17 Ocak 2019, Perşembe 16:32:01

Hatay Havalimanı sivil araç trafiğine kapatıldı!

Amik Ovasını esir alan suyun seviyesi artarak Hatay Havalimanı yoluna taştı. Havalimanı giriş ve çıkışları sivil araç trafiğine kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.
  • Saka gibi haber
  • Geçmiş olsun
  • İstanbulun yeni havalimanını gördüm sanki ...
  • ya taskin olur ya tavani akar.. yetkililer de oyle bakar..
  • sen güzelim kuş cenneti gölü kurut havaalanı yap, doğa da senin yanına bıraksın öyle mi? imkansız

Amik Ovasını esir alan suyun seviyesi artarak Hatay Havalimanı yoluna taştı. Havalimanı giriş ve çıkışları sivil araç trafiğine kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

Hatay'da son bir haftada etkisini arttıran sağanak yağışlar Amik Ovasını esir aldı. Ova içerisinde bulunan Aşağıoba Mahallesi, ova ile birlikte sular altında kalırken, Hatay Havalimanı yolu da artan su seviyesinden nasibini aldı. Su seviyesinin giderek artmasıyla havalimanı yolu trafiğe kapandı. Havalimanına sivil araç girişi kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

Sağanak yağışlar ve baraj kapaklarının açılması nedeniyle, Amik Ovası'nda 200 bin tarım arazisi sular altında kalırken, havalimanı yoluna kadar ulaşan su seviyesine karşı ekipler setle tedbir almaya çalıştı. Devlet Su İşlerine bağlı kepçeler yol kenarlarına set kurarken, belediye ekipleri de alanda çalışma yaptı. Havalimanı yolunda güvenlik sağlanana kadar, ulaşımların otobüslerle sağlanacağı öğrenildi.

Hatay Havalimanına inen uçaklardan gelen yolcularını bekleyen vatandaşlar, havalimanı yolunda durumun karışık olduğunu söylediler. Havalimanına giremediklerini söyleyen vatandaşlardan biri, "Bir tane misafirimiz gelecek İstanbul'dan uçaktan. Bekliyoruz, nasıl gelecek bilmiyoruz. Otobüsle getireceklermiş bu tarafa da çok karmaşık bir durum" dedi.

Çocukları ve torunlarının uçaktan indiğini ve nasıl geleceklerini bilmediğini söyleyen bir vatandaş ise, "Çocuklarım var, torunlarım var onları bekliyorum. Neyle geleceklerini de bilmiyoruz. Geçişimize izin vermiyorlar, yol kapalı, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Artık çözülür inşallah" diye konuştu.

Hatay'a 50 yıl sonra ilk defa böyle yağmurun yağdığını söyleyen bir vatandaş da yetkililerin görevlerinin başında olduğunu söyleyerek ekiplere teşekkür etti. Tarım arazileri sular altında kalan çiftçilere de destek verilmesi gerektiğini ifade eden vatandaş, "Eskiden yani 40-50 yıl önce böyle olmuş ve 40-50 yıldan bu yana böyle bir su gelmemiş ilk defa bu sene geldi. Buradaki köylere Allah yardım etsin diyoruz, çok zor durumdalar, havalimanı yolu da kalmadı şu an. Tüm devlet memurları, işçileri hepsi burada, basın da burada. Hepsine teşekkür ediyoruz yardımları için. Allah razı olsun. Tarım arazilerinin de bütün hepsi sular altında. Bütün çiftçilerimiz şu an zor durumda. Onlar için de devlet büyüklerimizden iyi haber bekliyoruz, yardımlarını bekliyoruz. İnşallah ellerini atacaklar buraya. Allah razı olsun diyoruz, teşekkür ederiz hepsinden" şeklinde konuştu. 

Hatay Havalimanı sivil araç trafiğine kapatıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Saka ~ 5 yıl önce
Saka gibi haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba Rahman ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 5 yıl önce
İstanbulun yeni havalimanını gördüm sanki ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 5 yıl önce
ya taskin olur ya tavani akar.. yetkililer de oyle bakar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkili ~ 5 yıl önce
Hatay havalimanının bir yetkilisi var mı?? Pardon egoist mustafası var
doğa geri alır ~ 5 yıl önce
sen güzelim kuş cenneti gölü kurut havaalanı yap, doğa da senin yanına bıraksın öyle mi? imkansız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 5 yıl önce
Yorum yapmadan önce Bilgi sahibi ol, orası kaç yıllar önce kurutulmuş bir araştır
İyi taraf ~ 5 yıl önce
5 yıl önce aynı su baskınında havalimanı sular altında kaldı 1 ay kapatıldı şimdi havalimanı aktif durumda çünkü yeterli tedbir alındı ama kimse bunu görüp devleti tebrik etmiyor
Musti ~ 5 yıl önce
Hadi Musti iş başına
Kuzey ~ 5 yıl önce
Havalimanını koca ovanın 15 - 20 km kuzeye yapmış olsalar bu rezalet olmazdı. Havalimanının yerine karar verenler rahat uyuyor mu, bunlara neden diye soran yok mu?
A320 ~ 5 yıl önce
Hala bir Umut var. Rabbim sana akıl, fikir versin. Bak kardeşim Karadeniz’ de dere yatağına ev yaparlar ya, hani ilk sel de evler yıkılır, insanlar ölür. Aynı olay bak arkadaşım. Anladın mı?
A320 ~ 5 yıl önce
Sen okudun, araştırdın, bak iyi kurutamamışlar, hala ıslak canım kardeşim.
Cehalet diyene ~ 5 yıl önce
Kaç yıl önce kurutulmasıyla ne alakası var, sonuçta kurutuldu mu? Evet. Orada havaalanı var mı? Evet. Hadi git şimdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000