22 Mayıs 2009, Cuma 08:10:27

Havacılık ve turizmde değişen trendler açıklandı

Avrupa Seyahat Komisyonu, 2009 yılı ilk çeyrek raporunu yayınladı...

Dünya seyahat endüstrisinin içinde bulunduğu durumu özetleyen rapor, önümüzdeki dönemde turizm alanında yaşanması beklenen gelişmeleri ve trendleri de ortaya koyuyor...

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) "Avrupa Turizmi 2009: Trendler ve beklentiler" başlıklı 2009 yılı ilk çeyrek raporunu yayınladı.

Avrupa turizminin geleceğine ilişkin öngörülerin yer aldığı rapor ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Raporda havacılık endüstrisinin küresel anlamda zor bir süreçten geçtiği belirtilirken küresel ekonomik kriz nedeniyle turizmin de düşüş eğiliminde olduğu ifade ediliyor. ETC raporunda gündemdeki gelişmelerin turizm sektörünün geleceğini nasıl etkileyeceğine ışık tutuluyor.

Kriz nedeniyle otellerde konaklama sürelerinin kısaldığı hatırlatılırken bunun kalıcı hale dönüşebileceği bunun da oda talebini yüzde 5-10 arasında düşüreceği belirtiliyor. Düşen oda talebi nedeniyle otel yatırımlarında da bir süre düşüş yaşanması öngörülüyor.

Rapora göre iş seyahatlerinin Avrupa seyahat pazarında en büyük darbeyi aldığı belirtiliyor. Şirketlerin gereksiz harcamalar nedeniyle kamuoyundan büyük baskı gördüğü belirtilirken bunun toplantı kongre ve incentive turlara olumsuz yansımaları olacağı ifade ediliyor.

Raporda herşeye rağmen sektör için olumlu gelişmeler de yaşandığı belirtilerek şu ifadelere yer veriliyor: "Düşük seyreden petrol fiyatları, turizm sektöründeki fiyat indirimleri ve devletin sağladığı destekler turizm talebinin yılın 3'ncü çeyreğinde stabil bir yapıya kavuşması için umut veriyor."

Rapor; domuz gribinin salgın halini almaması durumunda Avrupa geneli turizminde yüzde 3.8'lik bir gerileme yaşanacağı öngörüsünde bulunuyor.

Turizmdebusabah

Havacılık ve turizmde değişen trendler açıklandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000