29 Aralık 2011, Perşembe 19:31:13

GOOGLE TUR ACENTALARINI MAHVETTİ

Seyahat ve ulaşım imkanlarının daha çok erişilebilir hale gelmesi her gün daha çok insanın tatilini farklı mekanlarda geçirmesine neden oluyor. Tatil için tercihte bulunma ve öneri inceleme gibi konularda artık bir ihtiyaç haline geliyor.
  • teknoloji yaşamın pek çok alanında insan yaşamını kolaylaştırırken bunun turizme yansıması da kaçınılmazdır. nimetlerinden yararlanırken kimse şikayet etmezken kendi uyum sorunlarını çözmeyip interneti suçlamak hiç de mantıklı değil. tüketici işini daha ucuza ve daha rahat şekilde görecek olduktan sonra bu, internet olmuş başka bir ortam olmuş ne fark eder? çözüm yeniliklerle barışmak ve pozitif olmaktan geçiyor.
  • Sanalla gercekligin savasi.Zamanın deccalı internet.Evet belki uyguna bulabilirsiniz ama asıl para babalarına para kazandırdıgınızın farkına vardıgınızda.artık çok gec olur. sadece acenta diye bakmayın. örneğin giyim artık belli başlı indirim sitelerinde satılıyor.O siteler 120 magzanın 1 ayda yaptıgı ciroyu yapıyormuş.yani bu demekki bir sürü insan işsiz.işsizlik artıkca sizin sektörlerinize olan taleplerde azalır.
  • bir gun havayolları internet satışlarını % 50 uzerıne çıkarsın görun siz internetten ucuz bileti sizi ne kadar çok seviyor havayolları saygılar Aziz Nesin
  • herkes internetten alsın arkadaş ne güzel , hiç düşündünüzmü internet yüzünden hergün kaç acenta kapanıyor kaç kişi işsiz kalıyor. ben hep intenetten alıyorum ben diyen arakadaşlar inşallah sizinde çalıştığınız sektörde sırf internet yüzünden size gerek kalmadığı için işten çıkarılırsınız. internetten bileti alıp bana gelip havaş servisi veya havalimanına ulaşımı nasıl yapacağına dair bilgi sormayın ozaman. yada otel hakkında benden bilgi alıp gidip internetten yapmayın. ba. m. madem internet çok kolayda değişiklik veya iptal için neden bana geliyorsunuz yapsanıza internetten.
  • Rezervasyon icin Booking i falan sallayın. Burunları büyük onların. Ben galahotels.com dan yapıyorum. hem ilgileniyorlar. hemde türkler kazanmıs oluyor.
  • Nasıl yani ? Millet kazıklanacak ve 3-5 kişinin cebi dolacak diye , ne yapacaklarını şaşırdılar. Ayıptır beyler , fırınlar ekmek satmasın o zaman mahalle bakkalları aç kalacak diye.
Seyahata çıkacakların öneri ve teklif almak için başvurdukları tur operatörleri veya acentaları haricinde Orbitz, Kayak, Booking gibi online acenteler de bu alandaki en önemli başvuru kaynağı haline geldi. Seyahat için öneri arama, önerileri rezervasyona çevirme ve uçak bileti satın alma gibi pek çok işlem tek tıklamayla online acentalar üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Bu alandaki hareketliliği farkeden Google geçen yıl ITA adlı uçuş bilgilerini güncel olarak ziyaretçilere sunan bir firmayı satın almıştı. Ardından Google arama hizmetine uçak bileti ve seyahat önerilerini de dahil etmişti.

Wall Street Journal’ın haberine göre diğer seyahat acenteleri bu hizmet nedeniyle Google’a oldukça kızgın. Çünkü Google uygun uçak bileti sonuçlarına ek olarak kullanıcıyı doğrudan havayolu şirketinin sitesine yönlendiriyor ve aracı kurumu ortadan kaldırıyor.

Ancak Google, ITA firmasının satın alınması onayı için Adalet Bakanlığı’na başvurduğunda havayolu ve çevrimiçi seyahat acentalarına daha fazla ziyaretçi trafiği çekecek araçlar geliştireceğine dair söz vermişti. Firmalar Google’dan bu sözünü tutmasını istiyor.

Google’ın yaptığı doğrudan yönlendirme nedeniyle seyahat acentaları 17.5 milyar dolar gelir kaybına uğradı. Hesaplamalara göre doğrudan havayolu firmasının sitesinden alınan bilet masrafı 1$ olurken 3. taraf firmalar üzerinden yapıldığında masraf 11$ oluyor. Bu bakımdan seyahat acenteleri büyük kayba uğruyor. Uzmanlar Google için yeni bir anti-tekel mücadelesinin başlayabileceğini belirtiyor.
GOOGLE TUR ACENTALARINI MAHVETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
teknoloji yaşamın pek çok alanında insan yaşamını kolaylaştırırken bunun turizme yansıması da kaçınılmazdır. nimetlerinden yararlanırken kimse şikayet etmezken kendi uyum sorunlarını çözmeyip interneti suçlamak hiç de mantıklı değil. tüketici işini daha ucuza ve daha rahat şekilde görecek olduktan sonra bu, internet olmuş başka bir ortam olmuş ne fark eder? çözüm yeniliklerle barışmak ve pozitif olmaktan geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanalla gercekligin savasi.Zamanın deccalı internet.Evet belki uyguna bulabilirsiniz ama asıl para babalarına para kazandırdıgınızın farkına vardıgınızda.artık çok gec olur. sadece acenta diye bakmayın. örneğin giyim artık belli başlı indirim sitelerinde satılıyor.O siteler 120 magzanın 1 ayda yaptıgı ciroyu yapıyormuş.yani bu demekki bir sürü insan işsiz.işsizlik artıkca sizin sektörlerinize olan taleplerde azalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir gun havayolları internet satışlarını % 50 uzerıne çıkarsın görun siz internetten ucuz bileti sizi ne kadar çok seviyor havayolları saygılar Aziz Nesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herkes internetten alsın arkadaş ne güzel , hiç düşündünüzmü internet yüzünden hergün kaç acenta kapanıyor kaç kişi işsiz kalıyor. ben hep intenetten alıyorum ben diyen arakadaşlar inşallah sizinde çalıştığınız sektörde sırf internet yüzünden size gerek kalmadığı için işten çıkarılırsınız. internetten bileti alıp bana gelip havaş servisi veya havalimanına ulaşımı nasıl yapacağına dair bilgi sormayın ozaman. yada otel hakkında benden bilgi alıp gidip internetten yapmayın. ba. m. madem internet çok kolayda değişiklik veya iptal için neden bana geliyorsunuz yapsanıza internetten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rezervasyon icin Booking i falan sallayın. Burunları büyük onların. Ben galahotels.com dan yapıyorum. hem ilgileniyorlar. hemde türkler kazanmıs oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nasıl yani ? Millet kazıklanacak ve 3-5 kişinin cebi dolacak diye , ne yapacaklarını şaşırdılar. Ayıptır beyler , fırınlar ekmek satmasın o zaman mahalle bakkalları aç kalacak diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000