31 Mayıs 2011, Salı 13:55:18

HAVA GÖSTERİSİ ENGEL OLUR MU?

Türkiye Hava Gösterisi ile Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) geri sayım sürerken, jetlerin sesinden öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için önlemler çeşitlendirildi...
  • ertelenseydi ne olurdu sankı
Çiğli'de 2'nci Ana Jet Üssü'ne yakın 5 okulda sınava girecek adayların yerinin değiştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal, "Üs komutanlığı da bize yardımcı oluyor. Program akışlarında değişiklik yapılıp, sınav saatinde sessiz uçaklar gösteri yapacak" dedi.
 
Türk Hava Kuvvetlerinin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında 4-5 Haziran tarihleri arasında İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda uluslararası katılımla gerçekleştirilecek 'Türkiye Hava Gösterisi 2011'in yapılacağı gün ve saatlerde ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin Sbs'ye gireceğinin hesaba katılmadığı, velilerin isyanıyla ortaya çıkmıştı. Sınav sırasında jetlerin yol açacağı gürültüden çocuklarının olumsuz etkileneceğini savunan veliler soruna çözüm getirilmesini istedi. İki önemli etkinliğe sayılı günler kala, Sbs adaylarının başarılarının olumsuz etkilenmemesi için olaya Valilik el koyarken, önlemlerle ilgili Eğitim ve Öğretimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal, DHA'ya alınacak önlemleri anlattı. Çakal, Milli Eğitim Bakanlığı'na sorunu ileterek Çiğli'de 2'nci Ana Jet Üssü'ne yakın 5 okulda sınava girecek öğrencilerin yerlerinin değiştirilmesine karar verildiğini belirtti. Çakal şunları söyledi:
 
"Çiğli'de üsse yakın İsmail Rahmi Karadavut, Mehmet Hikmet Kaşerci ve Selim Diniz İlköğretim Okulları ile Rotary Ticaret Meslek ile ile Şehit Ali Karaoğlan Liselerinde 59 salonda toplam 1180 öğrenci cumartesi, 1180 öğrenci de pazar günü sınava girecekti. Bu adaylar Karşıyaka'da başka okullarda sınava girecek. Hangi okullar olacağını Bakanlığımız bildirecek. Öğrencilere değişiklikle ilgili yeni sınav giriş kartları çıkarılacak ve velilere imza karşılığı tebliğ edilecek. Üs Komutanlığı da çocukların mağdur olmaması için yardımcı oluyor. Uçuş esnasındaki ses ölçümleri yapılıyor. Program akışlarında değişiklik yapılıyor, sınav saatlerinde sessiz olan uçakların gösteri yapacağı belirtildi. En uygun seviyede sorunu çözeceğiz.
HAVA GÖSTERİSİ ENGEL OLUR MU?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ertelenseydi ne olurdu sankı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000