13 Kasım 2019, Çarşamba 09:47:25

Havacılık sigortası riskleri artış gösteriyor

Uçuşlara olan güvenin artışıyla beraber, sektörün gelecekte çeşitli risklerle karşı karşıya kalabileceği tahmin ediliyor.
  • Peki görevi zaten riskleri göğüslemek olan Arffden neden hiç bahsedilmiyor

Küresel havacılık sektörü en güvenli yıllarından birini geride bırakırken, çeşitli risklerle de karşı karşıya kalıyor. Havayolu endüstrisinde maliyeti yüksek onarımlardan, uçak motoru hasar taleplerinden ve yabancı nesnelerden kaynaklanan hasarlar ile beraber havacılıkta ödenen tazminat miktarı her gün artıyor. Bunun yanında hatalı işçilik ve makine arızası da artış gösteriyor.

Allianz Küresel Kurumsal ve Uzmanlık (AGCS) ve Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi ortak çalışmasına göre, 2013 ve 2018 yılları arasında yapılan 16.3 milyar dolar değerinde ve 50 binden fazla havacılık sigortalarından gelen tazminat talebi analiz edildi.

Sigortacı Gazetesi'nde yer alan habere göre; İddiaların 9.3 milyar dolarlık kısmının ise çarpışma ve kaza olaylarından kaynaklandığı belirtiliyor. Aynı zamanda ilerleyen zamanlarda uçağın hizmetten alınması, siber saldırılar ve türbülansların hasarlar üzerinde büyük etkisinin olması da öngörülüyor. 5 yıldan fazla sürede 470 vaka meydana geldi ve bu da 1.29 milyar dolardan fazla hasara yol açtı.

EN BÜYÜK ARTIŞ KUZEY ATLANTİK ROTASINDA OLACAK

Çalışmada aynı zamanda geleceğe dair tahminler de bulunuyor. Önümüzdeki 20 yıl boyunca yaklaşık 800 bin yeni pilot için mevcut iş gücünün artmasının uçuş okullarının genişleteceği öngörülürken, türbülans olaylarının gelecekte iklim değişikliği nedeniyle artacağı tahmin ediliyor. Yoğun olarak gerçekleşen Kuzey Atlantik uçuş rotalarında ise en büyük artışın yaşanacağı tahmin ediliyor. Gökyüzünde sayısı her geçen gün artan drone’lar, tüm sektörler için büyük tehdit oluşturan siber saldırılar ve veri ihlallerinin hasarları yükseltmesi bekleniyor.

Havacılık sigortası riskleri artış gösteriyor

Yorumlar

Arff ~ 4 yıl önce
Peki görevi zaten riskleri göğüslemek olan Arffden neden hiç bahsedilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000