06 Mayıs 2021, Perşembe 15:15:21

Havacılık ve savunma sanayii ihracatında ilk sırada ABD var

Türkiye'den yılın ilk 4 ayında yaklaşık 1 milyar dolarlık savunma ve havacılık sanayi ürünü ihracatı yapılırken, satışlarda ilk sırayı 386,1 milyon dolarla ABD aldı.
  • Tabi devlet TEİ'dekiler demişler hadi oturalım motor yapıyormuş gibi tesis kuralım ,devletten para alalım televizyonda şov yapalım,tabi devlette buna izin vermiş çocuklar takılsın yesinler paraları demiş :D Sizin bu kafayla buraya bile yorum yapabilmeniz büyük bir başarı :)Size göre motor yapmak youtubedan yemek videosu izleyip yemek yapmak gibi bir şey nasılsa :)
  • Bile atmaca füzesi için geliştirdiği motoru kaç yıldır henüz tam olarak bitirmedi yani sadece sertifikasyon işlemi kaldı sertifiye için roketsana gönderildi diye biliyorum.Motor yapımıyla ilgili zerre bir şey bilmeyen cahiller burda sallıyorlar.Elinizin altında internet var açın bakın süreçler nasıl işliyor.
  • Dünyada 2 senede yapılıp üretilmiş ve kullanılmış bir motor örneği yok iken nasıl 2 senede motor üretilmesini bekliyorsunuz arkadaşlar.Mühendis olmadığınız yada en azından bilginiz olmadığı burdan bile belli.Sırf sertifikasyon işlemnleri 2 seneye yakın sürüyor.Mesela TS -1400 yaklaşık 7 senede çıktı ortaya ve sertifikasyon için teslim edildi tamamen kullanıma hazır olması zaten en az 2 sene.Aynı şey pd-170 içinde geçerli.Bilmeden acımasızca eleştirmeyin ayrıca ayrıca size kim dedi motor geliştirme işi çok ucuz diye ?
  • İyi de haberin içeriğinde ekonomiyle ve ihracatla ilgili şeyler var bu saçma sorunu editör'e sor. Senin açınla da bakarsak isterse ülkeyi mahvetsin, karıştırsın,fetoyu,pkk'yı desteklesin kim olduğu önemli değil bir şey satalım yeter ki para gelsin öyle mi?
  • Yapmayın. Biz TEI motor yapmasın demiyoruz. Biz TEI motor yapsın diyoruz . Ama kul hakkı yenmesin. Tarikat üyeleri liyakatsız olduğu halde işe alınmasın. Makam arabası olmasın. İsraf olmasın. Başka ülkelerin 3-5 milyon Euro harcadağı motora 100 milyon harcanmasın.
  • demir televizyonlara çıkıp savunma sanayinde yerli oranı arttı diye atıp tutuyorsun savunma sanayinde yerli oranı artmıyor yerli firmaların ithal ettiği parçaları savunma sanayi şirketleri alıp kullanıyolar sonra yerli firmalardan alıp kullanıyor muş gibi işlem yapıyorsunuz
  • Amerikan şirketlerinin lisansı ile Amerikan şirketlerine parça üretiyoruz ham malzemeyi onlar gönderiyor biz sadece işliyoruz
  • Eskişehir TEI +Alp havacılık+ coşkunöz 88 milyon USD satış yapıyorsa TEI batıyor demektir Fakşit tei ye geldiğinde 1400 kişi vardı şimdi babasının tarikat elemanları+ tei de çalışanların eşi dostu + organizedeki özellikle. Buzdolabından kovulan çapsızlar ile sayı şimdi 3000 kişi oldu AMA SATIŞ YOK ŞİRKET BARIYOR AMA MAAŞLAR İKİKATINA ÇIKTI
  • Parça imalatını savunma sanayi başarısı diye anlatıyorlar çok yazık
  • Eskişehir TEI TJ 90 için 100 milyon EUro harcadı PD170 için 40 milyon Euro harcadı TS1400 için 650 milyon USD harcıyor Hangi motoru sattılar. Hepsi hikaye GE nin tasarladığı motorlara, parça üretiyor. Parça ham malzeme USa dan geliyor. Usa bu parçalarım tozlarını bile TEi ye bırakmıyor. PARÇA işleyen makina Japonya’dan . TEI sadece işçilik yapıyor. Teknoloji bunun neresinde.

Türkiye'den yılın ilk 4 ayında yaklaşık 1 milyar dolarlık savunma ve havacılık sanayi ürünü ihracatı yapılırken, satışlarda ilk sırayı 386,1 milyon dolarla ABD aldı.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen bilgiye göre, ülkenin nisan ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artışla 18,8 milyar dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti. Ocak-nisan döneminde ise Türkiye'nin ihracatı 68,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayi ürünü ihracatının aylar itibarıyla düzenli arttığı görüldü. Sektörde ocakta 166 milyon 997 bin dolar, şubatta 233 milyon 225 bin dolar, martta 246 milyon 973 bin dolar ve nisanda 302 milyon 549 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Böylece savunma ve havacılık sanayi ürünü ihracatı, yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,7 artışla 949 milyon 744 bin dolar oldu. Geçen yılın ilk 4 ayında söz konusu sektörde 642 milyon 870 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti. Savunma ve havacılık sanayi sektöründen yapılan ihracatın ülkelere göre dağılımı incelendiğinde, ABD'nin ilk sırada yer aldığı görüldü. Ocak-nisan döneminde bu alanda ABD'ye yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artarak 386 milyon 113 bin dolara ulaştı.

AZERBAYCAN'A İHRACATTA BÜYÜK ARTIŞ

Söz konusu dönemde ABD'nin ardından 117 milyon 315 bin dolarlık dış satım yapılan Azerbaycan ikinci sırayı aldı. Geçen yıl Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın topraklarını Ermenistan işgalinden kurtardığı harekat esnasında Türkiye'nin ürettiği silahlı ve silahsız insansız hava araçları etkili rol oynamıştı.

Türkiye'nin Azerbaycan'a yılın 4 ayında yaptığı savunma ve havacılık sanayi ihracatı, geçen yılın ocak-nisan dönemine göre yüzde 1234 arttı. Geçen yılın aynı döneminde bu ülkeye 8 milyon 795 bin dolarlık ihracat yapılmıştı. Bu ülkelerin ardından söz konusu ihracatta 90 milyon 299 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 57 milyon 827 bin dolarla Bangladeş ve 50 milyon 14 bin dolarla Almanya sıralandı.

ZİRVEDE İSTANBUL VAR

İstanbul, ocak-nisan döneminde en fazla savunma ve havacılık sanayi ürünü ihracatı gerçekleştiren il olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde kentten ihracat yıllık bazda yüzde 86,8 artarak 387 milyon 547 bin dolara çıktı.Bu ili 204 milyon 490 bin dolarla Ankara, 131 milyon 732 bin dolarla Konya, 88 milyon 739 bin dolarla Eskişehir, 39 milyon 663 bin dolarla İzmir takip etti.

Havacılık ve savunma sanayii ihracatında ilk sırada ABD var

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

boş yapma ~ 3 yıl önce
Tabi devlet TEİ'dekiler demişler hadi oturalım motor yapıyormuş gibi tesis kuralım ,devletten para alalım televizyonda şov yapalım,tabi devlette buna izin vermiş çocuklar takılsın yesinler paraları demiş :D Sizin bu kafayla buraya bile yorum yapabilmeniz büyük bir başarı :)Size göre motor yapmak youtubedan yemek videosu izleyip yemek yapmak gibi bir şey nasılsa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kale holding ~ 3 yıl önce
Bile atmaca füzesi için geliştirdiği motoru kaç yıldır henüz tam olarak bitirmedi yani sadece sertifikasyon işlemi kaldı sertifiye için roketsana gönderildi diye biliyorum.Motor yapımıyla ilgili zerre bir şey bilmeyen cahiller burda sallıyorlar.Elinizin altında internet var açın bakın süreçler nasıl işliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesele ~ 3 yıl önce
Dünyada 2 senede yapılıp üretilmiş ve kullanılmış bir motor örneği yok iken nasıl 2 senede motor üretilmesini bekliyorsunuz arkadaşlar.Mühendis olmadığınız yada en azından bilginiz olmadığı burdan bile belli.Sırf sertifikasyon işlemnleri 2 seneye yakın sürüyor.Mesela TS -1400 yaklaşık 7 senede çıktı ortaya ve sertifikasyon için teslim edildi tamamen kullanıma hazır olması zaten en az 2 sene.Aynı şey pd-170 içinde geçerli.Bilmeden acımasızca eleştirmeyin ayrıca ayrıca size kim dedi motor geliştirme işi çok ucuz diye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekonomi rumuzuna ~ 3 yıl önce
İyi de haberin içeriğinde ekonomiyle ve ihracatla ilgili şeyler var bu saçma sorunu editör'e sor. Senin açınla da bakarsak isterse ülkeyi mahvetsin, karıştırsın,fetoyu,pkk'yı desteklesin kim olduğu önemli değil bir şey satalım yeter ki para gelsin öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 3 yıl önce
Yapmayın. Biz TEI motor yapmasın demiyoruz. Biz TEI motor yapsın diyoruz . Ama kul hakkı yenmesin. Tarikat üyeleri liyakatsız olduğu halde işe alınmasın. Makam arabası olmasın. İsraf olmasın. Başka ülkelerin 3-5 milyon Euro harcadağı motora 100 milyon harcanmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 3 yıl önce
demir televizyonlara çıkıp savunma sanayinde yerli oranı arttı diye atıp tutuyorsun savunma sanayinde yerli oranı artmıyor yerli firmaların ithal ettiği parçaları savunma sanayi şirketleri alıp kullanıyolar sonra yerli firmalardan alıp kullanıyor muş gibi işlem yapıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARÇA İMALATI ~ 3 yıl önce
Amerikan şirketlerinin lisansı ile Amerikan şirketlerine parça üretiyoruz ham malzemeyi onlar gönderiyor biz sadece işliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskişehir ~ 3 yıl önce
Eskişehir TEI +Alp havacılık+ coşkunöz 88 milyon USD satış yapıyorsa TEI batıyor demektir Fakşit tei ye geldiğinde 1400 kişi vardı şimdi babasının tarikat elemanları+ tei de çalışanların eşi dostu + organizedeki özellikle. Buzdolabından kovulan çapsızlar ile sayı şimdi 3000 kişi oldu AMA SATIŞ YOK ŞİRKET BARIYOR AMA MAAŞLAR İKİKATINA ÇIKTI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakup ~ 3 yıl önce
TEI yakında maaş ödeyemeyecek
Çiftlik ~ 3 yıl önce
Tei tam çiftlik
Hadi ya ~ 3 yıl önce
55 müdür 10 direktör 15 danışman bunlatın arabaları benzin parası Kul hakkı Yeyin İçin Ama Haram olsun haram
İki ~ 3 yıl önce
Televizyonlara çıkıp gazetelere demeç verip gökyüzünde uçan iki uçaktan bir motorun parçasını biz yapıyoruz demek tamamıyla aldatmaca sen hiçbir şey yapmıyorsun sadece GE gönderdiği malzemeye yurtdışından gelen tezgahta işliyorsun sadece işçilik yapıyorsun
İki ~ 3 yıl önce
Televizyonlara çıkıp gazetelere demeç verip gökyüzünde uçan iki uçaktan bir motorun parçasını biz yapıyoruz demek tamamıyla aldatmaca sen hiçbir şey yapmıyorsun sadece GE gönderdiği malzemeye yurtdışından gelen tezgahta işliyorsun sadece işçilik yapıyorsun
ikile ~ 3 yıl önce
Gelen malzemelerin çeteresini sen tutuyorsun galiba böyle konuştuğuna göre
Evet ~ 3 yıl önce
Evet çeteleyi ben tutuyorum
Kendi ~ 3 yıl önce
Bu motorlar kendi projelerimiz için geliştirildiyse bile bu motorlar kendi projelerimizde bile kullanılmayacak kadar yetersiz bunu anla sen de bunu
Ayıp ~ 3 yıl önce
Parça imalatını savunma sanayi başarısı diye anlatıyorlar çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 3 yıl önce
Eskişehir TEI TJ 90 için 100 milyon EUro harcadı PD170 için 40 milyon Euro harcadı TS1400 için 650 milyon USD harcıyor Hangi motoru sattılar. Hepsi hikaye GE nin tasarladığı motorlara, parça üretiyor. Parça ham malzeme USa dan geliyor. Usa bu parçalarım tozlarını bile TEi ye bırakmıyor. PARÇA işleyen makina Japonya’dan . TEI sadece işçilik yapıyor. Teknoloji bunun neresinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akşit ~ 3 yıl önce
Tv şerde hikaye anlatma
Mba usa ~ 3 yıl önce
Silivri soguktur bak
Mba usa ~ 3 yıl önce
9 yilda once mezun olmus, ben 9 yil muhendis iken Amerika ya Director olarak gelmistim, ancak 4 sirkette deneyimim vardi, siyasi yukselis
Silivri ~ 3 yıl önce
Silivri soğuktur yazan kardeşim biz sadece Allah’tan korkarız sizin gibi kuldan korkmayız sizin gibi kula tap mıyız sizin gibi paraya tap mıyız sizin gibi makam arabasında top mıyız sizin gibi yüksek maaşa tapmayız
Tehdit ~ 3 yıl önce
Tehdit eden kardeşim . Siz kul hakkını öbür dünyada nasıl vereceksiniz. Biz Silivri’de yatarız ama siz Allah huzurunda ne yapacaksınız
tei ~ 3 yıl önce
O motorların asıl geliştirilme sebebi kendi ihtiyacımız zaten.Satış işi ürünler anca kendini kanıtlarsa o zaman olur.Boş bir eleştiri.PD-170 İHA'lar için TS 1400 Gökbey için.Tei makineleri türkiyede yaptılarda türkiyeden almadı mı ki eleştiriyorsunuz.O makineları yapan ülkeler belli o zaman dükkanı kapatsın tei hiç bir şey yapmasın sizin bakış açınız bunu gösteriyor
yazıklar olsun ~ 3 yıl önce
O motorların esasen kendi projelerimiz için geliştirildiğini muhtemelen bilip işine gelmediği için olayı saptırıyorsun.Hangi motor hangi projeler için geliştirilmiş açıklasana.
Boş yapma ~ 3 yıl önce
Boş yapma kardeşim bu motorları yurtdışına satamıyoruz bu motorlar Türk Silahlı kuvvetleri envanterine de girmiş değil hiçbir motor hiçbir hava aracında resmi olarak kullanılmıyor Eskişehir TUSAŞ motorla yapılan tüm çalışmalar hava civa
Akıl ~ 3 yıl önce
Allah size akıl fikir versin biz TUSAŞ motor geliştirme yapmasın demiyoruz küçük motora 100 milyon $ harcanması ve 100 milyon $ harcandıysa bu motor Türk Silahlı kuvvetleri envanterine girsin bunlar babalarının tarikat elemanlarını iş alıyorlar ve asgari ücretin on katı maaş veriyorlar biz bunları şikayet ediyoruz
Mesele ~ 3 yıl önce
Bizim burada eleştirildiğimiz Eskişehir TUSAŞ‘ın kendi ülkemiz için motor geliştirmesi değil bizim eleştirdiğimiz Eskişehir TUSAŞ‘ın motor geliştirememesi o bahsedilen motorların hiçbirisi Türk Silahlı kuvvetleri envanterine girmiş değil iki senede yapılacak motoru on senede yapıyor olmaları 3 milyon $’a çıkacak projeyi 100 milyon $’a çıkarmaları tarikat elemanlarına iş sağlamaları başka şirketlerden kovulan yandaş elemanlarını TUSAŞ motora iki veya üç katı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000