmislar :) Her yeri rezalet, guvenlik sifir. Tuvaletler les. Sigara icme bolumu var buna ragmen adam tuvalette sigara iciyor. Duman dedektoru yok. Iceriye o cakmagi / kibriti nasil sokuyor belli degil. Benim minicik suyumu almiyorsunuz adamin ucagi aleve verebilecek cakmagi cebinde….

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000